Ads Top

Τι σημαίνει η αναβολή για ΠΑΟΚ-Ξάνθη!


Ποινή στο... επόμενο πρωτάθλημα αν τιμωρηθεί κάποια ομάδα - Τι ετοιμάζει ο Ολυμπιακός!
Η πλευρά του "Δικέφαλου του Βορρά" ζήτησε και πήρε αναβολή στην υπόθεση κάτι που επηρεάζει το φετινό πρωτάθλημα.


Εδώ και λίγο καιρό το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει σκεπαστεί από τη σκιά της συγκεκριμένης υπόθεσης. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εισηγηθεί τον αποκλεισμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες ημέρες για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή.

Παρά την αλλαγή της ποινής η εισήγηση της ΕΕΑ έπρεπε να εξεταστεί από το πειθαρχικό όργανο της Super League. Τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ θα επεδίωκε την αναβολή της εκδίκασης. Σε αυτό το πλαίσιο είχε προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί το πόρισμα της ΕΕΑ ως αστήρικτο. Τελικά το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας αποφάσισε αναβολή και θα περιμένει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Τι σημαίνει η αναβολή

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να τραβήξει από έξι μήνες μέχρι και ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η όποια απόφαση να εφαρμοστεί στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Ο Ολυμπιακός όπως διεμήνυσαν οι νομικοί του, Δ. Καρπετόπουλος, Ι. Χατζησαββάογλου και Λ. Σουλούκου, θα καταγγείλει άμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της Super League τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, για την ενέργεια τους να προσφύγουν στο διοικητικό Εφετείο κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της εισήγησης της για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα, ο ΚΑΠ προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί. Βέβαια οι νομικοί του ΠΑΟΚ τονίζουν πως «η προσφυγή είναι κατά της ΕΕΑ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς η μοναδική προσφυγή που μπορεί να γίνει είναι στα διοικητικά δικαστήρια».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.