Ads Top

Εξελίξεις με τη Νεά Τούμπα - Πότε πέφτουν οι υπογραφές!


Έρχονται εξελίξεις, δείτε τι αναφέρει δημοσίευμα για τη «Νέα Τούμπα»!
Ο Φεβρουάριος δε θα είναι ένας κρίσιμος μήνας μόνο για το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το νομικό τμήμα της ΠΑΕ και την ΕΕΑ.



Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα τρέξουν οι εξελίξεις και για το νέο γήπεδο, το οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την οικογένεια Σαββίδη.

Μετά την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, είναι πλέον έτοιμη η ολοκληρωμένη μελέτη του έργου, η οποία αναμένεται να κατατεθεί ακόμα και μέσα την επόμενη βδομάδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέσα σε έναν φάκελο περίπου 900 σελίδων περιλαμβάνονται όλα τα σχέδια, οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που εκπονήθηκαν από την ομάδα του αρχιτέκτονα Τάκη Δούμα, του οποίου το έργο έφτασε αισίως στο τέλος του.

“Πλέον το ζήτημα φεύγει από εμάς και πηγαίνει στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Χρειάζεται χρόνος βέβαια για να το αναλύσουν και να το εγκρίνουν, πριν κάνουν την εισήγηση και το θέσουν προς δημοσία διαβούλευση. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν μέχρι το καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, έτσι ώστε να οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να απομένει μόνο το Προεδρικό Διάταγμα. Το τελευταίο περιμένω να γίνει μέχρι το τέλος του 2020 ή αρχές του 2021” τόνισε χαρακτηριστικά στο INPAOK ο κ. Δούμας.

Η κατάθεση της μελέτης ίσως θα μπορούσε να γίνει και λίγο νωρίτερα, αν δεν είχε προκύψει το μείζον ζήτημα της “πολιτικής ”εισήγησης της ΕΕΑ για τιμωρία του ΠΑΟΚ και των παλινωδιών της Κυβέρνησης σχετικά με τον Δικέφαλο, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Με τη λογική του “δεν μπορούμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με αυτούς αμφισβητούμε”, αλλά και υπό τον φόβο εσκεμμένων διαρροών του φακέλου από καλοθελητές, το θέμα “πάγωσε” για λίγο προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα και να δημιουργηθεί ένα πιο πρόσφορο έδαφος για εξελίξεις. Τώρα λοιπόν είναι που θα φανεί πόσο πρόθυμη είναι η πολιτεία να βοηθήσει ζωηρά σε ένα τεράστιο έργο ανάπτυξης, και πόσο πραγματικές ήταν οι δεσμεύσεις της.


Οι προθέσεις της Κυβέρνησης θα φανούν και με τη διευθέτηση του επίσης κομβικού ζητήματος της χρήσης του Καυτανζογλείου Σταδίου από τον ΠΑΟΚ.

Μέχρι τώρα, πέρα από λόγια και υποσχέσεις, δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη στην ουσία, έτσι ώστε να γίνει ο επιθυμητός οικονομικός συμψηφισμός ενοικίασης-βελτιωτικών έργων.

Αυτό προϋποθέτει μια νομοθετική ρύθμιση, μια τροπολογία που ακόμα δεν έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί.

Κάτι παραπάνω δεν μπορεί να γίνει ούτε με τη νέα διεύθυνση του Σταδίου, όσο ακόμα έχει ως προϊστάμενο και λογοδοτεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.