Ads Top

«Τρία ονόματα παίζουν για αντι-Σουντανί στον Ολυμπιακό - Ποιον προτιμάει ο Μαρτίνς»


Οι Πειραιώτες κοιτάζουν στην ελεύθερη αγορά για τον αντικαταστάτη του Αλγερινού. Ένας... παλιός γνώριμος και η λύση εκ των έσω.
Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν θα βρει παίκτη τύπου Σουντανί στην αγορά των ελεύθερων, υποστήριξε ο Αντώνης Οικονομίδης.


Δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το μεταγραφικό σκέλος όλων των ομάδων, αναφέρθηκε στην απώλεια του Αλγερινού για τους Πειραιώτες αλλά και στον ρόλο που του είχε βρει ο Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα, για να καλύψει το κενό τής αποχώρησης του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους παίκτες εκείνους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις για τους Ερυθρόλευκους, από την αγορά των ελεύθερων, ξεχωρίζοντας τρεις περιπτώσεις.

"Κοιτάζει ελεύθερους"

"Υπάρχει η σκέψη να αποκτηθεί παίκτης στη θέση του Σουντανί, καθώς το σοκ είναι μεγάλο στον Ολυμπιακό και τεράστια η απώλεια. Στις προ ημερών δηλώσεις που είχε κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς, με αφορμή το ποιοι θα συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή λίστα τού Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος είχε δηλώσει ότι ο μόνος σίγουρος ήταν ο Σουντανί. Δείγμα του πόσο τον εμπιστεύεται και πόσο του είχε λείψει, στην Ευρώπη, στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Το μέγεθος της απώλειας είναι ξεκάθαρα μεγάλο και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί αναφέρει ότι ο Oλυμπιακός μπορεί να ασχοληθεί με την αγορά των ελεύθερων για τον αντικαταστήσει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Α. Οικονομίδης, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα τα μεταγραφικά θέματα.

Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό, είναι αν ο Oλυμπιακός θα κινηθεί για εξτρέμ ή για επιθετικό. Γιατί ο Σουντανί έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.

"Ο Σουνταντί με τον ρόλο που του βρήκε ο Μαρτίνς στο γήπεδο, δεν αγωνιζόταν ως εξτρέμ αλλά ήταν στο πλευρό τού Ελ Αραμπί, σε ελεύθερο ρόλο. Τέτοιο πράγμα στην αγορά των ελεύθερων δεν υπάρχει. Είναι που είναι υποβαθμισμένη ως αγορά εκείνη των ελεύθερων, δεν υπάρχει σε αυτή παίκτης τύπου ή επιπέδου Σουντανί. Αυτό το γνωρίζουν στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν κάποια ονόματα που έχω μάθει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταιριάζουν απόλυτα ή δίνουν τις λύσεις ακριβώς που ψάχνουν στον Ολυμπιακό".

"Αυτοί μπορεί να απασχολήσουν"

Ποια είναι αυτά τα ονόματα;

"Από τους επιθετικούς ο μόνος που έχω δει και πλησιάζει κάπως τον Σουντανί, είναι ο Ντιαρφά Σακό. Σενεγαλέζος, με χρόνια θητεία στη Γουέστ Χαμ. Αλλά βρίσκεται σε καθοδική πορεία, έμεινε ελεύθερος από τη Ρεν στην οποία είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι και δεν είχε παίξει καθόλου. Είναι ο μοναδικός από τους επιθετικούς που γυροφέρνει στον Σουντανί. Υπάρχουν και δύο εξτρέμ: Ο Βλάντιμιρ Βάις, γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό. Έμεινε ελεύθερος από την Αλ Γκαράφα πριν από έναν μήνα, αλλά ήταν στα Εμιράτα για 5 χρόνια. Στην πατρίδα του γράφουν ότι τον θέλουν Πάρμα και Κιέβο. Στον Ολυμπιακό τον γνωρίζουν καλά, είναι καθαρός εξτρέμ. Η άλλη περίπτωση που ξεχωρίζει, είναι εκείνη τού Ρομέν Αλεσαντρίνι. Ο Γάλλος εξτρέμ είχε απασχολήσει και το 2016 τον Ολυμπιακό, αλλά είχε αποφασίσει τότε να αγωνιστεί στο MLS. Έκανε δύο εξαιρετικές χρονιές, προτού πέρσι τον χτυπήσουν αλλεπάλληλοι τραυματισμοί. Δεν έπαιξε καθόλου και έμεινε ελεύθερος πριν από τρεις εβδομάδες. Έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην Αμερική, αλλά θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Το γεγονός είναι ελεύθεροι από τις αρχές Γενάρη και ακόμα δεν έχουν βρει ομάδα, είναι ενδεικτικό του πόσο προβληματική μπορεί να γίνει μια κατάσταση για έναν παίκτη που στα μέσα Φεβρουαρίου δεν έχει βρει ακόμα ομάδα".

Ο Φορτούνης... σώζει Μαρτίνς

Γνωρίζεις άριστα το κομμάτι των μεταγραφών αλλά και όλες τις ελληνικές ομάδες. Η δική σου αίσθηση είναι ότι ο Oλυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ποδοσφαιριστή ή θα προσπαθήσει να καλύψει εκ των έσω την απουσία του Σουντανί;

"Η δική μου άποψη είναι ότι η απώλεια του Σουντανί είναι τεράστια, ειδικά όπως τον είχε ταιριάξει στην 11άδα ο Μαρτίνς μετά την αποχώρηση του Ποντένσε. Καθώς ο Oλυμπιακός έπαιζε με 4-4-2 και τον Σουντανί ως δεύτερο επιθετικό, ενώ τώρα πρέπει να επιστρέψει ξανά στο 4-3-3. Βέβαια, γι' αυτό ο Oλυμπιακός πήρε τον Μορ, είτε τον πιστεύουν στην ομάδα είτε όχι. Επίσης, υπάρχει... καινούργιος παίκτης σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή ο Λάζαρος, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό ξανά αλλά έχει επιστρέψει. Πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει επιστρέψει ο Φορτούνης, ο οποίος με την παρουσία του απελευθερώνει τις επιλογές τού Μαρτίνς σε πρόσωπα, διατάξεις και σχηματισμούς. Εκτιμώ ότι οι κινήσεις που ήταν να γίνουν στον Ολυμπιακό για ενίσχυση, έγιναν πριν από λίγες ημέρες. Άλλωστε η αγορά των ελεύθερων, ειδικά του Φεβρουαρίου, δεν είναι κατάλληλη για να δώσει λύσεις σε τέτοιο επίπεδο όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού". 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.