Ads Top

Τα σερί του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ - Το… δημοφιλέστερο αποτέλεσμα στα μεταξύ τους ματς!


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση στην Τούμπα.
• Για τέταρτη φορά θα συναντηθούν οι δύο ομάδες μέσα στην σεζόν, αφού η κλήρωση του είχε φέρει αντιμέτωπους και για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις νίκες τη φετινή σεζόν απέναντι στον ΟΦΗ και πέντε συνεχόμενες ανεξάρτητα έδρας για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

• Ο ΟΦΗ στις τελευταίες του τρεις επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη μετρά τρεις ήττες και μάλιστα χωρίς να σκοράρει, ενώ έχει σκοράρει μόλις στο ένα από τα έξι τελευταία του εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα αυτό το γκολ ήταν ακριβώς επτά χρόνια πριν, στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στην ήττα με 3-1, όταν κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Περογαμβράκη, αλλά στις συνέχεια δέχθηκε τρία τέρματα (38’ Αθανασιάδης,44’ Κατσικάς, 49’ Λόρενς).

• Τις 41 αναμετρήσεις έχουν συμπληρώσει οι ομάδες σε επίπεδο Α’ Εθνικής στην Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να έχει 33 νίκες, τον ΟΦΗ μια και επτά ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η μοναδική νίκη του ΟΦΗ ήταν τον Ιανουάριο του 1993 με 2-1 (25? Λαγωνίδης – 64? Μαχλάς, 83? Γεωργαμλής).


• 5 γκολ είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει σε ένα ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ εντός έδρας και εκτός από την σεζόν 2013-14 όπου επικράτησε με 5-0 το έχει καταφέρει ακόμη την σεζόν 1977-78 (5-0). Αυτή είναι η ευρύτερη νίκη που έχει επί της ομάδας της Κρήτης.

• Το 2-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους, αφού έχει σημειωθεί οκτώ φορές στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Αυτό είναι και το μοναδικό που έχει έρθει σε δύο διαδοχικά ματς, αφού γενικά δεν υπάρχουν πολλές επαναλήψεις. Μάλιστα στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις τους για την Α’ Εθνική υπήρξαν οκτώ διαφορετικά σκορ.

• 21 φορές έχουν συναντηθεί στην Τούμπα οι δύο ομάδες από το 1993 και μετά, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 18 νίκες και τρία ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα. Δύο φορές με 2-2 και μια λευκή ισοπαλία.

• Στις 22 Σεπτεμβρίου 1968 ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε επίπεδο Α’ Εθνικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα (33?, 37?) και ένα του Ασλανίδη (45?) και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση του. Ο Καρακυριάκος (59?) μείωσε σε 3-1 και ο Λάζος (88?) έγραψε το τελικό 4-1.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.