Ads Top

Κορωνοϊός: 3ο κρούσμα στην Ελλάδα - Θετικός συγγενής της 38χρονης


Επιβεβαιώθηκαν 2 νέα κρούσματα.
Το δεύτερο κρούσμα είναι συγγενής της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το τρίτο είναι γυναίκα ασθενής από την Αθήνα.



Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως μέχρι το μεσημέρι περιμέναν τα αποτελέσματα για 5 δείγματα, σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Σήμερα είδαμε μια μικρή αύξηση των δειγμάτων, αλλά όχι κάτι τόσο συνταρακτικό. Θα δούμε και τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Μεντής, ενώ εξήγησε ότι δεν πρόκειται για δείγματα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη έχει το δικό της εργαστήριο στο Αριστοτέλειο.

«Συνήθως έχουμε δείγματα από την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «θεωρητικά είναι από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει, αλλά δεν έχουμε το πλήρες ιστορικό. Ωστόσο τα δείγματα έχουν έρθει με την έγκριση του ΕΟΔΥ και έτσι μας έρχονται ως ύποπτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα και περιμένουμε άλλο ένα, έως το μεσημέρι θα έχουμε αποτέλεσμα».

«Πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό όσο φοβόμαστε την εποχική γρίπη, κάτι τέτοιο είναι και ο νέος ιός», εξήγησε ο κ. Μεντής, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λόγος κανείς να αγοράζει μάσκες αυτή τη στιγμή, όποιος βήξει ή έχει πυρετό είναι πολύ πιθανότερο να έχει γρίπη παρά κορωνοϊό».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πιθανό να υπάρχουν ασθενείς του ιού στην Ελλάδα και να μην το γνωρίζουν, ο κ. Μεντής είπε πως είναι πολύ χαμηλή η πιθανότητα, αλλά κανείς δεν μπορεί να την αποκλείσει επειδή ο ιός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ενώ σε κάποιους δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα.

Παραμένει κλειστό το σχολείο στην Θεσσαλονίκη

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

- Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.