Ads Top

«Έχει μέλλον ο Λάμπρου - Έτσι θα παίξει, ας ακούσει τον Φερέιρα»!


Τι πρέπει να προσέξει και ποια η σύγκριση με τον Λημνιό!
Με το 4-1 επί του ΟΦΗ πρόσφερε χορταστικό θέαμα στους οπαδούς που βρέθηκαν στην Τούμπα, οι οποίοι έτσι και αλλιώς, αφού η προκριση είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα, περίμεναν μία γεμάτη εμφάνιση με πολλά γκολ.





Από αυτό το παιχνίδι έφυγαν με χαμόγελα όχι μόνο για τη συνολική εικόνα της ομάδας τους αλλά και αυτή του Λάζαρου Λάμπρου, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Ειδικά στο πρώτο μέρος έβγαλε μάτια και άνοιξε το σκορ στο 12' με τρομερή ατομική προσπάθεα.

Ο 22χρονος άδειασε δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, εισήλθε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιό και στο σωστό χρονικό σημείο έπιασε άπιαστο σουτ με το αριστερό. Ο Λάμπρου έκανε τη διαφορά και στο δεύτερο μέρος. Ιδιαίτερα στη φάση του 55', στο δοκάρι του Πέλκα, ο οποίος πήρε την πάσα, μετά από δικιά του προσωπική ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο, ότι ο Λάμπρου με την εμφάνιση του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, δείχνοντας, ότι άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ.

«Σύμφωνα με το πρώτο δείγμα έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένα παιδί που έχει καλά στοιχεία. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε πάρα πολύ. Πρέπει να μάθει και άλλα πράγματα. Δείχνει, ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο. Πρέπει να δουλέψει, να ακούει τον προπονητή και να βρεθεί σε ένα επίπεδο που να μπορεί να συναγωνιστεί με τα θηρία που έρχονται από το εξωτερικό, προετοιμασμένοι και έτοιμοι», είναι το πρώτο σχόλιο του βετεράνου επιθετικού του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο.

Θεωρείτε, ότι πρέπει να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες από τον προπονητή του ΠΑΟΚ και σε πιο δυνατά παιχνίδια;

«Όχι δεν θα το έλεγα. Σε ματς του Κυπέλλου, ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο Λάμπρου στη θέση που έπαιξε με τον Λημνιό που είναι πιο έτοιμος και έχει μία παρουσία στον ΠΑΟΚ και έχει δείξει, ότι είναι μία από τις καλύτερες μονάδες. Το λέω από αντικειμενική άποψη. Δεν θέλω να μειώσω το παιδί. Απλώς θέλει χρόνο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μέσα στην Τούμπα απέναντι σε αδύνατη ομάδα, έχοντας ένα σκορ ασφαλείας από τον πρώτο αγώνα. Όλοι οι παίκτες έπαιζαν πιο ελεύθερα. Ο Λάμπρου κατάφερε να αξιοποιήσει αυτή τη συγκυρία. Έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ και δείχνει, ότι θα παλέψει για να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί, επαναλαμβάνω, από τον ίδιο και την πορεία του»

Το Sportdog ζήτησε από τον Νίκο Καραγεωργίου να σχολιάσει το θέμα από την πλευρά του προπονητή.

«Άκουσα τις δηλώσεις του προπονητή μετά το παιχνίδι για το παιδί. Έδειξε τι σκέφτεται και το πως πρέπει να λειτουργεί ένας νέος παίκτης για να μπορέσει να ενταχτεί και να παίξει σε μία ομάδα. Νομίζω, ότι τα λόγια του είναι ακριβώς αυτά που θα έλεγα και εγώ ως προπονητής, αλλά όπως τα λένε σχεδόν όλοι οι προπονητές. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά, προσπάθεια, βελτίωση εκεί που πιθανότατα έχεις κάποιες αδυναμίες και σιγά σιγά θα σου δοθεί ο χρόνος. Η ευκαιρία δεν ξέρεις πότε θα προκύψει. Θα προκύψει επειδή υπάρχει κύπελλο ή κάποιος τραυματισμός; Γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη του προπονητή, αφού πλέον σε έχει δουλέψει και ετοιμάστηκες; Κάποια στιγμή θα έρθει. Αν δεν είσαι όμως έτοιμος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Φαίνεται, ότι το παιδί έχει δουλέψει και μάλλον θα βρει μπροστά του αυτή τη δουλειά. Να επισημάνω όμως, ότι η εμφάνισή του σε αυτό το παιχνίδι δεν αποτελεί μεγάλο κριτήριο. Πρέπει να δούμε και άλλα παιχνίδια. Κρατάμε λοιπόν τα λόγια του προπονητή που είναι καθρέπτης. Όλοι πρέπει να διδαχθούν από αυτά. Όλοι οι νέοι παίκτες χρειάζεται να έχουν υπομονή. Κάποια στιγμή θα τους δοθεί η ευκαιρία, για να βρούνε τη θέση τους μέσα στο ποδόσφαιρο. Αν όμως δεν έχουν προπονηθεί και η ευκαιρία να τους δοθεί δεν θα μπορέσουν να την αρπάξουν», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Φερέιρα είπε για τον Λάμπρου, ότι τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ για να βελτιωθεί αμυντικά και επιθετικά... Πως το σχολιάζετε;

«Οι προπονητές πολλές φορές εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές στις προπονήσεις που δεν υπάρχει πίεση και άγχος για να μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να προσαρμόζεται στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Το αν θα τον βάλει να είναι μπακ ή χαφ αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Ο τεχνικός περνάει βέβαια τέτοια μηνύματα και έχω την αίσθηση, ότι όλα αυτά που άκουσα από τον Φερέιρα ήταν ρεαλιστικά και σωστά».

Πώς σας φάνηκε η επίτευξη του 4-1, το οποίο προήλθε ύστερα από 9 πάσες;

«Ήμουν στο γήπεδο και το είδα! Ο ΠΑΟΚ το έχει με την κυκλοφορία της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό της ομάδας. Προσπαθεί να χτίσει τις επιθέσεις του από πίσω. Κατεβάζει τη μπάλα χαμηλά και τη γυρνάει. Είναι θέμα όμως και ποιον αντίπαλο θα βρεις απέναντί σου. Όταν έπαιξε πριν μερικές ημέρες με την ΑΕΚ, αυτή δεν του επέτρεψε τόσο εύκολα να κατεβάζει τη μπάλα. Δεχόταν μεγαλύτερη πίεση. Ο ΟΦΗ ήρθε με προβλήματα στην Τούμπα. Δεν χρησιμοποιήσε πολλούς παίκτες. Έπαιξαν νεώτεροι και έτσι οι καλοί παίκτες του ΠΑΟΚ βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να ξετυλίξουν τέτοιες ενέργειες, οι οποίες ήταν αρκετές στο παιχνίδι».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.