Ads Top

Ο Βαλμπουενά δεν διαβάζεται στα πέναλτι!


Αλάνθαστος στις εκτελέσεις πέναλτι με τον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά, πιάνει... αδιάβαστους τους γκολκίπερ. 
Τελευταία φορά που είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα ήταν προ πενταετίας.





Με την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας στη φάση των ομίλων του Champions League. Βρήκε όμως και έναν ποδοσφαιριστή που παίρνει άριστα στις ασίστ και στις εκτελέσεις πέναλτι.

Σε 18 συμμετοχές με τους "ερυθρόλευκους", ο 35χρονος Γάλλος μετρά εννέα ασίστ και έξι γκολ. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στον Ολυμπιακό με αυτή τη συγκομιδή. Ο δεύτερος στη σχετική κατάταξη Ελ Αραμπί βρίσκεται στο -5 (οκτώ τέρματα, δύο ασίστ). Την Κυριακή (1/12) ο Βαλμπουενά έβαλε ένα ακόμα πέναλτι, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ήταν το πέμπτο που πέτυχε με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Αλάνθαστος. Πέντε έχει εκτελέσει και όλα έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Είχε σκοράρει με Μπασακσεχίρ, ΑΕΛ, Βόλο, Τότεναμ, Πανιώνιο και προ ημερών με τον Δικέφαλο. Είναι άξιο αναφοράς ότι στην καριέρα του έχει εκτελέσει 13 πέναλτι και τα πέντε είναι με τον Ολυμπιακό.

Μόλις δύο είναι αυτά που έχει χάσει. Στις 11 Νοεμβρίου 2002 δε νίκησε τον Οσπίνα στο 2-2 της Μαρσέιγ με τη Νις, ενώ στις 9 Νοεμβρίου 2014 δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιγκόρ Ακινφέεβ στο Ντινάμο Κιέβου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με άλλα λόγια, τελευταία φορά που αστόχησε από την άσπρη βούλα ήταν πριν από 1848 μέρες. Δηλαδή πέντε χρόνια και 22 μέρες. Κατά τη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε εκτέλεσε δύο πέναλτι που κατέληξαν στα δίχτυα. Άλλα τόσα είχε στη Ντινάμο Κιέβου, ενώ με την εθνική Γαλλίας είχε νικήσει τον Κουρτουά σε αγώνα κόντρα στο Βέλγιο.

ΔΕΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΩΝΙΑ

Με τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά δεν μπορεί να... διαβαστεί στις εκτελέσεις πέναλτι, γιατί πάντοτε σημαδεύει αλλού. Με τη Μπασακσεχίρ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Μερτ Γκιουνόκ. Όχι γωνία, αλλά ο Τούρκος έπεσε από την άλλη πλευρά. Το ίδιο έκανε και με την ΑΕΛ, μόνο που έστειλε τη μπάλα σε τέτοιο σημείο που ήταν αδύνατο για τον Κρίστινσον να αποσοβήσει το γκολ. Δεξί δοκάρι και μέσα. Το τέλειο πέναλτι. Άπιαστο.

Κόντρα στον Βόλο επέλεξε την αριστερή γωνία, με τον Γκαραβέλη να πέφτει δεξιά. Στο 2-2 με την Τότεναμ, ο Λορίς επέλεξε και αυτός την δεξιά πλευρά, αλλά ο Βαλμπουενά εκτέλεσε αριστερά. Στη Νέα Σμύρνη με την Τότεναμ έστειλε τη μπάλα αριστερά, αλλά ψηλά. Με τον ΠΑΟΚ ξεγέλασε τον Ζίβκοβιτς, σημαδεύοντας δεξιά, ψηλά.

Έξι πέναλτι έχει κερδίσει φέτος ο Ολυμπιακός και τα πέντε είναι εκτελεσμένα από τον Βαλμπουενά. Το μοναδικό που δεν ανέλαβε αυτός ήταν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τότε που όμως ήταν στον πάγκο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος έχει τραυματιστεί. Έχει υποστεί διάταση στον δεξιό δικέφαλο και θα δώσει μάχη με το χρόνο να προλάβει το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.