Ads Top

«Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα!»


«Είναι ξεκάθαρο πλέον, μετά από 9 αγωνιστικές ότι ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο!» - Δημοσίευμα που θα συζητηθεί!
Η επίθεση φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα, η άμυνα είναι αυτή που δίνει τίτλους. Απόλυτα αληθές και επαναλαμβανόμενα επιβεβαιωμένο.
Πρόπερσι, η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόλις 12 γκολ σε 30 αγώνες. Φέτος, έχει φτάσει το ίδιο ακριβώς παθητικό ήδη μετά από εννιά αγωνιστικές.

Και αυτό ακριβώς το παθητικό είναι το μόνο από τις επτά πρωτοπόρες ομάδες κόντρα στο οποίο δεν υστερεί αυτό του ΠΑΟΚ! Με τα δύο χτεσινά γκολ που δέχτηκε από τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος μετράει ήδη 11 ως τώρα στη σεζόν, επίδοση που πέρυσι είχε ύστερα από 24 αγωνιστικές!

Πρόβλημα που μεγενθύνεται, αν αναλογιστεί κανείς πως οι μόνες ομάδες που δεν έχουν βρει δίχτυα φέτος κόντρα στους πρωταθλητές είναι η Λαμία, που διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και ο Βόλος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις κόντρα στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

Εχει και άλλα. Επτά ματς έχει δώσει ως τώρα ο ο Δικέφαλος στην Τούμπα σε πρωτάθλημα και καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά. Στα τέσσερα εξ αυτών έχει δεχτεί από δύο γκολ! Και άντε με τον Αγιαξ, δικαιολογείται. Με τη Σλόβαν όμως κόστισε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ κόντρα σε Αρη και Παναθηναϊκό κόστισαν τέσσερις βαθμούς.

Σαφής και χιλιοειπωμένη από τον ίδιο τον Φερέιρα η πρόθεση του να αλλάξει το στιλ του Δικέφαλου, να το αλλάξει από το περυσινό αποτελεσματικό μεν, πλην όμως "αρτηριοσκληρωτικό" ως προς τη δημιουργία, παιχνίδι, αλλά αυτονόητο είναι -και φαίνεται και από τα στατικά- κοστίζει. Οι νταμπλούχοι σκοράρουν, ναι, αλλά πέραν της Λαμίας και του Βόλου δεν έχουν κερδίσει ματς φέτος με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά.

Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (20 γκολ) είναι σαφές πως δεν θα μπορεί μονίμως να "διασώζει" μια άμυνα, ή καλύτερα μια συνολική ανασταλτική λειτουργία, που επιτρέπει γκολ όπως το δεύτερο χθεσινό του Παναθηναϊκού, με κόντρα χωρίς αντίπαλο για μισό γήπεδο δύο Πράσινων ύστερα από στατική φάση του Δικεφάλου στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Φερέιρα, μέχρι στιγμής αρνείται κατηγορηματικά πως υπάρχει θέμα στελεχειακό και μεμονωμένης απόδοσης των αμυντικών (και αμυντικογενών εν συνόλω) ποδοσφαιριστών του. Το σίγουρο όμως είναι πως -για παράδειγμα- το καλύτερο δίδυμο στόπερ της τελευταίας διετίας, αυτό των Κρέσπο και Βαρέλα, είναι (είτε μαζί είτε κατά μόνας) σκιά του εαυτού του.

Και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του, κατακτώντας έναν ακόμη τίτλο, θα πρέπει -όπως άλλωστε λέει και το ποδοσφαιρικό ρητό- να το κάνει μέσα από την άμυνά του. Το επιβεβαιώνει το παρελθόν (και το δικό του), το επιβεβαιώνει και το παρόν. Πρωτοπόρος άλλωστε αυτήν την στιγμή παραμένει ο Ολυμπιακός έχοντας παθητικό μόλις τριών τερμάτων…

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.