Ads Top

Ο προπονητής που είχε «ξεγράψει» από τον Ολυμπιακό τον Τσιμίκα!


Πώς ξεκίνησε η ιστορία του νεαρού μπακ, ο οποίος πλέον δεν βγαίνει από την 11αδα των «ερυθρολεύκων».
Μπορεί ο Κώστας Τσιμίκας να θεωρείται πλέον βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό, ωστόσο πριν γίνει το «αγαπημένο παιδί» του Πέδρο Μαρτίνς, πέρασε από... χίλια κύματα και βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ομάδας.
Ποιος ήταν όμως ο προπονητής που δεν τον είχε πιστέψει και παραλίγο να τον «τελειώσει» από την ομάδα του Πειραιά;

Παραδοσιακά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στους επιθετικούς, με τους αμυντικούς να περνούν συνήθως σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι ένα από τα κλισέ του ποδοσφαίρου, το οποίο καταρρίπτεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αυτή του Κώστα Τσιμίκα στον Ολυμπιακό.

Και αυτό διότι ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών έχει επισκιάσει με την απόδοσή του τα αστέρια της ομάδας και τραβά τα βλέμματα όσο κανείς άλλος με τις καταπληκτικές του εμφανίσεις.

Εξυπακούεται ότι η φετινή είναι η καλύτερη σεζόν του νεαρού αμυντικού, που έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση του 23χρονου άσου, ο οποίος θεωρήθηκε «τελειωμένος» από τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες σεζόν!

Υπεύθυνος γι' αυτό ήταν ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νεαρούς παίκτες, δεν πίστεψε όμως στο ταλέντο του Τσιμίκα. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσελήφθη από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-17 και μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να ρίξει στα… βαθιά νεαρούς παίκτες. Οι Ρέτσος, Νικολάου, Ανδρούτσος και Μανθάτης αποτέλεσαν βασικά στελέχη των Ερυθρολεύκων επί Μπέντο. Ο πρώτος έφυγε με τρελά λεφτά, ο δεύτερος έφερε επίσης αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας, ενώ οι άλλοι δύο δεν «στέριωσαν» στο Λιμάνι (σ.σ. Ανδρούτσος και Μανθάτης ανήκουν ακόμα στον Ολυμπιακό, αλλά είναι δανεικοί σε Ατρόμητο και Ανόρθωση αντίστοιχα).

Όσο για τον Τσιμίκα; Μετά από μια μέτρια παρουσία στην ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική της σεζόν 2016-17, ο Μπέντο τον… ξέγραψε! Ως αποτέλεσμα, ο διεθνής μπακ έφυγε ως δανεικός για την Έσμπιεργκ της Δανίας. Επέστρεψε, χωρίς Μπέντο στον πάγκο αυτή τη φορά, όμως παραχωρήθηκε εκ νέου στην ολλανδική Βίλεμ.

Ένας άλλος Πορτογάλος, ο Πέδρο Μαρτίνς, αποφάσισε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία πέρυσι. Έπειτα από μια σεζόν που πέρασε κυρίως ως αναπληρωματικός του Λεονάρντο Κούτρη, ο Τσιμίκας φέτος άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί τον κορυφαίο σε απόδοση παίκτη του Ολυμπιακού.

Ποιος άραγε μπορούσε να προβλέψει αυτή την εξέλιξη πριν από τρία χρόνια; Σίγουρα όχι ο Πάουλο Μπέντο…

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.