Ads Top

Αντέδρασε και πάτησε τη Βαλένθια ο Ολυμπιακός!


Με εντελώς αλλαγμένο πρόσωπο από την τραγική πρεμιέρα του, ένας καταιγιστικός και μεταμορφωμένος Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, συντρίβοντας 89-63 τη Βαλένθια, στο ΣΕΦ.
Ναι, αυτό ήταν Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους την καταστροφική πρεμιέρα στο Βιλερμπάν και μπαίνοντας σοβαροί και συγκεντρωμένοι από την αρχή, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη Βαλένθια, την οποία συνέτριψαν 89-63, για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Πολ, Σπανούλη και Κόνιαρη ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Εκρηκτική εκκίνηση στο ματς από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν πολύ δραστήριοι και με τον αρχηγό να είχε τρομερά κέφια –ειδικά στη δημιουργία- μπήκαν με ένα 11-0, στα πρώτα δύο λεπτά. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες άφησαν το τρίποντο στη Βαλένθια και το… πλήρωσαν, καθώς οι Ισπανοί ήταν «ζεστοί» στην περιφέρεια και έτσι πλησίασαν (13-9), στα μισά. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε αρχικά με τον Μιλουτίνοφ (20-14), με τους Κουζμίνσκας και Πάντερ να παίρνουν μετά την… σκυτάλη, συντηρώντας το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (29-22) και αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στη άμυνα οι παίκτες του Κεμζούρα, η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Με τον Παπανικολάου ως πρώτο… βιολί σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος και στη δεύτερη περίοδο, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +15 (39-24), στο 12’. Ωστόσο, το… πάρτι των «ερυθρόλευκων» είχε και συνέχεια, καθώς με την επιστροφή του κυρίαρχου διδύμου Σπανούλη-Μιλουτίνοφ, το οποίο έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (49-28), στο 16’. Στο επόμενο δίλεπτο, οι παίκτες του Κεμζούρα έριξαν τις στροφές τους, αλλά άναψαν τις… μηχανές από το 18’ μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, που τους βρήκε με το μέγιστο +24 (54-30).

Σαν… ναρκωμένος μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση. Αλλά, από την άλλη, διατήρησε τη συνέπειά του στην άμυνα και έτσι δεν το πλήρωσε (54-33), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, αφυπνίστηκαν οι Παπανικολάου και Πρίντεζης και τράβηξαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήγαν την υπέρ τους διαφορά αρχικά στο +27 (62-35), ενώ ο Πάντερ την πήγε στο +29 (65-36), στο 26’. Στο επόμενο δίλεπτο, το ματς έδειξε να… σβήνει, αλλά ο Σπανούλης ήρθε με μεγάλη… φόρα από τον πάγκο και προσφέροντας ένα δικό του «σόου», έστειλε τους Πειραιώτες στο τέλος της τρίτης περιόδου με το +28 (72-44).

Την ίδια υψηλή… ταχύτητα είχε ο Ολυμπιακός και στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +33 (77-44), στο 32’. Εκεί, αποσύρθηκε ο Σπανούλης, με τους «ερυθρόλευκους» γενικά να τραβούν… χειρόφρενο και έτσι τη Βαλένθια να το εκμεταλλεύεται αυτό, μειώνοντας (79-55), στο 35’. Η αντίδραση των Πειραιωτών ήρθε με τον –αρνητικό μέχρι εκείνη στην στιγμή- Μπόλντγουιν, ο οποίος έστειλε ξανά τη διαφορά στο +29 (86-57), με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 89-63.

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.