Ads Top

Αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ ο Σφιντέρσκι!


Τι είπε για Φερέιρα και Πρίγιοβιτς - Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παίκτης του Δικεφάλου.
Ο Κάρολο Σφιντέρσκι παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη και αναφέρθηκε στην πορεία του μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως θέλει να δουλεύει πολύ ώστε να βελτιώνεται και να βοηθάει την ομάδα.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στον Βιεϊρίνια τονίζοντας πως είναι ένας ζωντανός θρύλος αλλά και στους Φερέιρα και Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο metrosport:

Μοιάζεις προς τα έξω ότι είσαι στην καλύτερή σου φάση, σκοράρεις συνέχεια, έχεις προσαρμοστεί. Το αισθάνεσαι και εσύ;

"Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, έχω ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ακόμη θέλω να βελτιωθώ και να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα.. Ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που παίρνω, υπόσχομαι να δώσω ακόμη περισσότερα στη συνέχεια".

Έχεις πετύχει 12 γκολ σε 24 επίσημα παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Τα στατιστικά σου είναι εντυπωσιακά, συγκρίνονται ακόμη και με του Πρίγιοβιτς. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

"Θα ξεκινήσω από το τέλος. Πρώτα μετράει η ομάδα. Αν κερδίζουμε και μπορώ να την βοηθήσω και εγώ και βοηθάω σε αυτό τον τομέα, αυτό μετράει. Δεν θέλω να συγκριθώ με τον Πρίγιοβιτς γιατί ήταν περισσότερο καιρό στον ΠΑΟΚ, ήταν ολοκληρωμένος παίκτης και έπαιζε πιο πολλά 90λεπτα. Ήταν ένας πολύ καλός σκόρερ, μακάρι κάποια στιγμή να γίνω σαν αυτόν. Έχω ακόμη πολλά να δείξω, αλλά το βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα και αυτό μετράει σε τελική ανάλυση".

Πριν από μερικές ο ίδιος ο Πρίγιο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε είχε χαρακτηρίσει ως «μικρό Πρίγιοβιτς».

"Με χαροποιεί το γεγονός που με παρακολουθεί ο Πρίγιοβιτς, χαίρομαι για τα λόγια του, αλλά εγώ δεν θέλω να είμαι ο μικρός Πρίγιοβιτς, θέλω να είμαι ο μεγάλος Σφιντέρσκι'.

Θεωρείς ότι οι εμφανίσεις σου μπορούν κάποια στιγμή να σου ανοίξουν την πόρτα της εθνικής Πολωνίας; Κάτι που αυτή την στιγμή δείχνει, πολύ δύσκολο..

"Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην εθνική ομάδα καθώς εκεί αγωνίζονται πολλοί καλοί παίκτες. Όμως νομίζω ότι αν παίζω τακτικά στον ΠΑΟΚ και σκοράρω, θα ανοίξει και αυτός ο δρόμος για να έρθει μία κλήση από την Εθνική ομάδα. Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα μου".

Έχεις βελτιωθεί στο παιχνίδι σου από τότε που ήρθες στον ΠΑΟΚ; Βλέπουμε ότι έχεις δυναμώσει σωματικά για παράδειγμα…

"Πιστεύω ότι στους μήνες που είμαι εδώ έχω βελτιωθεί αρκετά. Μια φορά την εβδομάδα δουλεύω στο γυμναστήριο με βάρη γιατί θέλω να παίζω με πλάτη και να κρατάω περισσότερο την μπάλα. Γιατί αν κρατάω σωστά την μπάλα στην επίθεση, δίνω την δυνατότητα στους συμπαίκτες μου να προωθηθούν και να ανοίξουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, προκειμένου να πετύχουμε γκολ που θα μας δώσουν την νίκη. Με αυτό τον τρόπο βοηθάω όλη την ομάδα να παίρνει ανάσες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δουλεύω πολύ σε αυτό τον τομέα και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς".

Αυτό που περιγράφεις το είδαμε και στην Τρίπολη στο γκολ που πέτυχες μετά την ασίσι του Μάτος και άνοιξες το σκορ για τον ΠΑΟΚ…

"Τον Ντάνι Σουάρεθ, τον αμυντικό του Αστέρα τον ήξερα από την Πολωνία, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, γνώριζα πως παίζει, γι’ αυτό τον άφησα πίσω και σκόραρα. Η κίνηση που έκανα με βοήθησε για να σκοράρω".

"ΜΟΝΟ 15 ΓΚΟΛ ΦΕΤΟΣ; ΜΠΟΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ"

Είχες πει ότι το επίθετό σου, σημαίνει “δρεπάνι” στα ελληνικά. Θεωρείς ότι το «δρεπάνι», ο Σφιντέρσκι δηλαδή, θερίζει τις αντίπαλες άμυνες;

"Αυτό το ελπίζω γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει να τρυπάς τις αντίπαλες άμυνες και να βάζεις γκολ. Αυτό θέλω να κάνω σε κάθε αγώνα που με χρησιμοποιεί ο προπονητής μου".

 Από το ματς με την ΑΕΚ που ο Φερέιρα σε χρησιμοποίησε ως βασικό στην κορυφή της επίθεσης με τον Λημνιό στα άκρα, μήπως πήρες το μήνυμα ότι επιθετικά ο ΠΑΟΚ χτίζεται πάνω σου; Σκέφτεσαι ότι, πλέον, έχεις καθιερωθεί και είσαι ο βασικός επιθετικός της ομάδας;

"Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο προπονητής μας. Εμείς έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό στην ενδεκάδα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στις καθημερινές προπονήσεις, και ο Ακπομ θέλει να παίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο ανταγωνισμός μας βελτιώνει και τους δύο'.

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ"

Μπορείτε να αγωνιστείτε μαζί με τον Ακπομ στην επίθεση ή μόνο ξεχωριστά ο καθένας ανάλογα με το σύστημα που επιλέγει ο προπονητής σε κάθε παιχνίδι;

"Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε και τρεις στην επίθεση. Όμως εγώ δεν είμαι ο προπονητής. Εγώ πρέπει να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα μου, ακολουθώντας τις εντολές του προπονητή μου. Μακάρι να αγωνίζομαι συνέχεια για να βελτιώνομαι".

Πόσα γκολ μπορείς να πετύχεις. Ήδη έχεις φτάσει τα έξι από την έναρξη της φετινής σεζόν, ενώ συνολικά πέτυχες 12 σε 24 επίσημα παιχνίδια και χωρίς να εκτελέσεις κάποιο πέναλτι…

"Δεν επικεντρώνονται στον αριθμό των γκολ που έχω πετύχει. Το βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Φυσικά, θέλω να πετύχω όσα περισσότερα τέρματα γίνεται".

Ο Λούμπος Μίχελ είχε πει ότι θα σημειώσεις πάνω από 15 γκολ φέτος, ενώ σε είχε χαρακτηρίσει «φίδι», για τον τρόπο που παίζεις στην αντίπαλη περιοχή…

"Είναι δύσκολο να πω πόσα γκολ θα πετύχω στο Πρωτάθλημα. Ήδη έχω πετύχει πέντε γκολ. Αλλά γιατί να πετύχω μόνο 15 τέρματα; Μπορώ να φθάσω και παραπάνω…"

Ο Αμπέλ Φερέιρα σε βοήθησε στην εξέλιξή σου;

"Θέλω αρχικά να σας θυμίζω πως πήγα στην προετοιμασία της ομάδας μία εβδομάδα αργότερα, γιατί ήμουν στην Ιταλία με την εθνική ομάδα Νέων της Πολωνίας. Με φώναξε ο προπονητής και μου είπε ότι του αρέσει το στυλ μου μέσα στην περιοχή και ότι αν δουλέψω σωστά θα παίξω στην ενδεκάδα. Δούλεψα, μου δόθηκε η ευκαιρία με την ΑΕΚ, πέτυχα δύο γκολ και, πλέον, κοιτάω μπροστά. Η αλήθεια είναι πως μου “πήγε” το παιχνίδι".

Ποιος συμπαίκτης σου σε καταλαβαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο; Οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης;

"Υπάρχουν έξυπνοι παίκτες στην ομάδα μας. Έχουν γρήγορη σκέψη και δίνουν απευθείας την πάσα, ο Λημνιός και ο Γιαννούλης έχουν πολύ καλή σέντρα, από πέρσι είχαμε καλή συνεργασία. Θέλει συνεχή κίνηση και από εκεί και πέρα πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Αν καταλαβαίνουν την κίνηση μου μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τότε γίνεται πιο εύκολη η προσπάθεια, που είναι πάντα ομαδική".

Πρωτάθλημα και Κύπελλο ξανά; Το πιστεύεις, το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα; Μπροστά σας είναι η πρόκληση της κατάκτησης του νταμπλ. Πως την αντιμετωπίζετε;

"Φυσικά το πιστεύουμε, γιατί θέλουμε να δείξουμε και στον εαυτό μας και στον κόσμο ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν τυχαία. Μετά τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη, την αποτυχία στο Champions League και τον αποκλεισμό μας στο Europa League, θέλουμε να πετύχουμε τους δύο στόχους που μας έχουν απομείνει. Πρέπει να αποδείξουμε πολλά πράγματα σε αυτούς τους δύο εγχώριους θεσμούς".

"ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ"

Το αήττητο των 41 αγώνων, δημιουργεί μία πίεση σε εσάς; Πως το βλέπετε; Σας δημιουργεί επιπλέον άγχος; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο;

"Τα 41 αήττητα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα αποτελούν ένα σημαντικό επίτευγμα και είναι δουλειά της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως δεν τα σκεφτόμαστε εμείς, τα σκέφτονται οι αντίπαλοί μας. Αυτοί θέλουν να μας κερδίσουν για να σπάσουν αυτό το σερί μας. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για τους τρεις βαθμούς. Περισσότερο απασχολεί τους αντιπάλους μας αυτό το αήττητο σερί, λιγότερο εμάς".

"ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ Ο ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ"

Ήδη μπήκε ο Μαουρίσιο μετά τον τραυματισμό του, είναι θέμα χρόνου να μπει και ο Βιεϊρίνια. Τι σημαίνουν αυτές οι προσθήκες για την ομάδα;

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως επέστρεψε ο Μαουρίσιο και έπαιξε σε δύο παιχνίδια, ενώ επιστρέφει σύντομα και ο Βιεϊρίνια. Ο Βιεϊρίνια είναι ζωντανός θρύλος που παίζει μπάλα και αρχηγός του ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο είναι πολύτιμος για την μεσαία γραμμή και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αγωνίστηκε και θα είναι και πάλι μαζί μας".

"ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ"

Ετοιμάζεσαι να γίνεις πατέρας. Αυτό το γεγονός πιστεύεις ότι θα σε αλλάξει σαν άνθρωπο; Θα σε ωριμάσει περισσότερο, θα σου δώσει και άλλα κίνητρα για την καριέρα σου;

"Είναι μεγάλη η χαρά μου και δεν το κρύβω. Μετράω με την κοπέλα μου τις μέρες μέχρι την γέννηση του παιδιού μας. Περιμένουμε τον γιό μας, τον Σφιντέρσκι τζούνιορ. Οι παίκτες που έχουν παιδιά μου λένε ότι ένας ποδοσφαιριστής βελτιώνεται συνεχώς μετά την γέννηση των παιδιών τους και μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα που παίζει. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, πιστεύω ότι είμαι αρκετά ώριμος και θα τα καταφέρω".

"ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ, ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΕΒΑΝΤΟΦΚΣΙ ΚΑΙ ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ"

Υπάρχει και κάποιο άλλο παρατσούκλι, εκτός από το “δρεπάνι”, που του αρέσει να τον φωνάζουν; Στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πως σε αποκαλούν;

"Με φωνάζουν πολλές φορές Λεβαντόφσκι, Σβαρόφκσι, μου αρέσει αυτό που γίνεται, γιατί το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι οικογενειακό και δεν λείπουν οι πλάκες μεταξύ μας'.

Ο κόσμος, πλέον, σε αναγνωρίζει και μιλάει για τα γκολ που πετυχαίνεις. Πως νιώθεις για αυτό;

"Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να σε αναγνωρίζει ο κόσμος και να σου δίνει συγχαρητήρια για τις νίκες και τις εμφανίσεις της ομάδας. Τελευταία με σταματούν όλο και περισσότεροι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον δρόμο, για να με συγχαρούν για τα γκολ που βάζω και το απολαμβάνω. Μου αρέσει πολύ. Αρκετοί φίλαθλοι ζητούν να βγάλουν selfies μαζί μου".

Τι σου λένε οι φίλαθλοι στον δρόμο όταν σε σταματούν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες;

"Πιο πολύ μου δίνουν συγχαρητήρια για τα γκολ που πέτυχα με αντίπαλο την ΑΕΚ καθώς και αυτό που σημείωσα στην Τρίπολη και ήταν καθοριστικό για την νίκη".

Ποιος συμπατριώτης σου, σε αυτή την ηλικία, πιστεύεις ότι θα μπορούσε να παίξει στην Ελλάδα;

"Είναι μία δύσκολη ερώτηση γιατί δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον ή κάποιους ανάμεσα σε πολύ καλούς παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει το Πολωνικό Πρωτάθλημα για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και να ξέρει τι χρειάζεται"

"Η ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ, Ο ΠΡΟΠΙΕΡΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΟΚ"

Στην πατρίδα σου πως εισπράττουν τα κατορθώματά σου στο ελληνικό Πρωτάθλημα;

"Έζησα 13 χρόνια κοντά σε μία πόλη κοντά στο Πόζναν. Μετά πήγα στην σχολή αθλητισμού και μετά από τέσσερα χρόνια, που τελείωσα και το σχολείο, ο προπονητής της Γιαγκελόνια, ο Πρόπιερς (πρώην του Άρη) με πήρε στην ομάδα. Και από την Γιαγκελόνια ήρθα στον ΠΑΟΚ. Γενικά τώρα γίνομαι περισσότερο γνωστός'

Έχεις μάθει καθόλου ελληνικά; Καταλαβαίνεις τα συνθήματα που φωνάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ; Πηγαίνεις στο σπίτι σου με το αυτοκίνητο και τραγουδάς συνθήματα των οπαδών του Δικεφάλου;

"Η αλήθεια είναι πως στα ελληνικά έμαθα μόνο μερικές λέξεις. Καλημέρα, καληνύχτα και μερικές ακόμη που δεν μπορώ να τις πω δημόσια (γελάει με νόημα). Και τα συνθήματα τα καταλαβαίνω, τα περισσότερα μου αρέσουν. Αλλά δεν μπορώ να τραγουδήσω δημόσια γιατί μπορεί να κάνω κάποιο λάθος και θα το αποφύγω για να μην παρεξηγηθώ'.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.