Ads Top

Τετ α τετ Σαββίδη με Φερέιρα – Ποιον... καθαρίζει ο Βιεϊρίνια!


Ο Πορτογάλος έδωσε... εξηγήσεις και στον παίκτη. Τον έπεισε;
Ας τους μετρήσουμε. Ελ Καντουρί, Λημνιός, Πέλκας, Στοχ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και όταν επιστρέψει, Βιεϊρίνια. Επτά παίκτες λοιπόν. Τόσοι είναι οι μεσοεπιθετικοί που έχει στη διάθεση του ο Αμπέλ Φερέιρα. Και δεν προσμετράω σε αυτούς τον… ξεχασμένο Λάμπρου, ούτε τον πιτσιρικά Γαϊτανίδη, ο οποίος ναι μεν έβγαλε μάτια στην προετοιμασία, αλλά έκτοτε δεν έχει βρει τον δρόμο για την πρώτη ομάδα. Επτά λοιπόν. Για το (πολύ) τρεις θέσεις πίσω από τον όποιο φουνταριστό επιλέγει ο Πορτογάλος προπονητής. Εκ των πραγμάτων συνεπώς, «σκοτωμός». Όχι μόνο για το ποιοι τρεις θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, αλλά και για το ποιοι άλλοι δύο, θα είναι στην 18αδα. Εκεί τουλάχιστον, η παρουσία του Μίρο Στοχ είναι συνεπής. Στα… βηματάκια που χρειάζονται όμως για να περάσει την γραμμή του γηπέδου, βρίσκεται το πρόβλημα.

Δώδεκα λεπτά στο πρώτο ματς με τον Αγιαξ στην Τούμπα και άλλα έντεκα σε αυτό με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα ο μέχρι στιγμής χρόνος που έχει πάρει ο διεθνής Σλοβάκος μέσος. Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε. Είναι χρόνος συμμετοχής… ανυπαρξίας, ο χαμηλότερος που έχει πάρει οποιοσδήποτε μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ φέτος. Και δεδομένα θα είναι χαμηλότερος και από αυτόν του Βιεϊρίνια, αμέσως, στο πρώτο μόλις ματς που θα είναι διαθέσιμος ο Πορτογάλος.

Εύλογα συνεπώς τα σενάρια που θέλουν τον Στοχ χολωμένο και να «ψάχνεται» εν όψει μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ψέμα δεν (μπορεί να) είναι. Κανένας ποδοσφαιριστής, όταν δεν παίζει, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αποτέλεσε το καλοκαίρι μεταγραφή (και όχι και ιδιαιτέρως φτηνή).

Ο Φερέιρα πάντως, από τη δική του μεριά, έχει φροντίσει να αναγνωρίσει το «πρόβλημα». Εχει εξηγήσει στον Στοχ τον τρόπο σκέψης του, τις επιλογές του, του έχει επισημάνει πως και πότε τον «βλέπει» να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ξεκαθαρίζοντας του πως τον υπολογίζει κανονικά. Και  μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής δεν το έχει κρύψει ούτε και στις συζητήσεις που έχει με τους διοικούντες (προφανώς και γίνεται δέκτης συζητήσεων), αλλά και φυσικά με τους άμεσους συνεργάτες του.

Τώρα, αν αυτές οι εξηγήσεις αρκούν στον Στοχ, είναι υπόθεση του Σλοβάκου. Σε κάθε περίπτωση πάντως – και αυτό είναι πανθομολογούμενο στην Τούμπα – η συμπεριφορά του Στοχ στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου είναι απλώς υποδειγματική.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.