Ads Top

Βαρούχας: «Πέναλτι υπέρ του Σεμέδο, όχι εναντίον του»


Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις της έβδομης αγωνιστικής της Super League εστιάζοντας σε αυτές του Ολυμπιακός-ΟΦΗ.
Αρκετά λάθη εντόπισε στους διαιτητές, αλλά και τους υπεύθυνους του VAR ο Παναγιώτης Βαρούχας στους αγώνες της Super League 1 και αυτό το Σαββατοκύριακο.
«Το VAR είναι κουτσό και κάθε αγωνιστική το βλέπουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσο για το ματς Ολυμπιακός-ΟΦΗ, τόνισε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο τράβηγμα του Σεμέδο και όχι στο μαρκάρισμα του Πορτογάλου στον Φιγκεϊρέδο.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της έβδομης αγωνιστικής της Super League:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): «Στο 3’ ο Νάστος τράβηξε τον Σεμέδο όταν η μπάλα παίζεται. Ο Πορτογάλος πέφτει εντός περιοχής, άρα είναι πέναλτι που δεν δόθηκε. Αν πέφτει λίγο καθυστερημένα ο παίκτης, δεν παίζει ρόλο, αφού έχει προηγηθεί παράβαση. Ο διαιτητής έχει την φάση στο πιάτο μπροστά του. Σε μια απομάκρυνση του Αβραάμ η μπάλα βρίσκει χέρι του Σεμέδο, αλλά δεν υπάρχει παράβαση γιατί είναι πολύ κοντινή η απόσταση. Έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Κοροβέσης για το μαρκάρισμα στον Ποντένσε. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν το θύμα από τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΟΦΗ από τον Κουρμπέλη και δεν έπρεπε να το κάνει. Ακόμη κι αν δεν το είδε ο Παπαδόπουλος, έπρεπε να επέμβει το VAR, ακόμη και να τον καλούσε να δει την φάση. Στη φάση της ανατροπής του Φιγκεϊρέδο κι εγώ στην αρχή νόμιζα πως είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Υπάρχουν οκτώ λήψεις και σε μια από αυτή φαίνεται πως δεν βρίσκει τον παίκτη του ΟΦΗ, ο οποίος έχει αρχίσει να παίρνει κλίση και να πέφτει πριν το μαρκάρισμα. Στην ευκαιρία του Μαρινάκη έπρεπε να δοθεί οφσάιντ, γιατί υπάρχει συμμετοχή στην φάση, ενώ σωστά ακυρώθηκε και το γκολ του Ολυμπιακού ως οφσάιντ. Στο 76’ ο δεύτερος βοηθός σηκώνει λάθος την σημαία σε επίθεση του ΟΦΗ».

Παναιτωλικός-ΑΕΛ (Φωτιάς): «Βάζει ένα γκολ η ΑΕΛ, στο οποίο ο παίκτης καλύπτεται από 3-4 παίκτες. Δεν μπορεί ο βοηθός Πάγκαλος να βάζει φωτιά στον διαιτητή σηκώνοντας σημαία και να πηγαίνουμε στο VAR. Επίσης θα πρέπει οι διαιτητές να καταλάβουν ότι όταν πηγαίνουν στο VAR ο χρόνος της καθυστέρησης να κρατηθεί. Σωστά τελικά μέτρησε το γκολ με το VAR. Στο γκολ του Παναιτωλικού υπάρχει κοντρόλ της μπάλας με το στήθος κι όχι με το χέρι, οπότε σωστά μέτρησε. Υπάρχει μια άλλη φάση, όπου η μπάλα εξοστρακίζεται από το σώμα του Κάτσε στο χέρι και σωστά δεν δόθηκε παράβαση».

Ξάνθη-Άρης (Καραντώνης): «Δίνεται ένα πέναλτι υπέρ του Άρη σωστά. Στο πέσιμο του Βέλεθ αργότερα δεν υπάρχει παράβαση. Δεν θα έπρεπε να κρατηθούν τόσες λίγες καθυστερήσεις λόγω της χρήσης του VAR, δικαιολογημένα φωνάζει η Ξάνθη γι’ αυτό».

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (Κουτσιαύτης): «Ο Πανιώνιος ζητά δύο πέναλτι που δεν υπάρχουν. Η αποβολή του Κόρμπου με δεύτερη κίτρινη είναι λάθος, δεν υπάρχει παράβαση».

ΠΑΟΚ-Λαμία (Φωτιάδης): «Καταλογίστηκε ένα λάθος οφσάιντ σε επίθεση του ΠΑΟΚ. Επίσης στα τελευταία λεπτά έπρεπε να δοθεί ένα έμμεσο από τη γωνία της μικρής περιοχής για επικίνδυνο παιχνίδι. Στο 93’ έχουμε μια κόκκινη για ανατροπή στον Μπίσεσβαρ που δεν χρειαζόταν καν το VAR».

ΑΕΚ-Βόλος (Ζαχαριάδης): «Το γκολ που βάζει ο Λιβάγια στην ισοφάριση είναι κανονικό, γιατί ο Βέρντε δεν ακουμπά την μπάλα. Στο γκολ του Λιβάγια που ακυρώθηκε είναι πολύ δύσκολη φάση, θεωρώ πως δεν είναι οφσάιντ. Η κόκκινη στον Μουνίθ είναι σωστή, όπως και το πέναλτι που γίνεται στον Ολιβέιρα».

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (Παπαπέτρου): «Σωστή ήταν η κίτρινη στον Διούδη που ακούμπησε την μπάλα εκτός περιοχής. Ένα πέναλτι που ζητά ο Χατζηγιοβάνης δεν υπάρχει, γιατί ο ίδιος στον βηματισμό του βρίσκει τον αμυντικό του Ατρομήτου και πέφτει».

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.