Ads Top

Όλα για όλα μέχρι το "Γ. Καραϊσκάκης"


Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει τα αγωνιστικά ζητούμενα στον ΠΑΟΚ μέχρι το εκτός έδρας ντέρμπι-ορόσημο της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες βρήκε τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, εκτός κορυφής της βαθμολογίας, στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος είναι  στο -2 από τον Ολυμπιακό και στο -1 από την Ξάνθη και  έχει μπροστά του μια πεντάδα αγώνων, θεωρητικά πιο βατών από τη σειρά των τεσσάρων παιχνιδιών που έδωσε πριν την διακοπή. Η κρισιμότητα, ωστόσο, σε ό,τι αφορά στη βαθμοθηρία, είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερη.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Λαμία στην Τούμπα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Θα ακολουθήσει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, το ταξίδι στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και η πεντάδα θα συμπληρωθεί με την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ στην Τούμπα.

Είναι δεδομένο ότι η επιδίωξη του ΠΑΟΚ σε αυτήν τη σειρά των αγώνων είναι το απόλυτο, το 5 στα 5 και οι 15 βαθμοί που θα του εξασφαλίζουν ότι την 1η Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", με σκοπό την παρουσία, αν όχι την εδραίωση στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Βέβαια, στο διάστημα των έξι εβδομάδων, το υπόλοιπο του Οκτώβρη και το Νοέμβριο, ο Αμπέλ Φερέιρα έχει πολλά ζητήματα να επιλύσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρώτα απ' όλα, ένα από τα  πλέον βασικά θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, είναι η ομαλή επανένταξη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικέφαλου των Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι με αυτούς τους δύο ηγετικούς ποδοσφαιριστές του ο ΠΑΟΚ θα διαφοροποιηθεί και λογικά θα ισχυροποιηθεί ως ομάδα. Η πλήρης επιστροφή τους θα είναι καταλυτική για τους πρωταθλητές και θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού τους.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ
Ο Μαουρίσιο είναι ο ποδοσφαιριστής που παίζει το ρόλο ενός προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου και έχει ενδιαφέρον να δούμε τους συνδυασμούς που θα προκύψουν στα δίδυμα των χαφ από εδώ και πέρα. Θα παίζει ο Μαουρίσιο με τον Μίσιτς, δύο οκτάρια στον άξονα της μεσαίας γραμμής;

Θα είναι βραζιλιάνικο το δίδυμο στα χαφ με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ανασταλτικά από τον Κροάτη, παρτενέρ του Μαουρίσιο; Θα έχει ρόλο ο Εσίτι, ο μοναδικός καθαρόαιμος κόφτης στο ρόστερ του Δικέφαλου, που ωστόσο ήδη έχει χάσει τη θέση του βασικού στις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα; Για την ώρα όλα είναι ανοικτά…

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Από την άλλη καταλυτική για τη λειτουργία του ΠΑΟΚ θα είναι και η επιστροφή του Βιεϊρίνια όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στη ψυχολογία όλων στην Τούμπα. Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικέφαλου λογικά θα επιστρέψει «απελευθερωμένος» λόγω Γιαννούλη και θα μπορεί να αγωνιστεί ως προωθημένος είτε στα χαφ, είτε ακόμη και πιο μπροστά στην επίθεση της ομάδας του. Το πιο πιθανό είναι πάντως πως το αριστερό άκρο της άμυνας μόνο περιστασιακά και σε περίπτωση ανάγκης θα το καλύψει και πάλι.

Τι μπορεί ωστόσο να σημαίνει η επιστροφή του για τους μεσοεπιθετικούς συμπαίκτες του; Θα μονιμοποιηθεί ο Μπίσεσβαρ στον άξονα και που θα αγωνίζεται ο Πέλκας;  Πόσο εύκολα θα χωρά στην ενδεκάδα ο Καντουρί; Ο Ζαμπά θα θεωρείται πλέον η εναλλακτική λύση πίσω από το Λημνιό; Πόσο πιο πίσω στη σειρά προτεραιότητας θα βρεθεί ο Στοχ;

ΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΝΓΚΑΣΟΝ
Είναι επίσης σημαντικό για την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ το πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί ως αντικαταστάτης του Φερνάντο Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας του Δικέφαλου ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός λογικά θα είναι βασικός στα πέντε επόμενα παιχνίδια της ομάδας, αν δεχθούμε ότι ο Βαρέλα θα χρειαστεί περίπου ενάμιση μήνα για να ξεπεράσει το τραυματισμό του. Ο Ίνγκασον θα πρέπει να  δείξει το αυτονόητο: ότι ένας ποδοσφαιριστής της δικής του εμπειρίας μπορεί να σταθεί ως βασικός στον ΠΑΟΚ.

Μην ξεχνάμε ότι η μεταγραφή τον περασμένο Γενάρη ήταν μια από τις πλέον ακριβές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αποσκοπούσε στο να υπάρχει άξιος αντικαταστάτης του Φερνάντο Βαρέλα αν αυτός δεν υπέγραφε την ανανέωση του συμβολαίου του.  Αν ο Ίνγκασον πάει καλά ούτε ο Βαρέλα θα χρειαστεί να πιεστεί για να ξεπεράσει την ρήξη μηνίσκου, ούτε ο Αμπέλ Φερέιρα θα αγχώνεται για την άμυνα του ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ "5 ΣΤΑ 5"
Τι περιμένει λοιπόν τον ΠΑΟΚ το επόμενο χρονικό διάστημα; Πέντε ματς που θα πρέπει να κερδηθούν, την ώρα που δυο ηγετικοί ποδοσφαιριστές του, που επιστρέφουν από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς,  θα πρέπει να επανενταχθούν στις βασικές επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα και όλα αυτά με μια άμυνα αλλαγμένη τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε σχέση με πέρυσι. Χωρίς Βαρέλα και λογικά Πασχαλάκη, με Μάτος και Κρέσπο σταθερούς και το φορμαρισμένο Γιαννούλη στο αριστερό της άκρο. Και κυρίως με το 5 στα 5 να μοιάζει μονόδρομος έστω αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs.

*sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.