Ads Top

Υπέροχα νέα: Φεύγει για Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ!


Για τη Βοστόνη φεύγει ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ, όπως δήλωσαν τόσο ο πατέρας του όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Το 1,5 έτους παιδί που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία θα μεταβεί στις ΗΠΑ, καθώς ο υπουργός Υγείας συνέβαλε στην επίσπευση των διαδικασιών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές του κόσμου.

Μέσα σε λίγες ημέρες Έλληνες από κάθε γωνιά της πατρίδας μας προσέφεραν χρήματα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν κάτι λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας -θεσμικά- δεν μπορούσε να συμβάλει οικονομικά για την θεραπεία του παιδιού στο εξωτερικό, δεδομένου ότι το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο είχε αποφανθεί ότι η θεραπεία που δεν έχει εγκριθεί ακόμη στην Ευρώπη είναι άγνωστο εάν θα συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του παιδιού.

Το υπουργείο Υγείας, στις περιπτώσεις αυτές, ακολουθεί την γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων.

Ως εκ τούτου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε επισημάνει ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αφού ήδη καλύπτεται θεραπεία αντίστοιχου οικονομικού μεγέθους.

Οι δηλώσεις

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά» δήλωσε ο πατέρας του αγοριού, Γιώργος Γλωσσιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο πατέρας του μικρού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που όπως είπε, έκαναν δικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα του παιδιού του.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας.

Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ' όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA».

nooz.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.