Ads Top

H UEFA παρουσίασε την ευρωπαϊκή εκτόξευση των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού


ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν περίοπτη θέση στην αναλυτική ηλεκτρονική έκδοση της UEFA για τους συλλόγους που πήραν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα τη σεζον 2018-19. Διαβάστε για τα σπουδαία ρεκόρ των δύο ομάδων.
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδωσαν σκληρή μάχη την περυσινή σεζόν στην Ελλάδα, με τον Δικέφαλο να είναι ο μεγάλος κερδισμένος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος (πρώτου μετά από 34 χρόνια), ωστόσο και οι δύο ομάδες μπορούν να αισθάνονται όμορφα από τα βήματα προς τα εμπρός που έκαναν στην Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες.

Αυτό τουλάχιστον μπορεί να υποθέσει κανείς με βάση το Landscape Report, την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση της UEFA όπου γίνεται αναφορά αρχικά στους 4.611 συλλόγους που πήραν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης τη σεζόν 2018-2019 (στις κορυφαίες κατηγορίες) και κατόπιν στους 80 που πήραν το εισιτήριο (είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών) για το φετινό Champions League και Europa League.

Σε αυτή λοιπόν την εντυπωσιακή μελέτη 44 σελίδων που έκανε η UEFA για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τόσο ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ (παρά τον αποκλεισμό του από το Champions League) όσο και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός κατάφεραν να έχουν αξιοπρόσεκτη παρουσία, με πρωτιά αλλά και πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά για τους πέντε τομείς που συναντάμε συνολικά τους ασπρόμαυρους και τους ερυθρόλευκους:

✔ O ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα με απολογισμό 26 νίκες και 4 ισοπαλίες (συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε σύνολο 30 αγωνιστικών), με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά σε κερδισμένους βαθμούς. Ανά μέσο όρο συγκέντρωνε 2.67 ανά παιχνίδι και η μοναδική που τον ξεπέρασε ήταν η Τορσβάν από τα Νησιά Φερόε (2.70 βαθμοί ανά αγώνα), σε μία λίστα που την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Σαχτάρ Ντόνετσκ (2.59), Μάντσεστερ Σίτι (2.58) και Μπενφίκα (2.57).


✔ Πέρα από τον εντυπωσιακό απολογισμό όσον αφορά σε κερδισμένους βαθμούς ανά μέσο όρο, ο ΠΑΟΚ διακρίθηκε και για την άμυνά του καθώς με 14 γκολ παθητικό σε 30 αγώνες, βρέθηκε στην τέταρτη θέση σε όλη την Ευρώπη με μέσο όρο γκολ παθητικό 0.47 ανά ματς. Σε αυτή τη λίστα, στην κορυφή βρέθηκε η Σαχτάρ με μέσο όρο γκολ παθητικό 0.34 ανά ματς.


✔ Όσον αφορά στις ομάδες που θα συμμετέχουν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League και Europa League), ο Ολυμπιακός μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως είναι μέσα στο Top-5 των ομάδων με τους περισσότερους εγχώριους τίτλους. Οι Πειραιώτες είναι στην 4η θέση με 71 τίτλους αφήνοντας πίσω τους την Μπενφίκα (66 τίτλοι), με την κορυφή να ανήκει στην Λίνφιλντ από την Βόρεια Ιρλανδία (96 τίτλοι) και να ακολουθούν τα δύο ιερά τέρατα του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, Σέλτικ και Ρέιντζερς με 90 και 87 εγχώριους τίτλους αντίστοιχα.


✔ Πέρα από το κομμάτι των τίτλων, ο Ολυμπιακός έχει δυναμική εκπροσώπηση στον φετινό ευρωπαϊκό χάρτη και λόγω της ενεργούς παρουσίας των οπαδών του στα social media. Οι 80 ομάδες που συμμετέχουν φέτος σε Champions League και Europa League κατέγραψαν 8,4 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (likes, shares ή σχόλια) μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019, με τον Ολυμπιακό να είναι μέσα στις πρώτες πέντε ομάδες με τους οπαδούς με την πιο ενεργή παρουσία στα social media. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 4η θέση με 20,3 αλληλεπιδράσεις ανά follower, πίσω από τις Καραμπάγκ, Ερυθρό Αστέρα, Άγιαξ και πάνω από την Γαλατάσαραϊ.


✔ Για το τέλος αφήσαμε μία κατηγορία όπου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δίνουν... ρεσιτάλ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να φιγουράρουν αμφότερες στην πρώτη πεντάδα όσον αφορά στη μεγαλύτερη αύξηση προσέλευσης φιλάθλων σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ο Δικέφαλος είναι στην πρώτη θέση με 172.000 φιλάθλους περισσότερους στα παιχνίδια του, μπροστά από Μπαρτσελόνα (171.000) και Λάτσιο (118.000), ενώ ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος με 106.000 φιλάθλους περισσότερους στους εντός έδρας αγώνες του, αφήνοντας πέμπτη την Ντινάμο Κιέβου (91.000).

*sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.