Ads Top

Γι' αυτό κράτησε τον Μπράνκο ο Σαββίδης - Τι «παίζει» με Φερέιρα!


Πώς έγινε η μεγάλη ανατροπή με τον Πορτογάλο και γιατί άλλαξε γνώμη το αφεντικό του ΠΑΟΚ;
Είναι ένα από τα όσα παράδοξα, ή έστω αξιοσημείωτα, που χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, την αμεσότερη προέκταση του και τη σύνδεση με τη διοίκηση, αυτή δηλαδή που συνεπάγεται ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή.

Ο Μάριο Μπράνκο, πρακτικά, ήταν φευγάτος από τους νταμπλούχους Ελλάδας από τις αρχές του καλοκαιριού. Δέχτηκε να παραμείνει στο πόστο του για να βοηθήσει στην ομαλή προσαρμογή του Αμπέλ Φερέιρα. Από την στιγμή όμως που προέκυψε ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Πορτογάλος θεώρησε πρέπον (ή βρήκε και πάτημα) να υποβάλλει, επισήμως, την παραίτηση του.

Ενέργεια μάλιστα που δημοσιοποίησαν οι πρωταθλητές (σε αντίθεση με την πρώτη, στις αρχές του καλοκαιριού), γεγονός που ερμηνεύτηκε ως πρώτο σημάδι για την αποδοχή της. Μάλιστα, στις κοντά δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν, η σεναριολογία για τη διαδοχή του Πορτογάλου ήταν καθημερινή και πλούσια. Κατέληξε στους παλιούς γνώριμους, Ζήση Βρύζα και Λούμπος Μίχελ.

Ο Έλληνας παράγοντας μάλιστα είχε και συνάντηση χτες με μέλη της διοίκησης των Θεσσαλονικιών, ωστόσο διαπιστώθηκε – προς μεγάλη έκπληξη… - διαφωνία και απόσταση και έτσι δεν ενεργοποιήθηκε η επιλογή του. Για τον Σλοβάκο, εξ αρχής, ήταν πολύ δύσκολη η επιστροφή του, αφού δεν είχε πολλές συμπάθειες (ως και καθόλου) στον ευρύτερο επικοινωνιακό μηχανισμό των νταμπλούχων.

Από την στιγμή μάλιστα που προέκυψε το «ναυάγιο» με τον Βρύζα, όλα τα ρεπορτάζ συνέκλιναν στο ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για τεχνικό διευθυντή από το εξωτερικό, «άφθαρτο», όπως μάλιστα χαρακτηρίζονταν, για να διαδεχτεί τον Μπράνκο, ο οποίος από παντού θεωρούνταν «τελειωμένος».

Και όμως. Χτες βράδυ, ύστερα από ένα ακόμη skype, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του Μπράνκο. Ο λόγος που επισήμως διαρρέεται έχει να κάνει με την περαιτέρω στήριξη του project Φερέιρα, ενώ ως δικαιολογία επισημαίνεται πως και ο ίδιος ο Μπράνκο, παρότι για εβδομάδες διάβαζε πως έχει τελειώσει και πως ο Δικέφαλος κινείται για τον αντικαταστάτη του, δέχτηκε την απόφαση του Σαββίδη, προφανώς στη λογική του «μη χείρον, βέλτιστον» και παρέμεινε στο πόστο του.

Με τι εγγυήσεις, με τι ισχύ – δεν είναι εύκολο ούτε επικοινωνιακά ούτε στην καθημερινότητα του συλλόγου, εσωτερικά και εξωτερικά, να γνωρίζουν άπαντες πως ένας τεχνικός διευθυντής παρέμεινε στο πόστο του επειδή δεν… βρέθηκε άλλος, καταλληλότερος ή καλύτερος… - είναι κάτι που μόνο οι εμπλεκόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι γεγονός, πως με αυτήν την απόφαση, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η τάση που υπάρχει στον πάγκο να ισχυροποιηθεί και να στηριχτεί όσο περισσότερο γίνεται, να βοηθηθεί με όλη τη διαθέσιμη βοήθεια, ο Αμπέλ Φερέιρα.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.