Ads Top

Λίβερπουλ - Νόριτς: Πρεμιέρα για την Premier League!


Τη σεζόν 1976-1977 η Λίβερπουλ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Αγγλικό πρωτάθλημα μενίκη επί της Νόριτς στην πρεμιέρα και το κατέκτησε τελικά αφήνοντας 2η την Μάντσεστερ Σίτυ. Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο και φέτος;


Επιμέλεια : Άρης Κατσίδης

Η Λίβερπουλ πέρσι έφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα από τον τίτλο αλλά η Μαν Σίτυ δεν της έκανε το χατίρι. Όλοι στον Ανφιλντ θεωρούν ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος από την εποχή της Πρέμιερ Λίγκ. 30 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά και είναι γνωστό ότι στην Λίβερπουλ όλοι θα αντάλλαζαν τα πάντα για μία Πρεμιέρ Λίγκ. Η καλοκαιρινή προετοιμασία για τους Κόκκινους ήταν σκληρή και δύσκολη όπως δήλωσε ο Βαινάλντουμ, με τους νικητές του Τσάμπιονς Λίγκ ουσιαστικά να μην προχωρούν σε καμία μεταγραφή που να επηρεάσει την ενδεκάδα τους κάτι που δείχνειότι ο Γιούργκεν Κλοπ εμπιστεύεται πλήρως τους παίκτες του. Είναι μια επιλογή με ρίσκο που κάνει εντύπωση σε όλο τον κόσμο αλλά ο… Γερμανός μας έχει εντυπωσιάσει πολλές φορές με τις επιλογές του οπότε κάτι θα ξέρει παραπάνω.


Στα αγωνιστικά νέα η ήττα στα πέναλτι από την Μαν Σίτυ στο Σούπερ Καπ δεν ήταν και το καλύτερο ξεκίνημα για φέτος, με τον Κλοπ να κρατά μόνο τα θετικά.  Ένας άλλος πονοκέφαλος του Κλοπ είναι η αγωνιστική ετοιμότητα του Σαντιό Μανέ, αφού ο Σενεγαλέζος εξτρεμ πριν από λίγες μέρες επέστρεψε στις προπονήσεις με τους Κόκκινους λόγω άδειας για το Κόπα Άφρικα.

Ο Μανέ ιδιαίτερα φαίνεται ευδιάθετος και επιθυμεί να αγωνιστεί κάτι που φαίνεται από την δήλωση ότι επιθυμεί να συνεχίσει το ρεκόρ που σκοράρει σε κάθε πρεμιέρα πρωταθλήματος με την Λίβερπουλ εδώ και τρία χρόνια. Αν το καταφέρει θα ισοφαρίσει τον Τέντυ Σέρριγχαμ με 4.  Στην τριπλέτα της επίθεσης δίπλα σε Σαλάχ και Φιρμίνο πολύ πιθανόν να τους πλαισιώσει ο Ντιβόκ Οριγκί κερδίζοντας την μάχη με τον Σακίρι και τον Μανέ να αγωνίζεται για λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο άλλος πονοκέφαλος του Κλοπ είναι ο Τζέιμς Μίλνερ, που έπαθε θλάση στο Σούπερ Καπ και λογικά θα αντικατασταθεί από τον Φαμπίνιο. Πέρα από τον Βραζιλιάνο οι Χέντερσον και Βαινάλντουμ θα βρίσκονται στην μεσαία γραμμή. Η ανασταλτική λειτουργία και το τέρμα είναι ίδιο με πέρσι ενώ στο 4-3-3 θα επιμείνει και φέτος ο Κλοπ.


Ο προπονητής της Νόριτς Ντάνιελ Φάρκε χρησιμοποιεί παρόμοιο σύστημα και τακτικές με τον Γιούργκεν Κλοπ, δηλαδή πολύ πίεση κυρίως στα άκρα, επιθετικό παιχνίδι και πρέσσιγκ σε όλο το χώρο αλλά παρατάσσει την ομάδα του σε 4-2-3-1.  Τα Καναρίνια βασίζονται  στον περσινό κορμό τους, που τους έδωσε την άνοδο στην Πρέμιερ Λίγκ αποτελούμενη κυρίως από νέους παίκτες και value for money μεταγραφές. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση και διάθεση οι παίκτες του Φάρκε παρά τους τραυματισμούς 4 βασικών παικτών θα ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι 5 προσθήκες του φετινού καλοκαιριού ήταν προσεγμένες με αποκορύφωμα το δανεικό από την Σεβίλλη Ιμπραχίμ Αμαντού. Η Νόριτς χτυπάει πιο πολύ από τα άκρα κυρίως με τους δύο εξτρέμ της  Onel Hernandez και Buendia αλλά και απειλεί με τις εκπληκτικές ικανότητες του πρώτου σκόρερ της περσινής Τσάμπιονσιπ Τεέμου Πούκι.  Τα εξτρέμ είναι δυνατά και δεν θα φοβηθούν την Λίβερπουλ στο ένας εναντίον ενός, ενώ στο κομμάτι των ασσίστ βοηθούν και τα μπακ. Άπό τα δεξιά θα βρίσκονται οι Max Aarons και Emiliano Buendia, ενώ από τα αριστερά οι Jamal Lewis και Onel Hernandez.

Η Νόριτς θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά και αυτό είναι φανερό και στα στατιστικά του αγώνα. Η Λίβερπουλ είναι αήττητη στις πρώτες αγωνιστικές με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, έχει να χάσει 12 ματς από την Νόριτς αλλά και απέναντι στις νεοφώτιστες οι Κόκκινοι του Κλόπ έχουν  ένα σερί 25 νικών.

- Αλησμόνητο το 5-4 στην προηγούμενη συνάντηση τους το 2016, με την Λίβερπουλ επί Κλοπ.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.