Ads Top

ΑΠΟΕΛάρα «έλιωσε» την Καραμπάγκ μέσα στο σπίτι της!


Επική εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ που νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Καραμπάγκ, ανατρέποντας την ήττα με 2-1 στην Κύπρο, και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Το έκανε κι αυτό ο ΑΠΟΕΛ!

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα του με 2-1 από την Καραμπάγκ, έβγαλε αντίδραση και… τσαμπουκά και πήρε τεράστια πρόκριση επικρατώντας 2-0 των Αζέρων, που για ακόμη μία φορά απέναντι σε ελληνική ή κυπριακή ομάδα ήταν προκλητικοί, σηκώνοντας τουρκικές σημαίες όπως και σημαίες του ψευδοκράτους της υπό κατοχή Βόρειας Κύπρου.

Οι γηπεδούχοι έχοντας το υπέρ τους 2-1 στην Κύπρο, προσπάθησαν να κλείσουν χώρους κι έπαιζαν χωρίς να παίρνουν ρίσκο, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους παίκτες του Ντολ, οι οποίοι όμως δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις.

Ωστόσο περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το πολυπόθητο γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες, όταν ο Ιωάννου ανατράπηκε από τον Σαντίκοφ εντός περιοχής και ο Ντε Βινσέντι με ψύχραιμη εκτέλεση άνοιξε το σκορ.

Μια εξαιρετική επέμβαση του Μπέλετς στο 43’ επέτρεψε στους Κύπριους να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0 και να μπουν με ακόμη καλύτερη ψυχολογία στο β’ μέρος. Όπου θα μπορούσαν μόλις από το 47’ να πάρουν σκορ πρόκρισης αν το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ντε Βινσέντι δεν κατέληγε στο δοκάρι, μετά από παρέμβαση πάντως και του Βάγκνερ.

Στο 55’ ήταν η σειρά του Μπέλετς να τον… αντιγράψει, αφού και εκείνος βρήκε την μπάλα σε προσπάθεια του Αλμέιδα τόσο όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο δοκάρι και στη συνέχεια το ματς έγινε… ροντέο.

Αν και αγχωμένοι, οι Αζέροι προσπάθησαν να επιτεθούν και να δημιουργήσουν φάσεις, όμως ο ΑΠΟΕΛ γνώριζε πως κάθε δική του αντεπίθεση θα ήταν πιθανό να φέρει εκείνο το δεύτερο γκολ που θα χάριζε μια σπουδαία πρόκριση.

Και αυτό ήρθε στο 68’ με το σουτ του Μάτιτς που έγραψε το τελικό 2-0, το οποίο έδωσε στους Κύπριους το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επόμενος αντίπαλος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Άγιαξ-ΠΑΟΚ!

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.