Ads Top

Οι πρώτες επιλογές Φερέιρα - Το νέο πλάνο του ΠΑΟΚ!


Αυτοί είναι οι τρεις μικροί που έχει ξεχωρίσει - Θα τους δώσει και φανέλα βασικού;
Ο Πορτογάλος αποδεικνύει στην πράξη πως επενδύει στο νέο... αίμα, αρέσκεται σε πιτσιρικάδες που έχουν όρεξη και διάθεση να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί και τους ανοίγει διάπλατα μια νέα πόρτα. Θεοχάρης Τσιγγάρας και Αντώνης Γαϊτανίδης πήραν μια πρώτη... γεύση από τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ και πλέον περιμένουν και τον Γιάννη Μιχαηλίδη για να συνθέσουν την τριπλέτα των νεαρών ποδοσφαιριστών που θα δουλέψουν υπό το βλέμμα του Αμπέλ Φερέιρα.

«Καλησπέρα» με ποδοσφαιρικό θράσος και πέναλτι αλά Πανένκα

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Αυτό τουλάχιστον «μαρτυρά» και η δημόσια αποθέωση του Αμπέλ Φερέιρα προς το πρόσωπό του. Από την ηλικία των 14 ανήκει στον ΠΑΟΚ, με τον αστικό μύθο να αναφέρει πως τον διεκδικούσαν αρκετές ελληνικές ομάδες, με τις διαπραγματεύσεις να είναι ιδιαίτερα «σκληρές» ενώ χρειάστηκε και προσωπική παρέμβαση από τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, προκειμένου να κλείσει θετικά η περίπτωσή του.

Αν και δοκιμάστηκε ως φορ, ο ΠΑΟΚ τον παρουσιάζει ως ένα αριστερό αλλά και δεξί εξτρέμ, πολύ γρήγορο και πολύ ικανό στο ένας εναντίον ενός. Διαθέτει ευχέρεια στο συνδυαστικό παιχνίδι, στην διείσδυση, στην ντρίμπλα, ξέρει να συγκλίνει, να βγάζει ασίστ, να σκοράρει. Και το τελευταίο φρόντισε να το δείξει και επί ολλανδικού εδάφους, εκτελώντας ακόμη και πέναλτι αλά Πανένκα με ένα ποδοσφαιρικό θράσος που θα έλεγε κανείς πως δεν συνάδει με την ηλικία του.

Η οικογένειά του ζει στα Γιάννενα και ο ίδιος μετακόμισε στo Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ με όνειρο ζωής να βρεθεί σύντομα στην μεγάλη ομάδα του Δικεφάλου.

Στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ15 με 13 γκολ και πέντε ασίστ σε 18 παιχνίδια. Στη δεύτερη του σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ17 με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ ενώ κέρδισε το πρωτάθλημα με την Κ20 την σεζόν 2017-2018. Όσο για πέρσι; Σε 32 εμφανίσεις, 18 γκολ και 18 ασίστ!

Κοιτώντας πίσω από την ήρεμη δύναμη...
Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας είναι ένα ακόμη παιδί που προέρχεται από τα φυτώρια του ΠΑΟΚ δεδομένου πως εντάχθηκε στον Δικέφαλο το 2010. Μάλιστα, από την αρχή τον διέκρινε η επιμονή να ακολουθήσει αυτό που αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το ποδόσφαιρο. Και γι΄αυτό είχε επιλέξει για χρόνια να πηγαινοέρχεται για προπονήσεις από την Πορταριά Χαλκιδικής, όπου ζούσε με την οικογένειά του μέχρι να μετακομίσει και εκείνος στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Στις συστάσεις του, ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, ένα έξυπνο επιθετικό χαφ, χαρακτηριστικά πειθαρχημένο και επίμονο στην προπόνηση και στο γήπεδο.

Όπως και ο Αντώνης Γαϊτανίδης, έτσι και ο Θεοχάρης Τσιγγάρας μπολιάστηκε στα τμήματα των ακαδημιών με τη νοοτροπία του νικητή καθώς υπήρξε εκ των βασικών στελεχών της πρωταθλήτριας Κ15 τη σεζόν 2014-15, πρωταθλητής και την περίοδο 2015-16 με την Κ17, πρωταθλητής και με την Κ19 τη σεζόν 2017-18 και 2018-2019 με 29 εμφανίσεις και 2411' συμμετοχών.

Γιάννη, έλα

Μπορεί να μην τον τσέκαρε προσωπικά, όπως συνέβη με τους άλλους δύο, ωστόσο, ο Αμπέλ Φερέιρα φρόντισε να μάθει λεπτομερώς τα πάντα γύρω από τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος ακουγόταν έντονα πως θα βρεθεί από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην μεγάλη ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο, οι άνθρωποι του Δικεφάλου δια στόματος του προπονητή τους, «ανακοίνωσαν» πως θα συμπληρώσει την τριπλέτα των βενιαμίν της ομάδας.

 Οι συστάσεις που συνοδεύουν τον αριστεροπόδαρο αμυντικό είναι ιδιαίτερα καλές ενώ και ο Γιώργος Σαββίδης είχε κάνει αναφορά σε εκείνον δεδομένου πως υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της Κ-19 του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα υποδομών και Youth League.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήρθε από τα Γιαννιτσά το 2016 για να προσθέσει -αρχικά- ακόμη περισσότερες ποιοτικές επιλογές στην κεντρική γραμμή της Κ17 και της Κ19. Με τη σειρά του, απόλαυσε τη φιλοξενία στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ ενώ τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολλά μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του. Εν τέλει, θα πάρει την ευκαιρία του, με τον Αμπέλ Φερέιρα να του κλείνει το μάτι.

Πρόκληση που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν...

Το ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ακαδημίες - πρότυπο δεν είναι κοινό μυστικό. Το ότι η οικογένεια Σαββίδη έχει επιλέξει να επενδύει στα φυτώρια της σε μπάτζετ που ξεπερνάει το 70-80% ομάδων της Super League, επίσης. Το ζητούμενο -ωστόσο- για τον ΠΑΟΚ είναι να προκύψουν... καρποί από αυτήν την προσπάθεια που γίνεται και έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια. Να προωθούνται στην πρώτη ομάδα ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά από τις ακαδημίες προκειμένου να εξελιχθούν και να αποτελέσουν εν καιρώ τον κορμό της. Παιδιά που θα γνωρίζουν καλά τι εστί ΠΑΟΚ... Κάτι που είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο...

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.