Ads Top

«Ούτε στα όνειρά τους - Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού - Έσφαλα με Αβράμη»


Παραμίλαγε η εξέδρα του Γ. Καραϊσκάκης στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πλέον οι Πειραιώτες έχουν μαέστρο και στην άμυνα. 
Ετοιμαζόμουνα να ξεσκονίσω τα φύλλα του ημερολογίου, γιατί σάμπως είχα μπερδευτεί με τους μήνες!
Ο Ολυμπιακός με έβαλε σ’ αυτή τη διαδικασία… Ο Ιούλιος μου φάνταζε για Αύγουστο, με όσα «μαγείρευαν» στο γήπεδο οι παίκτες του Μαρτίνς. Η εικόνα των ερυθρολεύκων, μία εβδομάδα πριν το πρώτο «σμπάρο» στα προκριματικά του Champions League, ήταν… να την πίνεις στο ποτήρι. Σκόρπιζε, καθόλου άδικα, ούτε υπεραισιόδοξα, έναν άνευ προηγουμένου ενθουσιασμό.

Δεν μου έρχεται εύκολα στο μυαλό τέτοια εμφάνιση, τέτοια εποχή! Άμα παίζει έτσι ο Ολυμπιακός καλοκαιριάτικα, σκεφθείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα! Θα… κλαίνε μανούλες από «απέναντι»!

«Γεμάτη» η εμφάνιση στην πρόβα τζενεράλε για τη Βικτόρια Πλζεν. Ολοκληρωμένες συνεργασίες, οργανωμένο πνεύμα στην αναζήτηση στόχων στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κενά, ελάχιστα, πολύ λίγα λάθη, εμφαντική αρμονία στις γραμμές του παρουσίασε ο Ολυμπιακός και ατομικά, σε επίπεδο μονάδων του, δύσκολο να βρεις παίκτη που υστέρησε (πλην ίσως του Ελ Αραμπί που για πρώτη στο Φάληρο θέλοντας να δείξει πολλά, μας «έκρυψε» και τα λίγα, ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να αποδοθεί και στο άγχος του «πρωτάρη»).

Τη νίκη την προσμετράω, όπως και το ευρύ σκορ, γιατί όλα αυτά έγιναν κόντρα όχι σε καμιά… τυχάρπαστη ομαδούλα! Η Νότιγχαμ δεν θέλει πολλές συστάσεις, είναι ένας εγγλέζικος σύλλογος με ιστορία και παράδοση. Ωστόσο πάντα στα φιλικά το αποτέλεσμα δεν είναι το βασικό ζητούμενο. Έχει όμως και αυτή τη χάρη και την αξία της, πόσο μάλιστα όταν ένα φιλικό είναι διεθνούς επιπέδου.

Ο λαός αυτός δεν μασάει ούτε από «Αντίνοο»

‘Η εμφάνιση του Ολυμπιακού είναι γεμάτη νοήματα. Και ευχαρίστησε τον κόσμο που σχεδόν γέμισε το Καραϊσκάκη! Κόντρα στον «Αντίνοο» που έφερε τα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Αττική, ανοίγοντας τους κρουνούς του ουρανού ακόμα και στη διάρκεια του παιχνιδιού, μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, που δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους και εργάσιμη βραδιά!

Τίποτα δεν αναχαιτίζει αυτό τον λαό! Οι Άγγλοι το ‘χαν να το λένε, έμοιαζε να ήταν μια νύχτα Champions League και όχι ένα τεστ καλοκαιρινής περιόδου.

Κι εμάς, να τους πληροφορούμε, ότι τέτοιο λαό ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν βλέπει άλλη ομάδα! ‘

Πάμε να πιάσουμε τώρα να αναλύσουμε την σούπερ εμφάνιση του Ολυμπιακού σ’ αυτό το 3-0 επί της Φόρεστ.

Δύο στοιχεία έπαιξαν σαφώς τον κύριο ρόλο που οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς μας έκαναν να νομίζουμε τον Ιούλιο… Αύγουστο:

Η ομοιογένεια της ομάδας. Η βασική σύνθεση είχε 9 πρόσωπα ίδια από πέρυσι και οι δύο προσθήκες (Βαλμπουενά, Σεμέδο) ήταν το… ISO υψηλής ποιότητας που προστέθηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Το συγκεκριμένο πλάνο προετοιμασίας που ακολουθείται από το πορτογαλικό τεχνικό τιμ ούτως ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη νωρίς, για να παίξει δύο προκριματικούς γύρους, έχοντας να υλοποιήσει έναν τεράστιο στόχο της νέας σεζόν, μέχρι τα τέλη Αυγούστου κιόλας.
Οι μαέστροι επίθεσης και άμυνας

Τα ιδιαιτέρως ευχάριστα συμπεράσματα από το φιλικό της Τρίτης ήταν η εκτυφλωτική λάμψη του Ματιέ Βαλμπουενά και του Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Γάλλος παγκόσμιας κλάσης άσος, με τη βραζιλιάνικη μαγεία ποδοσφαιρικής σκέψης, έλυσε το γρίφο της αντικατάστασης του μεγάλου άτυχου της χρονιάς, Κώστα Φορτούνη, πέρα πάσης αμφιβολίας.

Αυτός θα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτός αναλαμβάνει τα ηνία έως ότου ξαναπατήσει γερός και σιδερένιος ο αρχηγός χορτάρι. Ο Ματιέ τον εκπροσωπεί το ρόλο του καθοδηγητή της επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας με περίσσεια επάρκεια. Ζωγράφιζε ακατάπαυστα ο Βαλμπουενά, σε όλο το ματς. Κατηύθυνε, μοίραζε, σούταρε, πάσαρε, ντρίμπλαρε, έβγαζε 30άρες-40άρες μπαλιές, όλα τα έκανε! Κεντούσε. Κι η εξέδρα απλά… παραμίλαγε!
Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, του οποίου το μπόι και η κορμοστασιά πράγματι δεν σε αφήνουν να καταλάβεις πόσο ταχύς είναι στο παιχνίδι και τις επεμβάσεις του (σ.σ. το δεύτερο βέβαια έχει να κάνει και με το «στροφάρισμα», το… σπριντ στη σκέψη του κάθε κεφαλιού κι αυτός δείχνει οξύνους), μας θύμισε – επιτέλους – πόσο γλυκιά είναι η ασφάλεια που μπορεί να αισθάνεται ο τερματοφύλακας και ο κάθε φίλος της ομάδας, όταν κάποιος μπορεί να την κατευθύνει με το αφοπλιστικό παιχνίδι του.

Πιστέψτε με, από το ερυθρόλευκο κοινό είχαν λείψει πολλά χρόνια οι παραστάσεις ενός στόπερ που με τις ενέργειες και τις κινήσεις του σε καθηλώνει!

Ο Σεμέδο ήταν ο μαέστρος των μετόπισθεν (ελάχιστη η απειλή της Νότιγχαμ σε όλο το ματς, στο μηδέν ο Ολυμπιακός πίσω) και ο άλλος, ο Γάλλος, της επιθετικής μηχανής της ομάδας.

Δίπλα στον «άρχοντα» Βαλμπουενά στάθηκε ιδανικά σχεδόν ο Ποντένσε. Ο φαντεζί «κοντοπίθαρος» Πορτογάλος, θαυμάστηκε για το πνεύμα συνεργασίας με τον Γάλλο σούπερ σταρ και το ντουέτο τους μας διεμήνυσε ξεκάθαρα ότι θα μεγαλουργήσει φέτος!

Ο Γκερέρο, ο Αβραάμ, ο Μασούρας

Ο Γκερέρο δεν έβαλε μόνο τα δύο γκολ. Ήταν εκεί, μέσα στις φάσεις, πίεζε και έτρεχε αδιάκοπα, τον ένιωθε διαρκώς η εγγλέζική άμυνα. Βάλθηκε όχι μόνο να δικαιώσει όσους έλεγαν από τα τέλη του περυσινού πρωταθλήματος ότι χρειάζεται ο Ισπανός ως εναλλακτική λύση από τον πάγκο για την επίθεση και πως δεν θα έπρεπε να τον αφήσουν να φύγει, αλλά έδειξε ότι είναι στη φόρμα με την οποία αυτός 100% θα πάει για βασικός κυνηγός στα ματς με τους Τσέχους.
Στον Αβραάμ Παπαδόπουλο οφείλω μια «μίνι» απολογία! Είχα την αίσθηση, όπως και αρκετοί άλλοι, ότι του έκανε χάρη ο Μαρινάκης που τον ξανάφερε πίσω να τελειώσει την καριέρα του στο Ρέντη. Θεωρούσα ότι το come back είχε απλά και μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Για την τιμή των όπλων. Έσφαλα. Αυτός ο Αβράμης που είδα στο πλευρό του Σεμέδο - και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί όπως και να το κάνουμε πέρα από το δέσιμο τους, το οργανικό ρολόι δεν επιτρέπει πλέον στον Παπαδόπουλο να τον διακρίνει η σπιρτάδα που διέθετε κάποτε, επομένως η ταχύτητα του Πορτογάλου κάποιες στιγμές θα είναι απαραίτητα για να… μαζεύονται κάποια απόνερα – έχει ακόμα να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό. Το λέω με επιφύλαξη, αλλά το υποστηρίζω περιμένοντας και τα προσεχή δείγματα γραφής του έμπειρου κεντρικού μπακ.

Εξαιρετικός ο Γιώργος Μασούρας, δικαιώνει τον προπονητή του που του έχει υψηλή εκτίμηση. Ο ίδιος το πιστεύει, το φανέρωσε το τσαγανό του από πέρυσι, με την πρώτη κιόλας που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. Εάν τον πιστέψουν όλοι και επιμείνουν σε αυτόν στον Πειραιά, μου δίνεται η εντύπωση ότι θα του «βγει» του Ολυμπιακού ο νεαρός εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.