Ads Top

Τζιοβάνι: Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια ο Ολυμπιακός τον έκλεινε με 3,3 δισ. δραχμές! (pic)


Στις 8 Ιουλίου οι «ερυθρόλευκοι» τα έβρισκαν σε όλα με την Μπαρτσελόνα κι έκαναν δικό τους τον Βραζιλιάνο επιθετικό έναντι 3,3 δισ. δραχμών!
Ηταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν γινόταν γνωστή η είδηση βόμβα. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα και με τον Τζιοβάνι, αφού προηγουμένως είχε συμφωνήσει και με την Μπαρτσελόνα! Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουλίου του 1999. Ακριβώς 20 χρόνια πριν οι «ερυθρόλευκοι» έκλειναν μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός πάλευε για μέρες την μεταγραφή του 27χρονου Βραζιλιάνου ο οποίος ήταν και διεθνής με την Εθνική του ομάδα και προερχόταν από μία γεμάτη σεζόν στην Μπαρτσελόνα έχοντας παίξει 23 ματς (5 γκολ και 3 ασίστ) και με 6 αγώνες στο Champions League εκείνης της περιόδου.

Τελικά από την στιγμή που τα βρήκε σε όλα με την Μπαρτσελόνα έναντι 2 δισεκατομμυρίων δραχμών (!) έπρεπε να συμφωνήσει και με τον Τζιοβάνι ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη οι Γιώργος Λούβαρης και Πέτρος Κόκκαλης για να τον πείσουν. Οπερ κι εγένετο. Ο Ολυμπιακός έδωσε 450 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο στον Τζιοβάνι για 3ετές συμβόλαιο!

Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν περισσότερα από 3,3 δις δραχμές για την συγκεκριμένη μεταγραφή και η 8η του Ιουλίου ήταν η μέρα για τη συμφωνία των δύο πλευρών πριν ταξιδέψει για την Αθήνα ο Τζιόβανι.

Στην φωτογραφία το πρωτοσέλιδο της El Mundo Deportivo την επομένη της μεταγραφής!

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.