Ads Top

Ζορζίνιο: "Μόνο ο Φορτούνης προσπάθησε να κάνει κάτι"


Ο μέσος της εθνικής Ιταλίας, Ζορζίνιο, υποστήριξε ότι η άνετη εκτός έδρας νίκη (0-3) επί της Ελλάδας ήταν αποτέλεσμα της έντασης και του πρέσινγκ της σκουάντρα ατζούρα, έπλεξε ωστόσο το εγκώμιο του Κώστα Φορτούνη.
Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα (0-3) από την αντίστοιχη της Ιταλίας στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να υποταχθεί το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα στην ανωτερότητα της σκουάντρα ατζούρα. Οι Ιταλοί πήραν τη μάχη του κέντρου, καθώς η τριάδα που συνέθεσαν οι Ζορζίνιο, Νικολό Μπαρέλα και Μάρκο Βεράτι κέρδισε όλες τις μονομαχίες.

Ο 27χρονος μέσος της Τσέλσι υποστήριξε ότι το σκορ ήταν αποτέλεσμα της έντασης και του πρέσινγκ ψηλά της ομάδας του, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Φορτούνη.

- Περίμενες το ματς να εξελιχθεί το ματς τόσο εύκολο για την εθνική Ιταλίας;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο. Η ομάδα μας έκανε τέτοιο παιχνίδι που έμοιαζε στην τελική να το πήρε εύκολα. Έμοιαζε εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Επιβάλαμε το ρυθμό μας και ήταν όπως όλοι είδατε ένα τρίποντο πέρα ως πέρα δίκαιο".

- Η σκούαντρα ατζούρα δεν απειλήθηκε πολύ από την Ελλάδα. Ο πιο επικίνδυνος Έλληνας παίκτης;

"Ο Φορτούνης. Μόνο αυτός προσπάθησε να κάνει κάτι επιθετικά, αλλά δεν μπόρεσε. Κι αυτό γιατί παίξαμε πολύ καλά αμυντικά".

- Ο πιο ταλαντούχος Έλληνας του γηπέδου κατά τη γνώμη σου;

"Ο ίδιος (σ.σ. Φορτούνης)".

- Αν και νωρίς μοιάζει να φαίνεται πώς θα πάει ο όμιλος; Με την Ιταλία φαβορί για την πρώτη θέση και Ελλάδα, Φινλανδία και Βοσνία να παλεύουν για το άλλο (δεύτερο) εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020;

"Είναι νωρίς ακόμη. Δεν ξέρω αν ακόμη κι εμείς είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο κι εάν δεν παρεκκλίνουμε θα πετύχουμε το στόχο μας στο τέλος. Είναι μια νέα εποχή για την εθνική Ιταλίας".

- Ο συμπαίκτης στην Τσέλσι και την εθνική Ιταλίας, Έμερσον Παλμιέρι, μιλώντας στο Sport24.gr παραμονές του ματς έπλεξε το εγκώμιο των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά. Πώς εξηγείς την κακή βραδιά που είχαν, όπως και συνολικά η ελληνική άμυνα;

"Νομίζω ότι πιέσαμε ψηλά. Αυτό ήταν το κλειδί. Μπλόκαρε η ελληνική ομάδα με το πρέσινγκ μας ψηλά, αυτή είναι η εκτίμησή μου".

- Λίγα δευτερόλεπτα μετά το ματς υπάρχει κριτική και στον προπονητή για τις αλλαγές διάταξης, οι οποίες δεν επέφεραν επιθυμητές αλλαγές στο παιχνίδι. Η εκτίμησή σου, καθώς έζησες από μέσα το ματς;

"Όχι, δεν ήταν η διάταξη. Ήταν η ένταση. Είχαμε περισσότερη ένταση".

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.