Ads Top

Μακάρι να είναι η βραδιά του Κλοπ και της Λίβερπουλ


Ο θρίαμβος της Premier League, ολοκληρώνεται αύριο με τον τελικό της Λίβερπουλ με την Τότεναμ. 
Μια μυθική χρονιά για τους αγγλικούς συλλόγους που ήρθε να επιβεβαιώσει πως το απόλυτο αφεντικό από τα πρωταθλήματα είναι το αγγλικό. Γι’αυτό και παρά τις όποιες προτιμήσεις μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, οποιαδήποτε εκτίμηση για το νικητή, αλλά και για τις άλλες λεπτομέρειες ενός τέτοιου παιχνιδιού, είναι παρακινδυνευμένη. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το κατά τεκμήριο, καλύτερο, πιο συγκλονιστικό και πλέον απρόβλεπτο Champions League, όλων των εποχών, με βάση τα όσα είδαμε μέχρι τώρα να συμβαίνουν, μπροστά από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες για το τι μπορεί να παίξει τον καταλυτικό ρόλο για τη μοίρα ενός τέτοιου αγώνα. Αυτή τη φορά βέβαια στο ζευγάρι, υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί που είναι η Λίβερπουλ ή αν προτιμάτε αυτή τη φορά είναι η ομάδα του Κλοπ, που πρέπει να κουβαλήσει τον τίτλο του φαβορί. Μια Λίβερπουλ, ωστόσο, που σε αντίθεση με την προγενέστερη παράδοση ως και το 2005, από τότε και μετά σε τρεις περιστάσεις έχει ηττηθεί. Στην Αθήνα το 2007 από τη Μίλαν και πέρσι στο Κίεβο από τη Ρεάλ, ενώ έχει και έναν χαμένο τελικό από τη Σεβίλλη, με τους Ανδαλουσιανούς να επικρατούν 3-1 στην Βασιλεία.

Από την άλλη η Λίβερπουλ έχει την ψυχολογία με το μέρος της. Όταν έχεις επιστρέψει από ένα 0-3, σε ένα 4-0 στην έδρα σου με το απόλυτο φαβορί Μπαρτσελόνα, δεν μπορείς να μην θεωρείσαι φαβορί. Η «κόκκινη αρμάδα» έχει το know how, ακόμα και για μυθική ανατροπή σε τελικό της διοργάνωσης, είναι μια ομάδα με τεράστια ψυχικά αποθέματα. Όμως αλήθεια η Τότεναμ με το come back που έκανε μέσα στο Άμστερνταμ Αρένα, μπορεί ν’ αγνοηθεί. Οι αγγλικές ομάδες παίζουν πάντα μέχρι τέλους και αυτό το στοιχείο του απρόβλεπτου, κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την προοπτική και μεγενθύνει τις προσδοκίες για τον σαββατιάτικο τελικό στη Μαδρίτη.

Η προσμονή από τον κόσμο, που είναι κάτι παραπάνω από οικογένεια με την ομάδα των «ρεντς» είναι μεγάλη. Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι πως αυτό τον ηλεκτρισμό και το πάθος που υπάρχει στην Λίβερπουλ, αποτελούν συναισθήματα που περνάνε σε όλους τους φίλους της ομάδας του Κλοπ σε όλον τον πλανήτη. Γι’ αυτό ακόμα και για τον ουδέτερο, αποτελεί μια δύσκολη ιστορία, το να περιφρονήσει ή να μην παραδεχτεί τα κατορθώματα της Λίβερπουλ. Αυτός ο κόσμος προσμένει εδώ και 14 χρόνια την δικαίωση, όλων αυτών των μεγάλων ανατροπών που έχει σημειώσει η Λίβερπουλ, καθιστώντας ίσως την πιο απρόβλεπτη και συγκλονιστική ομάδα του πλανήτη. Μια ομάδα που αντλεί τεράστια αποθέματα από τον κόσμο και υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις, υποστηρίζεις ή όχι την Λίβερπουλ,πως σε αυτή την ομάδα δεν αγωνίζονται μόνον οι 11 παίκτες της, κάθε στιγμή, αλλά και όλοι οι οπαδοί της.

Ο Κλοπ αξίζει να δικαιωθεί για την προσήλωση, να υλοποιήσει και την υπόσχεση που έδωσε όταν πάτησε το πόδι του στο «Άνφιλντ», πως η Λίβερπουλ τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πάρει έναν μεγάλο τίτλο. Έφτασε κοντά πέρσι, χάνοντας στον τελικό από την Ρεάλ, έφτασε κοντά και στον τίτλο φέτος, μην ξεχνάμε πως είχε ηττηθεί και από την Σεβίλλη στον τελικό του Europa League το 2016. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή, για το 6ο, για μια μεγάλη βραδιά, για να περάσει ο Κλοπ στο πάνθεον των τεράστιων αφεντικών που είχε στον πάγκο και οδήγησαν τους «ρεντς» σε μεγάλες επιτυχίες.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.