Ads Top

Σαββίδης: «Τρία χρόνια ζητούσαμε VAR, αποδείχθηκε η χρησιμότητά του»


Για την χρησιμότητα του VAR και τον αγώνα που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης στο περιθώριο της παρουσία της ομιλίας του στο ΑΠΘ.
Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών στα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ και μεταξύ άλλων μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου, την χρησιμότητα του VAR, αλλά και την απουσία των οπαδών των δύο ομάδων από το ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο για γενοκτονία του ποδοσφαίρου.

«Είμαι χαρούμενος που κάναμε το επόμενο βήμα και η εδρα μετατρέπεται σε κέντρο. Ο ποντιακός ελληνισμός είναι μοναδικό και τεράστιο τμήμα του ελληνισμού που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Συμφωνήσαμε με το ΑΠΘ και αποφασίσαμε να τεκμηριώσιυμε τι σημαίνει ποντιακός ελληνισμός ποιος ο ρόλος του και η καταστροφή του.

Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Αλλιώς τέτοια γεγονότα όπως η καταστροφή στη Συρία θα επαναλαμβάνονται. Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, θα θεωρεί τιμή να ξέρει προσφορά του ποντιακού ελληνισμού, στον παγκόσμιο πολιτισμό. Νομίζω θα πάω στην Παναγία Σουμελά. Ο δρόμος για την ιστορική πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνιέται», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ιβάν Σαββίδης για τα εγκαίνια του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και στάθηκε στην χρησιμότητα του VAR και τον... αγώνα που έχει δώσει ο Δικέφαλος για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα. Άλλωστε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, μετά τον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο το 2017, είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας την εγκατάσταση του VAR, εκφράζοντας την πρόθεσή του να καλύψει τα απαιτούμενα έξοδα.

«Θα σας παρακαλούσαμε εκ μέρους μας να διερευνήσετε την δυνατότητα να δοθεί η άδεια αυτή από την FIFA άμεσα, ώστε να προταθεί το μέτρο και να ξεκινήσει στη χώρα μας από την επόμενη κιόλας σεζόν. Δεσμευόμαστε να καλύψουμε οποιοδήποτε κόστος για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων, τότε, στην επιστολή του προς της ΕΠΟ ο Ιβάν Σαββίδης.

«Χθες αποδείχθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι για τρία χρόνια ζητούσαμε το VAR και αποδείχθηκε η χρησιμότητα στο παιχνίδι μας. Μου βάζουν στόχους και τους πετυχαίνω. Στόχος μας μέσω του ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται θρόνο αυτοκράτορα, καθόμαστε δίπλα στο θεό και συνεχίζουμε», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Ιβάν Σαββίδης που στη συνέχεια εγκαινίασε το τμήμα Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.