Ads Top

Από διαιτητής VAR στο Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ


Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση και διαιτητής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα είναι από τη γερμανική Ομοσπονδία (DFB). 
Ανώτατος άρχοντας λοιπον του παιχνιδιού θα είναι ο 37χρονος, Φέλιξ Τσβάιερ, ρέφερι που συγκαταλέγεται στην κατηγορία ελίτ της UEFA.

Μάλιστα είναι και ειδικός στο ζήτημα του VAR, που θα κάνει επίσημη ελληνική πρεμιέρα στον τελικό, αφού είχε επιλεχθεί ως video assisant στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Τελευταία του παρουσία ήταν ξανά ως διαιτητής VAR στο "Άνφιλντ" στην σπουδαία ανατροπή της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Τσβάιερ θα σφυρίξει ελληνικές ομάδες, αφού το έχει ξανακάνει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Τον ΠΑΟΚ, τον ένα δηλαδή εκ των διεκδικητών του τροπαίου, έχει συναντήσει άλλες δύο φορές. Αρχικά διαιτήτευσε στο παιχνίδι του Δικεφάλου με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ το 2013 για τους ομίλους του Europa League που έληξε 0-0.




Επίσης, σφύριξε τον ΠΑΟΚ σε αγώνα με την Φιορεντίνα στην Τούμπα πάλι για τους ομίλους του Europa το 2014, όπου ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 0-1. Ο Τσβάιερ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο Γερμανός ρέφερι έχει σφυρίξει και παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Τσβάιερ διαιτήτευσε τη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 στον "Γ. Καραϊσκάκης" με τη Ριέκα για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και την ήττα των ερυθρολεύκων με 3-1 στη Λισαβόνα απέναντι στην Σπόρτινγκ για τους ομίλους της διοργάνωσης την ίδια σεζόν. Ο Τσβάιερ δεν έκανε κάποιο λάθος και στους δύο αγώνες.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Φέλιξ Τσβάιερ ήταν την περσινή χρονιά διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας μεταξύ της Μπάγερν και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι "αετοί" είχαν κατακτήσει το τρόπαιο με 3-1 και τους Βαυαρούς να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του.

Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ κλώτσησε μέσα στην περιοχή τον Χάβι Μαρτίνες και ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, αφού δεν είδε κάτι αντικανονικό. Οι παίκτες της Μπάγερν έπεσαν πάνω του και του ζητούσαν πέναλτι. Ο Τσβάιερ μπερδεμένος ζήτησε την βοήθεια του VAR, όμως δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, αφού έκρινε ότι επρόκειτο για απλή μονομαχία.
Ο Γερμανός δικαιολόγησε την απόφαση του, όμως αρκετά βαυαρικά μέσα συνέχισαν να αμφισβητούν αυτόν, αλλά και το ίδιο το VAR.

ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο 37χρονος διαιτητής έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα με τις αποφάσεις του. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Champions League μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους, όπου η ομάδα του Σιμεόνε κέρδισε με 2-0.
Οι Μαδριλένοι διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές στον Γερμανό, αφού εκείνος δεν έδειχνε κάποια κάρτα στα φάουλ των Ιταλών. Η Γιουβέντους, επίσης, παραπονέθηκε ειδικά όταν έδειξε πέναλτι σε φάουλ του Ντε Σίλιο στον Ντιέγκο Κόστα. Αφού άκουσε τις διαμαρτυρίες, ξαναείδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφαση του υποδεικνύοντας φάουλ εκτός περιοχής.


Στην Γερμανία επίσης είχε πάρει μία απόφαση που συζητήθηκε έντονα. Συγκεκριμένα το 2016 σε παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε αποβάλλει τον προπονητή των "ασπιρίνων", Ρότζερ Σμιτ, καθώς εκείνος διαμαρτυρήθηκε για ένα αμφισβητούμενο φάουλ που οδήγησε σε γκολ των Βεστφαλών.
Ο κόουτς της Λεβερκούζεν αρνήθηκε να αποχωρήσει και ο Τσβάιερ αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα για οκτώ λεπτά. Η γερμανική ομοσπονδία είχε στηρίξει την απόφαση του διαιτητή, όπως και ο Σμιτ ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Ο Φέλιξ Τσβάιερ είχε δει το όνομά του να εμπλέκεται με τα γερμανικά στημένα το 2005, όταν ήταν δηλαδή 23 ετών. Σύμφωνα με το "independent", ο κύριος κατηγορούμενος για χειραγώγηση παιχνιδιών ρέφερι, Ρόμπερτ Χόιζερ, πλησίασε και τον διαιτητή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εκείνος ήταν επόπτης στον αγώνα μεταξύ Έσεν και Κολονίας με τον Χόιζερ να θέλει τη βοήθεια του στην αλλοίωση του αποτελέσματος. Ο Τσβάιερ αρνήθηκε και έφερε εις πέρας τις υποχρεώσεις του κανονικά.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.