Ads Top

Πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να αποφύγει Λιόν, Πόρτο, Αϊντχόφεν και Ντινάμο!


Όλα τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει των κληρώσεων των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η λογική λέει ότι τον Ολυμπιακό τον εξυπηρετεί να πάρει το Γιουρόπα Λιγκ η Άρσεναλ. Υπό την έννοια ότι σε μία τέτοια περίπτωση, υποψήφιοι αντίπαλοι του στα προκριματικά του Ιουλίου στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι οι Βικτόρια Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Λασκ Λιντς, άρα θα αποφύγει την δευτεραθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν, που φαντάζει σαφώς πιο δυνατή ομάδα από τις άλλες τρεις.
• Μόνο που αν το δούμε λίγο πιο…μεσομακροπρόθεσμα, θα διαπιστώσουμε ότι τον Ολυμπιακό τον συμφέρει και η προοπτική κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ από την Τσέλσι! Γιατί; Διότι σε μία τέτοια περίπτωση, εάν φυσικά ο Ολυμπιακός περάσει τα προκριματικά του Ιουλίου, τότε στα προκριματικά του Αυγούστου θα αποφύγει τόσο τη Λιόν, όσο και την Πόρτο, αλλά και την Αϊντχόφεν και την Ντινάμο Κιέβου! Κι αν για Λιόν, Πόρτο και Αϊντχοφεν είναι προφανείς οι λόγοι, να θυμίσω σε σχέση με την Ντινάμο, ότι ο Ολυμπιακός, όπως κι όλες οι ελληνικές ομάδες ποτέ δεν έχουν πάρει πρόκριση επί μίας σημαντικής ομάδας από την Ουκρανία…

• O Ολυμπιακός θα αποφύγει τη Λιόν πολύ απλά γιατί η Λιόν θα πάει απευθείας, χωρίς προκριματικά, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα αποφύγει τις Πόρτο, Αϊντχόφεν και Ντινάμο Κιέβου, πολύ απλά γιατί θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης των προκριματικών του Αυγούστου, μαζί με τον Ολυμπιακό…Και θα έχουν υποψήφιους αντιπάλους τις Μπασάκσεχιρ, Λασκ Λιντς, Κλαμπ Μπριζ και Λοκομοτίβ Μόσχας (η, Κράσνονταρ).

• Βεβαίως, η «λεπτομέρεια» σε αυτό το ενδεχόμενο, της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ από την Τσέλσι, έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει προκριθεί από τα προκριματικά του Ιουλίου, εκεί όπου 50% θα είναι αντίπαλος του η Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία και 50% η Αϊντχόφεν. Άρα, θεωρητικά θα ήθελε μία κλήρωση Ολυμπιακός-Πλζεν και Βασιλεία-Αϊντχόφεν και φυσικά δική του πρόκριση.

• Σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι και τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν για τον Ολυμπιακό δύο ίδιοι αντίπαλοι (Ντινάμο και Βασιλεία) κι από εκεί και πέρα οι περισσότεροι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε πιο υψηλή θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ συγκριτικά με εκείνους του ΠΑΟΚ: η Πόρτο είναι 10η (η Μπενφίκα ήταν 15η), η Κλαμπ Μπριζ είναι 37η (η Σταντάρ Λιέγης ήταν 110η), η Λοκομοτίβ είναι 54η (η Σπαρτάκ Μόσχας 108η) και η Πλζεν είναι 44η (η Σλάβια Πράγας ήταν 153η). Αντίθετα, η Αϊντχόφεν είναι 41η (ο Άγιαξ ήταν 31ος) και η Μπασάκσεχιρ είναι 118η (η Φενέρμπαχτσε ήταν 61η).

• Το πιο σημαντικό βέβαια για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι πρώτον, ενώ είχε κλήρωση με Άγιαξ ή Βασιλεία του έκατσε η Βασιλεία, δεύτερον ότι στην επόμενη φάση δεν υπήρχε αντίπαλος από τη Γαλλία και τρίτον ότι του έπεσε η Σπαρτάκ Μόσχας κι όχι π.χ. η Φενέρμπαχτσε. Στον ΠΑΟΚ η ατυχία είναι ότι στα πλέι οφς βρήκε μπροστά του την Μπενφίκα, γιατί δεν γινόταν αλλιώς (!), αφού η UEFA «απαγορεύει» να παίζουν μεταξύ τους ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας και άρα δεν γινόταν να πέσουν Σπαρτάκ-Ντινάμο Κιέβου.

• Άρα και για τον Ολυμπιακό στο τέλος θα μετρήσει τι θα φέρει η κληρωτίδα. Αν και επειδή είναι λίγες οι ομάδες, υπάρχουν ισχυροί και μη ισχυροί, αλλά και ντιρεκτίβες όπως αυτή με τις ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να ξέρουμε ότι γίνεται μισή κλήρωση μια μισός ορισμός.

sport-fm.gr, Κώστας Νικολακόπουλος
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.