Ads Top

Μίχελ: «Η νέα πρωτεύουσα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το μέλλον μου και οι Τζαβέλλας-Τζιόλης»


Ο Λούμπος Μίχελ χαρακτήρισε νέα πρωτεύουσα του ελληνικού ποδοσφαίρου τη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο μέλλον του στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη διαφορετική φιλοσοφία με Τζαβέλλα-Τζιόλη 
Στην κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, στη νέα πρωτεύουσα του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι η Θεσσαλονίκη, όπως εκτιμά ο ίδιος, αλλά και στο μέλλον του στον σύλλογο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Λούμπος Μίχελ.

Ο εξωτερικός σύμβουλος του «δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στη «Live Sport» με αφορμή την ονειρική σεζόν της ομάδας που χτίστηκε με τον ίδιο ως αθλητικό διευθυντή και έκανε λόγο για αλλαγές τα τελευταία χρόνια που αποδείχθηκαν σημαντικές. «Βάλαμε τάξη στα αποδυτήρια και απομακρύναμε παίκτες με σημαντική επιρροή μέσα στην ομάδα και τον κόσμο, που δεν ταίριαζαν στη φιλοσοφία μας, όπως ο Τζαβέλλας και ο Τζιόλης», σχολίασε ο Σλοβάκος. Τι είπε για το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κύριε Μίχελ, ο ΠΑΟΚ τα πήρε όλα φέτος. Συμμετείχατε κι εσείς στη μεγάλη επιτυχία. Πώς νιώθετε;
«Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα της ομάδας, των παικτών, του προπονητή και της διοίκησης. Όλα έγιναν με την υποστήριξη του κύριου Σαββίδη, που επένδυσε μεγάλα ποσά για να φτάσει τον ΠΑΟΚ σ’ αυτό το επίπεδο. Κάναμε πολλές αλλαγές στην ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Βάλαμε τάξη στα αποδυτήρια και απομακρύναμε παίκτες με σημαντική επιρροή μέσα στην ομάδα και τον κόσμο, που δεν ταίριαζαν στη φιλοσοφία μας, όπως ο Τζαβέλλας και ο Τζιόλης.

Ήταν κινήσεις που εμπεριείχαν ρίσκο στην αρχή, αλλά ήταν απαραίτητο να γίνουν. Στη συνέχεια φέραμε καινούργιους παίκτες και με τη δουλειά του Ραζβάν πήραμε και το νταμπλ. Πιστεύω ότι λόγω του ΠΑΟΚ πλέον η Θεσσαλονίκη είναι και θα παραμείνει η νέα πρωτεύουσα του ελληνικού ποδοσφαίρου
».

Τι πρέπει να γίνει για να παγιωθεί η θέση του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Να συνεχισθεί η εφαρμογή του πλάνου με δουλειά και μεθοδικότητα και να μην μείνουμε σε όσα κατακτήθηκαν. Η ξεκούραση είναι μόνο για τους παίκτες και για τον προπονητή. Για όλους τους υπόλοιπους η δουλειά πρέπει να συνεχισθεί με αμείωτους ρυθμούς.

Είμαι, βέβαιος, ότι ο κ. Σαββίδης θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα, εκτός από την ενίσχυση με παίκτες, με κινήσεις, όπως είναι η εφαρμογή του VAR, που εξασφαλίζουν συνθήκες ισονομίας και δικαιοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο
».

Και τι πρέπει να γίνει για να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ στην πρόκληση συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Η ομάδα έχει μία καλή βάση στο ρόστερ. Πρέπει να γίνουν δύο έως τέσσερις μεταγραφές υψηλού επιπέδου, που θα την ενισχύσουν, με παίκτες, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Μάτος, ο Βαρέλα και ο Κρέσπο, που έχουν το επίπεδο για να παίξουν σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Πού θεωρείται, ότι χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση ο ΠΑΟΚ;
«Θεωρώ, ότι πρέπει να υλοποιηθεί έγκαιρα ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά και να υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί στο χώρο του κέντρου, άρα, εκτιμώ ότι θα χρειασθεί ένας χαφ, κι ένας εξτρέμ μεγάλης κλάσης.

Από κει και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει με τους τερματοφύλακες και επειδή τελειώνουν συμβόλαια βασικών παικτών, εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξουν αποχωρήσεις πολύ σημαντικών μονάδων για την ομάδα, όπως είναι ο Βαρέλα, τότε θα πρέπει να αναπληρωθούν τα κενά τους το συντομότερο δυνατό
».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας;
«Η ποιότητα των παικτών της, όπως του Βαρέλα, του Κρέσπο, του Μάτος και του Μπίσεσβαρ, τους οποίους εκθείασε και ο Χιμένεθ. Επιπλέον, η δουλειά του Ραζβάν, που τους έκανε όλους αυτούς ομάδα με αμοιβαίο σεβασμό και βέβαια η εμπιστοσύνη που νιώθουν οι παίκτες στη διοίκηση και στον κύριο Σαββίδη, αφού πληρώνονται στην ώρα τους και δεν τους λείπει τίποτα. Φυσικά μεγάλη δυναμική παίρνει η ομάδα και από τον τεράστιο όγκο των οπαδών και φίλων της και την παθιασμένη υποστήριξή τους σε κάθε αγώνα».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ραζβάν Λουτσέσκου;
«Είχα συνεργαστεί για εφτά χρόνια με τον πατέρα του τον Μιρτσέα στην Σαχτάρ και ήξερα ότι ο Ραζβάν είναι ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής, που θέλει να κερδίζει σε κάθε αγώνα και να παίρνει όλους τους τίτλους. Έλειπε από τον ΠΑΟΚ η νοοτροπία του νικητή. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες που είχαμε απ’ αυτόν».

Πιστεύετε, ότι θα πρέπει να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ;
«Οι μεγάλες ομάδες κρατούν τους επιτυχημένους προπονητές για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι δυνατό αυτό, όπως έκανε η Μάντσεστερ με τον Φέργκιουσον, η Άρσεναλ με τον Βενγκέρ και τώρα η Λίβερπουλ με τον Κλοπ. Και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει το ίδιο με τον Ραζβάν. Πιστεύω, ότι η παραμονή του Ραζβάν είναι το ΄κλειδί΄ και για τις μελλοντικές επιτυχίες του ΠΑΟΚ».

Ποια η άποψή σας για τον Ιβάν Σαββίδη;
«Όταν ανέλαβα, δεν ήταν καλή η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Έπρεπε να κάνουμε πολλά και σε όλα με υποστήριξε. Είναι ο πρώτος που αξίζει τη μεγάλη χαρά κατάκτησης των τριών Κυπέλλων και του φετινού πρωταθλήματος. Ζει το όνειρό του με την κατάκτηση του φετινού νταμπλ, αλλά οι φιλοδοξίες του για τον ΠΑΟΚ δεν σταματούν εδώ. Ξέρω ότι το επόμενο βήμα των στόχων του είναι να κάνει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό και στην Ευρώπη, μια ομάδα που θα είναι μέλος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ελίτ».

Θα συνεχίσετε τη συνεργασία σας με τον ΠΑΟΚ;
«Η συνεργασία μου τελειώνει τον Ιούνιο. Θα συζητήσω με τον κύριο Σαββίδη για να βρούμε κάποια φόρμουλα συνέχισης της συνεργασίας. Θα είμαι ευγνώμων αν συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ, γιατί πιστεύω ότι έχει δυνατότητες το κλαμπ να πετύχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.