Ads Top

Ρούμπεν Σεμέδο, η επιστροφή!


Η "καψούρα" του Μάρκο Σίλβα επιστρέφει στο μεταγραφικό προσκήνιο του Ολυμπιακού.
Η απογείωση στη Σπόρτινγκ, η μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ, οι 142 μέρες φυλακή, η δύσκολη επιστροφή, το follow στο επίσημο Instagram των "ερυθρολεύκων".

Ρούμπεν Σεμέδο. Πορτογάλος στόπερ και αμυντικός μέσος, ετών 25, με μπόι 185 εκατοστά. Τις τελευταίες ημέρες οι Πορτογάλοι τον τοποθετούν στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Για όσους έχουν δυνατή μνήμη, δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι ποδοσφαιριστής έχει απασχολήσει στο παρελθόν τους "ερυθρόλευκους" και μάλιστα πολύ έντονα. Ήταν την περίοδο 2015-2016 όταν ήταν στην τεχνική ηγεσία ένας άλλος Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει πολλά κοινά με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Μάρκο Σίλβα.

Ο νυν τεχνικός της Έβερτον είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο, διεθνής τότε με τις Κ20 και Κ21 της Πορτογαλίας, με τη μορφή δανεισμού από τη Σπόρτινγκ, στο τέλος της πρώτης του σεζόν.

Η διοίκηση την είχε ψάξει καλά τη δουλειά, ωστόσο, εκείνο το διάστημα τα "λιοντάρια" της Λισαβόνας είχαν ξεμείνει από αμυντικούς μέσους και ο τότε τεχνικός της, Ζόρζε Ζεσούς, αποφάσισε να τον κρατήσει. Μάλιστα, για ένα διάστημα είχε μετακινήσει τον Σεμέδο από το κέντρο της άμυνας στον άξονα.

Το "πείραμα" πέτυχε και ο Σεμέδο ανέβασε τις μετοχές του. Όταν, όμως, καλύφθηκαν τα κενά και για να μην επιστρέψει στον πάγκο, προτιμήθηκε να πάει δανεικός για έξι μήνες στη Σετούμπαλ.

Στο μεταξύ, ο Μάρκο Σίλβα, ενώ είχε εισηγηθεί τον Σεμέδο κι είχε γίνει παιχνίδι, αποχώρησε ξαφνικά από τον πάγκο του Ολυμπιακού, πριν από το ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ο Σεμέδο έμεινε στη Σπόρτινγκ και εξελίχθηκε σε βασική επιλογή, στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας. Μετά από μία γεμάτη σεζόν με 31 συμμετοχές, 6 εκ των οποίων στη φάση ομίλων του Champions League, ο Σεμέδο παίρνει μεταγραφή για τη Βιγιαρεάλ με αντάλλαγμα 14 εκατομμύρια €.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Το όνειρο, ωστόσο, μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη. Ο 23χρονος τότε Ρούμπεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας (!) κι έμεινε 142 ημέρες στη φυλακή, ιστορία από την οποία δεν έχει ξεμπλέξει εντελώς μέχρι σήμερα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι με δύο φίλους του, επιτέθηκαν, απείλησαν και πυροβόλησαν (!) εναντίον ανθρώπου, ο οποίος φέρεται να όφειλε χρήματα στον ποδοσφαιριστή.

Τελικά και μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, ο Σεμέδο κατάφερε να αποφυλακιστεί, με την υποχρέωση, ωστόσο, να εμφανίζεται μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Από τότε και με τη διάσταση που πήρε το θέμα στην Ιβηρική, η Βιγιαρεάλ ουσιαστικά τον τοποθέτησε στα... αζήτητα, τον "τελείωσε" κι εκείνος ψάχνει το δρόμο της επιστροφής.

Στη διάρκεια της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στην Ουέσκα και για το δεύτερο στην πορτογαλική Ρίο Άβε (13 ματς, 2 γκολ), με πολύ καλή παρουσία, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη δικαστική άδεια, μιας και η υπόθεση σε βάρος του δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του έχει τεθεί στα υπόψη του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος φέρεται να είναι θετικός σε πιθανή συνεργασία, επειδή τον γνωρίζει καλά και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει στο project του Ολυμπιακού, παρά το "βεβαρημένο" βιογραφικό του.

Το συμβόλαιο του Ρούμπεν Σεμέδο με τη Βιγιαρεάλ ολοκληρώνεται το 2022. Είναι δεμένος δηλαδή για ακόμη μία τριετία. Από τη στιγμή, ωστόσο, που δεν υπολογίζεται, λογικά θα μετακινηθεί εκ νέου ως δανεικός και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι μια πιθανή επιλογή, από τη στιγμή που φέρεται να έχει ανάψει πράσινο και ο κόουτς, παρά το όποιο ρίσκο συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση. Ίδωμεν...

Υ.Γ.: Πριν από λίγες ώρες, ο Ρούμπεν Σεμέδο ακολούθησε την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού στο "Instagram". Ακολουθεί, επίσης, τους συμπατριώτες του Ποντένσε και Ζιλ Ντίας και δύο πρώην "ερυθρόλευκους", τον Σάμαρη και τον Ερνάνι. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε. Για κάποιους, ωστόσο, ισχύει το "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά".

Υ.Γ.2: Ο "κανονικός" Σεμέδο, πριν αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που προαναφέραμε στην προσωπική του ζωή, ήταν παίκτης που όχι απλά θα έπαιζε στον Ολυμπιακό, αλλά θα έκανε και τη διαφορά. Όχι μόνο ως στόπερ, αλλά και ως "κόφτης". Ας το κρατήσουμε κι αυτό στην άκρη του μυαλού μας.

Υ.Γ.3: Αν ο Σεμέδο έρθει στον Πειραιά και υπηρετήσει με συνέπεια το ρόλο του στην ομάδα, εκείνοι που ξέρουν, εκτιμούν ότι μπορεί να αποδειχθεί νέα περίπτωση Ποντένσε... Για τον Μαρτίνς η συγκεκριμένη περίπτωση είναι λαχείο που αν κληρώσει, μπορεί να εξελιχθεί σε "πρώτο λαχνό".

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.