Ads Top

Όλα τα σενάρια για ΠΑΟΚ και Champions League - Έτσι θα μπει Ομίλους!


«Πρόβλημα αν το πάρει η...» - Τι θέλει ο ΠΑΟΚ ενόψει των Προκριματικών!
Πώς επηρεάζει τον ΠΑΟΚ η τετράδα της ημιτελικής φάσης του φετινού Champions League..

Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Αγιαξ και Τότεναμ αποτελούν τις τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης του Champions League και η παρουσία των δύο τελευταίων αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ.

Οι προκρίσεις των Ολλανδών και των Αγγλων προκαλούν έναν πονοκέφαλο στον Δικέφαλο καθώς ενδέχεται να καθορίσουν την πορεία του στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το «μονοπάτι» των πρωταθλητών.

Αυτό διότι αν κατακτήσει το Champions League ομάδα, που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της νέας σεζόν από το πρωτάθλημα της χώρας της, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο στις 23 ή 24 Ιουλίου, αντί για τον τρίτο στις 6 ή 7 Αυγούστου. Αυτός ο κανόνας ισχύει με έναν αστερίσκο όσον αφοιρά τον Αγιαξ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Στην αποστολή ο Βιεϊρίνια, παρά τον τραυματισμό
Ο «Αίαντας» αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στο Πρωτάθλημά του αλλά εφόσον βγει πρωταθλητής Ευρώπης και «φύγει» και ως πρωταθλητής Ολλανδίας από τα προκριματικά, τότε ανεβαίνουν αναλογικά οι ομάδες στο «μονοπάτι» των πρωταθλητών. Και αμέσως μετά από τον Άγιαξ στη βαθμολογία της UEFA είναι ο ΠΑΟΚ.


Η μεγαλύτερη απειλή είναι από την Τότεναμ που αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση της Premier League με 67 βαθμούς αλλά μόλις έναν βαθμό πάνω από την 4η Αρσεναλ και την 5η Τσέλσι που ισοβαθμούν στους 66 βαθμούς και τρεις πάνω από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει 64 βαθμούς.

Αν, λοιπον, οι «πετεινοί» φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης και μείνουν εκτός τετράδας στην Premier League τότε στέλνουν τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αναλυτικά τα πέντε σενάρια:

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να αρχίσει την πορεία του στα προκριματικά του Champions League από τον δεύτερο γύρο στις παρακάτω περιπτώσεις:

-Αν πάρει το τρόπαιο η Τότεναμ και δεν έχει πάρει μια από τις πρώτες 4 θέσεις στην Premier League.

-Αν πάρει το τρόπαιο ο Άγιαξ και κατακτήσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας η Αϊντχόβεν.

Αντίθετα, αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό αν:

-Κατακτήσει το τρόπαιο ο Άγιαξ και στεφθεί και πρωταθλητής Ολλανδίας.

-Φυσικά, αν πάρει το Champions League η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ

pagenews.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.