Ads Top

Ποιος είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του φετινού Ολυμπιακού!


Πέντε πράγματα για τον παίκτη που βάζει τα περισσότερα γκολ με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στον φετινό Ολυμπιακό!
Μία ματιά στην στατιστική υπηρεσία της Λίγκας, μας δίνει και την απάντηση για το ποιος είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Ένας που πήγε στο Ρέντη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη!
· Ο λόγος βέβαια για τον Γιώργο Μασούρα, που σε αυτό το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό έχει βάλει ήδη τέσσερα γκολ και με τα έξι που είχε στον Πανιώνιο έως την 14η αγωνιστική που έπαιξε μαζί του, έχει συνολικά δέκα κι είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ της Λίγκας με δέκα γκολ, μαζί με τον Φορτούνη, και πίσω από δύο καθαρόαιμους σέντερ φορ, τον Κουλούρη και τον Πόνσε.

· Ο Μασούρας λοιπόν φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αναφορικά με τους εξτρέμ, καθότι ο πιο…κοντινός του είναι ο Ματέο Γκαρσία του Άρη κι απομένουν τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

· Πολύ σημαντικό δεδομένο για τον κυνηγό του Ολυμπιακού, που δεν είναι κανένα παιδάκι, αλλά έχει μπει στα 25 και σαφέστατα η εμπειρία των τεσσάρων ετών στον Πανιώνιο τον βοηθάει πολύ στο να στέκεται στο πιο υψηλό επίπεδο, είναι το δεδομένο ότι αυτά τα τέσσερα γκολ του στον Ολυμπιακό τα έχει σημειώσει σε μόλις 12 τελικές! Άρα, σκοράρει ακριβώς ένα γκολ ανά τρεις τελικές, ποσοστό που τον κάνει πιο εύστοχο «ερυθρόλευκο» στο φετινό πρωτάθλημα!

· Βεβαίως, το δεδομένο ότι έχει έρθει ο Μασούρας στα μισά της σεζόν και έχει παίξει εφτά ματς βασικός κι ένα αλλαγή, σημαίνει από τη μία ότι είναι σπουδαίο που έχει βάλει τέσσερα γκολ, άρα σκοράρει κάθε δύο παιχνίδια, από την άλλη τον βοηθάει να γίνει ο πιο εύστοχος παίκτης, καθώς π.χ. ο Χασάν που τον ακολουθεί έχει περισσότερες συμμετοχές κι άρα περισσότερες τελικές.

· Για τον Μασούρα δείχνει αρκετά πράγματα κι ότι στον Ολυμπιακό βελτίωσε τα ποσοστά του στο σκοράρισμα, αφού στον Πανιώνιο χρειάζονταν διπλάσιες τελικές για να σκοράρει: είχε ένα γκολ ανά έξι τελικές, με τα έξι γκολ στις 38 τελικές του σε σύνολο 14 αγώνων.

· Η ουσία είναι ότι ο διεθνής πια επιθετικός κάνει μία πραγματικά πολύ καλή σεζόν, όπως αυτό αποτυπώνεται και στην παρουσία του στην πρώτη 25άδα και στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας της Λίγκας: στην μία κατηγορία είναι στην 13η θέση και στην άλλη στην 17η.

· Το παιδί αυτό μπορεί να κάνει και περισσότερα πράγματα στον Ολυμπιακό, με κύριο όπλο την ικανότητα του να μπαίνει στις φάσεις, αλλά και την ταχύτητα με την οποία φεύγει στην επίθεση και την αντεπίθεση, το δυναμισμό του στις μονομαχίες και την προσήλωσή του στην τακτική, αφού γυρίζει πίσω και βοηθάει την άμυνα, κλέβει μπάλες κλπ, κλπ.. Εάν επιμείνει λίγο περισσότερο και δουλέψει στις σέντρες του και σε κάποιες πάσες, θα γίνει ακόμη πιο πολύτιμος.

· Έχει δε σημασία ότι και τα τέσσερα γκολάκια του στον Ολυμπιακό ήταν τα πρώτα τεσσάρων (νικηφόρων) αγώνων της ομάδας. Διότι, άλλο να βάζεις το πέμπτο γκολ σε ένα 5-0 κι άλλο να βάζεις το πρώτο γκολ…

sport-fm.gr, Κώστας Νικολακόπουλος
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.