Ads Top

Τι χάνει ο ΠΑΟΚ από τον αρχηγό του


Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν είναι μόνο το μυαλό του Λουτσέσκου μέσα στην ομάδα, αλλά η ψυχή και ο ηγέτης του ΠΑΟΚ.
Ο Δικέφαλος, με την απουσία του, θα χάσει έναν πληθωρικό παίκτη που έκανε πολλές δουλείες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο σοβαρός τραυματισμός  του Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ένα πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την Κυριακή το βράδυ τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης προς τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο από την οικογένεια του Δικεφάλου, αλλά και από αντιπάλους του. Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον 33χρονο ποδοσφαιριστή να του στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Αντρέ Βιεϊρίνια τις παραδέχονται όλοι. Είναι από τους παίκτες που κουβαλούσαν φέτος τον τίτλο «βαρόμετρο» για τον ΠΑΟΚ. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έκανε την διαφορά στη Super League, έχοντας προσφέρει στιγμές που από τη νέα χρονιά τα γκολ του θα μπουν στα τρέιλερ αθλητικών εκπομπών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ χάνει τον ηγέτη του.

Οι αριθμοί, αυτό δείχνουν. Ο Βιεϊρίνια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος πέτυχε πέντε σημαντικά γκολ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πόσο σημαντική συμβολή είχε ο Πορτογάλος για να φτάσει ο Δικέφαλος μία ανάσα από την κατάκτηση του νταμπλ.

Η προσφορά του δεν φαίνεται μόνο από τα γκολ που πέτυχε, αλλά και από την δουλειά που κάνει συνολικά σε κάθε παιχνίδι.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής σε 35 εμφανίσεις έχει καταγράψει με την Ασπρόμαυρη φανέλα 3.000 λεπτά. Πέτυχε 6 τέρματα (5 για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο).

Είναι τρίτος σε ασίστ, μεταξύ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, στην Super League, με τέσσερις, πρώτος σε επιτυχή γεμίσματα με 40, πρώτος σε πάσες με 182 και πρώτος σε κλεψίματα με 60.

Η συνεισφορά του, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν ήταν μόνο επιθετική, αλλά και αμυντική.

Ταυτόχρονα ο Λουτσέσκου θα χάσει μέχρι το τέλος των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων τις 40αρες του μπαλιές και το δικαίωμα να κάνει παιχνίδι από την πίσω γραμμή.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.