Ads Top

Χάμιλτον και στη Σανγκάη - Εύκολο 1-2 για τις Mercedes!


Και τώρα, πιάστε τον! Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στο Grand Prix της Κίνας και πέρασε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Μπότας και Φέτελ ακολούθησαν. 
Για τέταρτη φορά την τελευταία εξαετία ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Σανγκάης. 
«Κλέβοντας» από την εκκίνηση το προβάδισμα που είχε από την pole position ο ομόσταβλός του, Βάλτερι Μπότας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κάλπασε για τη δεύτερη φετινή του νίκη και 75η στην καριέρα του, που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην τρίτη θέση περιορίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που ευνοήθηκε από τις εντολές της Ferrari στον Σαρλ Λεκλέρκ. 

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari ακολούθησαν στην πρώτη πεντάδα, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκασλί (Red Bull), που έκανε και τον γρηγορότερο γύρο στον αγώνα, Ρικιάρντο (Renault), Πέρες (Racing Point), Ράικονεν (Alfa Romeo) και Αλεξάντερ Άλμπον (Toro Rosso). 

Όλη η ιστορία του αγώνα ήταν η εκκίνηση. Ο Χάμιλτον βρήκε την «τρύπα» για να περάσει μπροστά από τον pole-man Μπότας, ενώ ο Κβίατ… κατάφερε να πέσει πάνω στις δύο McLaren, με αποτέλεσμα ο Χούλκενμπεργκ να αποσυρθεί λίγο αργότερα (για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες) και ο Ρώσος πιλότος να τιμωρηθεί με ποινή διέλευσης. Μέσα στο «χαμό» ο Λεκλέρκ βγήκε μπροστά από τον Φέτελ στην τρίτη θέση, αλλά σύντομα δέχτηκε εντολή από την ομάδα του να αφήσει τον Γερμανό να επιστρέψει στο κυνήγι των δύο Mercedes, αφού πρώτα «απέκρουσε» την απόπειρα του Φερστάπεν να τον προσπεράσει. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σταδιακά αύξανε τη διαφορά από τον Μπότας κι αυτός είχε σε απόσταση ασφαλείας τον Φέτελ, με το πόντιουμ να ξεχωρίζει από νωρίς και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας. 

Ο επόμενος αγώνας, τέταρτος της σεζόν, θα γίνει στο Μπακού ανήμερα του (ορθόδοξου) Πάσχα, στις 28 Απριλίου. 



Βαθμολογία πιλότων 
1. Λιούις Χάμιλτον 68 
2. Βάλτερι Μπότας 62 
3. Μαξ Φερστάπεν 39 
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 37 
5. Σαρλ Λεκλέρκ 36 
6. Πιέρ Γκασλί 13 
7. Κίμι Ράικονεν 12 
8. Λάντο Νόρις 8
8. Κέβιν Μάγκνουσεν 8 
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ 6 
10. Ντάνιελ Ρικιάρντο
12. Σέρχιο Πέρες 5 
13. Αλεξάντερ Άλμπον 3 
14. Λανς Στρολ 2 
15. Ντανιίλ Κβίατ 1 

Βαθμολογία κατασκευαστών 
1. Mercedes 130 
2. Ferrari 73 
3. Red Bull 52 
4. Alfa Romeo 12 
4. Renault 12 
6. Haas
6. McLaren
8. Racing Point
9. Toro Rosso
10. Williams 0

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.