Ads Top

Ντουμιτρέσκου: «Ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά κυρίαρχος με Λουτσέσκου»


Στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τη δουλειά του την τελευταία τριετία στην ομάδα. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στην εφημερίδα «Live Sport»:

-Περάσατε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ σε δύσκολες εποχές. Πλέον, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η ομάδα ετοιμάζεται να πάρει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας… 

«Ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει μία καταπληκτική ομάδα φέτος. Χτίστηκε μία σπουδαία ομάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια με μεθοδικότητα και η δουλειά που έγινε άρχισε να αποδίδει καρπούς με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι φανταστικό αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία, κατακτώντας δύο συνεχόμενα κύπελλα και στοχεύοντας στο νταμπλ φέτος, στο οποίο είναι πολύ κοντά. Έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη που στηρίζει την ομάδα με όλα τα απαραίτητα εφόδια, αλλά και φανταστικούς οπαδούς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί ο κόσμος εκφράζει την δυναμική του συλλόγου και χωρίς πολύ κόσμο, δεν μπορεί καμία ομάδα να πρωταγωνιστήσει». 

-Τι έχετε να πείτε για τον συμπατριώτη σας κ. Λουτσέσκου που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στον τίτλο; 

«Ο Λουτσέσκου είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ρουμανίας. Έχει την γνώση, την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειρίζεται άψογα και αποτελεσματικά τους παίκτες στα αποδυτήρια, τα στελέχη της ομάδας και τους φιλάθλους και οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ξέρει τον τρόπο διαχείρισης της πολύ μεγάλης πίεσης που έχει μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις. Έκανε φανταστική σεζόν πέρυσι και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην επίτευξη μίας ιστορικής επιτυχίας για τον ΠΑΟΚ, όπως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος. Θα είναι ο προπονητής με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια κι αυτό τα λέει όλα… Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο. Είναι ο προπονητής με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους στον ΠΑΟΚ για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί ήμουν κι εγώ κάποτε μέλος της ομάδας. Οι εποχές στον ΠΑΟΚ, τότε, ήταν πολύ διαφορετικές, αλλά παρόλα αυτά πέρασα υπέροχα στην Τούμπα και στην Θεσσαλονίκη και προσπάθησα όσο μπορούσα, παρά τα προβλήματα, να διατηρηθεί η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο». 

-Έχετε δει φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ; 


«Ναι, έχω δει ορισμένα ματς, αλλά κυρίως όχι από ζωντανή μετάδοση. Παρακολούθησα, πάντως, με μεγάλο ενδιαφέρον ζωντανά (σ.σ. στην τηλεόραση) και τα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League με την Μπενφίκα τον περασμένο Αύγουστο. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ματς στην Πορτογαλία και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Στην ρεβάνς της Τούμπας έπαιξε, εξίσου, καλά, αλλά μερικά ατομικά λάθη παικτών του έκαναν την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και είχαν ως συνέπεια τον αποκλεισμό. Συνήθως, πάντως, βλέπω τηλεοπτικά στιγμιότυπα από τους αγώνες του ΠΑΟΚ». 

–Μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίξει στην νέα σεζόν στους ομίλους του Champions League; 

«Θεωρώ, ότι χρειάζεται μερικούς παίκτες ακόμη για να το πετύχει αυτό και να είναι παράλληλα ανταγωνιστικός στους ομίλους. Η σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά έχει ταβάνι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα όρια για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Πιστεύω, ότι έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ ακόμα από έναν με δύο παίκτες μεγάλης κλάσης για να μπει σε ομίλους και να έχει καλή πορεία στην διοργάνωση». 

-Σε ποιες θέσεις; 

«Αυτό το ξέρει ο Λουτσέσκου, δεν μπορώ να σας το πω εγώ». 

–Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; 

«Τους εύχομαι ολόψυχα να γιορτάσουν τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας στο τέλος της σεζόν και να την υποστηρίζουν με πάθος, όπως κάνουν πάντα. Δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι μοναδικοί στην Ευρώπη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν είναι υπερβολή, αυτό που λέω».

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.