Ads Top

Γονάτισε από δεξιά ο Ολυμπιακός!


Ομάρ, Λάζαρος, Τοροσίδης, Ζιλ Ντίας τέθηκαν εκτός “μάχης” ο ένας μετά τον άλλον, σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της περιόδου. Το ακόμη χειρότερο είναι πως όλοι παίζουν στη δεξιά πτέρυγα!
Μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι τραυματισμοί που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν. Απόρροια της πολύ καλής δουλειάς του Πέδρο Μαρτίνς, των συνεργατών του και του γυμναστή Χρήστου Μουρίκη.
Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που η καταπόνηση των αγώνων άφησε πολύ νωρίτερα τα σημάδια της και επηρέασε τη συνολική απόδοση με τις απουσίες που προκάλεσε, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν -πολλά- τέτοια ζητήματα να αντιμετωπίσουν.

Το κακό είναι ότι προέκυψαν μαζεμένες απουσίες σε συγκεκριμένες θέσεις και δη στα δεξιά στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν κι αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο στο να τεθεί η ομάδα εκτός στόχων μέσα στον Φλεβάρη.

Ομάρ Ελαμπντελαουί, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ζιλ Ντίας και Βασίλης Τοροσίδης όχι απλά έλειψαν από σημαντικά παιχνίδια, αλλά άφησαν και με... άδεια χέρια τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος σε κάποιες θέσεις, απλά ξέμεινε από λύσεις.

Ο Ελαμπντελαουί πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν του μετά από το σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο πριν από τον τελικό Κυπέλλου του 2017. Έβγαλε όλη την προετοιμασία και μέσα από τα παιχνίδια εξελίχθηκε στο γνωστό... τούρμπο που είχαμε γνωρίσει από τον πρώτο καιρό της παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά.

Μέχρι να υποστεί θλάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο (2 Φεβρουαρίου) ο 27χρονος διεθνής Νορβηγός είχε προλάβει να παίξει σε 25 παιχνίδια με συγκομιδή 2 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι από εκείνο το παιχνίδι μέχρι το χθεσινό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν ούτε μια φορά να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ
Χωρίς τον βασικό του δεξιό μπακ ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε διαδοχικά τη Λαμία για το Κύπελλο (3-3 και 0-1), τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ήττα με 3-1), τη Ντιναμό (2-2 και ήττα 1-0 στο Κίεβο), την ΑΕΚ (4-1), τον ΟΦΗ (5-1) και τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-2). Μιλάμε για 8 σημαντικά παιχνίδια που καθόρισαν, εν πολλοίς, και την μοίρα όλης της σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα ο Πέδρο Μαρτίνς θέλοντας να καλύψει το κενό του Ομάρ, προχώρησε σε τέσσερις εναλλακτικές επιλογές. Χρησιμοποίησε ως δεξιούς μπακ, πλην του πολύπειρου Τοροσίδη και τους Μεριά (στόπερ), Ανδρούτσο (χαφ), Κούτρη (αριστερό μπακ).

Το κακό της ιστορίας, είναι πως και ο "Τόρο" σε αυτό το διάστημα και στα 33 του πλέον, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός στα σερί παιχνίδια. Έπαιξε στην Τούμπα, ένα ημίχρονο με την ΑΕΚ (το δεύτερο), 19 λεπτά με τον ΟΦΗ (σ.σ. δέχθηκε μπαλιά στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνεύσει), 27 με τον Απόλλωνα (σ.σ. ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου κι έναν μήνα εκτός).

Στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ (17/2) υπέστη σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού) και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση "αναθεώρησης" στο αριστερό γόνατο (σ.σ. έχει ξαναπάθει την ίδια ζημιά) και χάνει όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Το αποκορύφωμα της ατυχίας στην όλη ιστορία, είναι ότι και οι τρεις προαναφερθέντες παίζουν στη δεξιά πτέρυγα, όπως και ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος ήρθε τον Γενάρη, πήρε φανέλα βασικού, αλλά τέθηκε νοκ άουτ από θλάση έπειτα από τη ρεβάνς με τη Ντιναμό (21/2).

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Ο ΟΜΑΡ
Το μοναδικό χαμόγελο αισιοδοξίας προκύπτει από το γεγονός ότι ο Ομάρ έχει μπει στην τελική ευθεία της αποθεραπείας και τρέχει να προλάβει την κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη (19.30), χωρίς να είναι σίγουρο. Αν δεν προλάβει, πρώτο φαβορί για να παίξει δεξί μπακ, όπως έγινε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Ριζούπολης, είναι ο "πασπαρτού" Θανάσης Ανδρούτσος.

*sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.