Ads Top

Ολυμπιακός: Μπλόκο στον Μακέντα


Την πρώτη... ακτινογραφία του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη - Τι έδειξε και τι ζήτησε από τους παίκτες του.
Το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό άρχισε... νωρίς για τους "ερυθρόλευκους". Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ουσιαστικά από το πρωί της Πέμπτης.

Στο περιθώριο της προπόνησης ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να αναλύει το τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του από την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Το πρώτο μάθημα, επειδή την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρξει και συνέχεια, μέσω DVD, αφορούσε την επιθετική ανάπτυξη των "πρασίνων".

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επιλέξει φάσεις με επιθέσεις του Παναθηναϊκού και εστίασε στον Φεντερίκο Μακέντα. Τον Ιταλό στράικερ που θα αποτελέσει και την Κυριακή την αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους.

Ανέλυσε κάθε κίνησή του, αλλά και το πως προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα στους αμυντικούς, προκειμένου να ελευθερωθεί, να πάρει τα διαθέσιμα μέτρα και να βρεθεί σε θέση βολής.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πως κινούνται οι "πράσινοι" συνολικά στην επιθετική φάση του παιχνιδιού. Στη γρήγορη μεταφορά μπάλας (transition) και στους κενούς χώρους, προκειμένου να πιάσουν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Έδωσε συγκεκριμένες εντολές για συντονισμένες κινήσεις και καλύψεις της τετράδας των μετόπισθεν, αλλά και ατομικά στους στόπερ και τους δύο μπακ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Επειδή εκτιμά, προφανώς, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα κοιτάξουν να εκμεταλλευθούν στην κόντρα πιθανά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό το σκέλος.

Τις δύο επόμενες ημέρες, θα ασχοληθεί με την ανασταλτική λειτουργία των "πράσινων", αλλά και με την προσέγγιση που θα πρέπει να έχουν οι "ερυθρόλευκοι" συνολικά σε αυτό το σημαντικό ντέρμπι.

Μπορεί για τον Ολυμπιακό το επερχόμενο ντέρμπι να είναι μια μάχη γοήτρου και τίποτα περισσότερο, ωστόσο, αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για να το αντιμετωπίσουν άπαντες με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και σοβαρότητα.

Σε περίπτωση νίκης δεν θα κερδίσουν πολλά, αλλά σε ενδεχόμενη γκέλα θα "χάσουν" πολλά περισσότερα, άρα θα πρέπει άπαντες να ανταποκριθούν στο 100%.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.