Ads Top

Ολυμπιακός: Η εντός έδρας "κατάρα" με τους Ουκρανούς


Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ ουκρανική ομάδα στην Ελλάδα. Μια ιστορία που ξεκινάει από το 1975 και ελπίζουν όλοι στο λιμάνι ότι θα σταματήσει το βράδυ της Πέμπτης (14/2, 19.55).
Ο Ολυμπιακός έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά του. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Τούμπα, έχει ρίξει όλο το βάρος στο Europa League και με δεδομένο ότι η Ντιναμό Κιέβου δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την πρόκριση στην επόμενη φάση, αρκεί να είναι ο εαυτός του.

Ψάχνοντας ιστορικά τις αναμετρήσεις των Πειραιωτών με διάφορες ουκρανικές ομάδες, εκτός του ότι έχει μόλις μία πρόκριση, εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν έχουν καταφέρει ποτέ να τις κερδίσουν επί ελληνικού εδάφους!

Αυτή η «κατάρα» που θέλουν στο λιμάνι να την σπάσουν απόψε (14/2, 19.55) κόντρα στην Ντιναμό, ξεκινάει από το μακρινό 1975! Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τότε στην Τούμπα την Ντιναμό Κιέβου και έφερε 2-2 (Κύπελλο Πρωταθλητριών). Στο Κίεβο είχε ηττηθεί 1-0 και αποκλείστηκε.

Το 1992 οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Τσερνομόρετς, από την οποία έχασαν 0-1 στο Καραϊσκάκη, αλλά πήγαν στην Οδησσό και κέρδισαν με 3-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 2006 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Σαχτάρ Ντόνετσκ για τους ομίλους του Champions League και έφερε 2-2 στην Ουκρανία και 1-1 στο Καραϊσκάκη.

Το 2012 οι Πειραιώτες έφτασαν μία ανάσα από μία μεγάλη πρόκριση επί της Μέταλιστ. Διπλό στο Χάρκοβο με 0-1, αλλά ήττα με 1-2 στο Φάληρο με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Europa League.

Το τελευταίο αντάμωμα ήταν το 2015, όταν ο Ολυμπιακός πήγε στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την Ντνίπρο, ηττήθηκε εκεί 2-0 και στο Καραϊσκάκη έφερε 2-2 μένοντας εκτός της φάσης των «16» του Europa League.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που σας παρουσιάσαμε παραπάνω, η παράδοση δείχνει ότι ο Ολυμπιακός μεταξύ άλλων δέχεται και γκολ από τις ουκρανικής ομάδες στις αναμετρήσεις στην Ελλάδα.

Είναι λοιπόν και αυτό ένα έξτρα κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους». Να «σπάσουν» την κατάρα με τους Ουκρανούς.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.