Ads Top

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στα ντέρμπι


Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού λόγω Τούμπας (και όχι μόνο…).

Την Κυριακή (10/2) στην Τούμπα θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες και πιο φορμαρισμένες (τον τελευταίο καιρό) ομάδες στην Ελλάδα φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι που φοβήθηκε να παίξει με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και έστησε την καλοστημένη θεατρική παράσταση με τον υποτιθέμενο τραυματισμό του Γκαρθία για να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά.

Είναι βελτιωμένος και σε σχέση με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, έχοντας βρει ρυθμό και ορισμένες καλές σταθερές στο παιχνίδι του. Παίζει θεαματικά και επιθετικά, αλλά το σερί του το έχει χτίσει σε ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα απέναντι σε βατούς αντιπάλους. Διότι αν μιλάει για σερί ο Ολυμπιακός, τότε τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ που έχει 22 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 24 παιχνίδια πρωταθλήματος εδώ και 11 μήνες;

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αλλά και ο Δικέφαλος δεν πάει πίσω. Κι αν ο ΠΑΟΚ για αρκετό καιρό έπαιρνε αποτελέσματα χωρίς να πιάνει πάντα υψηλή απόδοση, αλλά όντας ουσιαστικός και σοβαρός, τον τελευταίο μήνα παίζει πλέον και πάλι και καλό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες φρεσκαρίστηκαν στη διακοπή των Χριστουγέννων και πλέον βλέπουμε πάλι τον καλό περσινό ΠΑΟΚ.

Σε ένα ντέρμπι δύο μεγάλων ομάδων οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως και η τύχη.

Ξεκινώντας από τον παράγοντα τύχη είδαμε και στο ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη ότι μπορεί κάποιες φορές να διαμορφώσει αποτέλεσμα. Ναι ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του και πήρε το διπλό με 1-0 μέσα στον Πειραιά, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του σε άλλα 5-6 φετινά ματς στα οποία κέρδισε ή πήρε βαθμό (με τον Παναθηναϊκό) στο τέλος ή στις καθυστερήσεις. Κυνήγησε την τύχη του και του έκατσε. Μαγκιά του. Αλλά είναι και μαγκιά του ΠΑΟΚ που έχει φτάσει 19 αγωνιστικές αήττητος να μετράει 17 νίκες και 2 ισοπαλίες και να είναι πρώτος στη βαθμολογία και στο +6 από τον Ολυμπιακό, παρότι ξεκίνησε κιόλας τη χρονιά με -2 βαθμούς από πέρυσι.

Αυτοί που πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τυχαία να κρατάει τα ηνία του πρωταθλήματος διαψεύδονται οικτρά κάθε εβδομάδα. Και φυσικά υποτιμούν την προσπάθεια και τη δουλειά του Λουτσέσκου και των παικτών του.

Η πρώτη όχι μικρή αλλά τεράστια λεπτομέρεια που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι η Τούμπα. Πέρυσι ο Δικέφαλος έκανε 13Χ13 με όσες ομάδες έπαιξαν εκεί στο πρωτάθλημα (η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πήραν τα ματς στα δικαστήρια). Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει 10Χ10 νίκες στη Super League στην έδρα του. Η δύναμη της έδρας μετράει και στα ντέρμπι και ειδικά όταν μιλάμε για την Τούμπα κάθε αντίπαλος γνωρίζει τις δυσκολίες.

Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού θα κληθούν να παίξουν για πρώτη φορά στην Τούμπα (βλέπετε πέρυσι κι αυτοί που ήρθαν δεν έπαιξαν…) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ψυχολογία τους σε ένα τέτοιο ντέρμπι.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν παίξει και έχουν κερδίσει περισσότερα ντέρμπι στην Ελλάδα την ώρα που ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει νίκη σε ντέρμπι, ούτε είχε επικράτηση τέτοια (σε ντέρμπι) μέσα στο 2018 που έφυγε!

Πίεση υπάρχει και στις δύο ομάδες, αλλά πιο μεγάλη είναι στον Ολυμπιακό, για τον οποίο είναι ένα ματς από αυτά που αποκαλούνται «do or die», γιατί αν δεν κερδίσει μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσει τον τίτλο, ειδικά αν χάσει κιόλας και η διαφορά πάει στο +9.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με ισοπαλία θα δει τη διαφορά να μένει στο ικανοποιητικό +6 ενώ θα μένουν 10 αγωνιστικές για το φινάλε, ενώ ακόμη κι αν χάσει, θα συνεχίσει να κρατά τις τύχες του τίτλου στα χέρια του έχοντας ένα +3 στην τελική ευθεία της σεζόν.

Το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο υψηλό. Όλοι ξέρουν ότι την Κυριακή ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση του τίτλου και να γράψουν ιστορία φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το πρωτάθλημα στην Τούμπα μετά από 34 χρόνια. Και αυτό το ξέρουν καλά οι περισσότεροι παίκτες διότι ο βασικός κορμός του ΠΑΟΚ έχει ζήσει 2-3 χρόνια στην Ελλάδα και έχει καταλάβει τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα για την ομάδα, έναν τίτλο που της έκλεψαν πέρυσι στα δικαστήρια. Και αυτό το αίσθημα αδικίας διακατέχει ακόμη πολλούς παίκτες, οι οποίοι βίωσαν πέρυσι στο πετσί τους την πιο μεγάλη κλοπή στην ιστορία του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ίσως αυτό το κίνητρο να είναι το πιο ισχυρό από όλα, όπως πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε την Ένωση δείχνοντας πόσα άδικα του έκλεψαν το πρωτάθλημα έξω από τα γήπεδα.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.