Ads Top

Ισοπέδωσε την Ντόρτμουντ η Τότεναμ!


Καταιγιστική για ένα ημίχρονο ήταν η Τότεναμ που έκανε... κηδεία στην Ντόρτμουντ επικρατώντας με 3-0. 
Σον, Βερτόνγκεν και Γιορέντε «κέρασαν» τους Βεστφαλούς στο πάρτι του Λονδίνου.

Πάρτι στο Λονδίνο για την Τότεναμ. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πήρε σκορ πρόκρισης, επικρατώντας με 3-0 της Ντόρτμουντ και πλέον έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς στη Βεστφαλία.

Οι «σπερς» έδειξαν δύο πρόσωπα στα δύο ημίχρονα και με μια καταιγιστική εμφάνιση στην επανάληψη, έκαναν... κηδεία στην ομάδα του Φαβρ που κατέρρευσε μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 47’.

Μπορεί οι Γερμανοί να ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και να είχαν αυτοί το πάνω χέρι, όμως το γκολ του Σον στο ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς και έφτανε ώστε να αρχίσει το... πάρτι στο Λονδίνο.

Ο Νοτιοκορετάτης έχει «πελάτες» τους Βεστφαλούς αφού μετρά τέσσερα γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς απέναντι τους, ενώ σκόραρε το 11ο γκολ τους στα 12 τελευταία παιχνίδια.

Τα άλλα γκολ για τα «σπιρούνια» πέτυχαν οι Βερτόνγκεν και Γιορέντε.

Το ματς

Μόνο φοβισμένα δεν μπήκε στο παιχνίδι η Ντόρτμουντ, που κατέβηκε στο «Γουέμπλει» με στόχο να πετύχει το γκολ που θα της δώσει το πάνω χέρι, αλλά βρήκε απέναντι της σε καλή βραδιά τον Ούγκο Γιορίς.

Η ομάδα του Φαβρ, ήταν καλύτερη από τα «σπιρούνια» στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να χτυπήσει στο ανοικτό γήπεδο, με τον Σάντσο να δημιουργεί ρήγματα και... πονοκέφαλο στους Βερτόγκεν και Αντερβάιρελντ που δυσκολεύονταν αρκετά στο μαρκάρισμα του.

Όμως, η ομάδα του Ποτσετίνο, όποτε χρειάστηκε στο πρώτο μέρος είχε σε ετοιμότητα τον Γιορίς, με τον Γάλλο πορτιέρε να είναι εκεί όποτε χρειάστηκε, τη στιγμή που οι «σπερς» απείλησαν επί της ουσίας μόλις σε μία φάση, με το σουτ του Μόουρα στο 7ο λεπτό να περνάει άουτ.

Οι Βεστφαλοί σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Γιορίς στο 35’ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ντιλέινι και τον Γάλλο τερματοφύλακα να κάνει τεράστια επέμβαση στο 45’ στην κοντινή κεφαλιά του προωθημένου Ζαγκαντού, μετά από μπαλιά... ξυράφι του Σάντσο στην καρδιά της περιοχής.

Τα κόζα όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους άλλαξαν. Η Τότεναμ μπήκε μεταμορφωμένη και με... γκολ από τα αποδυτήρια, άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης, με την ομάδα του Φαβρ να αιφνιδιάζεται.

Στο 47ο λεπτό, ο Χακίμι έκανε το λάθος, ο Βερτόνγκεν βρήκε τον Σον με απίστευτη μπαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Νοτιοκορεάτης με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους «σπερς». Μάλιστα, αυτό ήταν το 11ο γκολ σε 12 ματς για τον παίκτη του Ποτσετίνο, που «καρφώνει» την Ντόρτμουντ όπου τη βρει... μιας και έχει τέσσερα γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς κόντρα στους Βεστφαλούς.

Το γκολ άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς. Η Τότεναμ αύξησε την πίεση της, είχε διπλάσιες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και κρατούσε τα ηνία του ματς, την ώρα που η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ τα είχε... χαμένα και δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή του Γιορίς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Βεστφαλίας, έκανε την πρώτη επίσκεψη της στην εστία του Γιορίς στο 68’ με ένα σουτ του Νταούντ που σταμάτησε δίχως πρόβλημα ο Γάλλος πορτιέρε.

Στο φινάλε μάλιστα, οι «σπερς» σφράγισαν τη νίκη, με τον Βερτόνγκεν να νικά στο 82’ τον Μπούρκι με κοντινή προβολή μετά από μπαλιά του Οριέ και τον Γιορέντε που πέρασε αλλαγή στο 86’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Έρικσεν να διαμορφώνει το τελικά 3-0 βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά για την ομάδα του Ποτσετίνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Tότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό, Ερικσεν, Λούκας, Σον

Έπαιξαν επίσης οι: Λαμέλα, Ενιγιάμα, Γιορέντε

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού, Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο, Γκέτσε, Πούλισιτς

Έπαιξαν επίσης οι: Σμέλτσερ, Λάρσεν, Γκερέιρο

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις



sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.