Ads Top

Ολυμπιακός: Ο… κίνδυνος αν δεν κατέβει στο «αιώνιο» ντέρμπι πρωταθλήματος


Με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών τιμωρήθηκε πρωτόδικα ο Ολυμπιακός για την αποχώρησή του στο ημίχρονο από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Με ποινή κινδυνεύουν οι Πειραιώτες σε περίπτωση που δεν αγωνιστούν στο ντέρμπι με τους “πράσινους” στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών, έπειτα από την απόφαση της αθλητικής δικαστού του ΕΣΑΚΕ για τον ημιτελικό, με τους “ερυθρόλευκους” πλέον να προσφεύγουν στο ΑΣΕΑΔ για την ανατροπή της.

Οι Πειραιώτες μέσω επίσημης ανακοίνωσής τους έχουν γνωστοποιήσει ήδη πως σε περίπτωση που το διαιτητικό τρίο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Basket League (16/3) δεν απαρτίζεται από ξένους διαιτητές, τότε δεν θα “κατέβουν” στην αναμέτρηση με τους “πράσινους”.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ, βάσει του οποίου τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν στον ημιτελικό κυπέλλου, προβλέπεται νέα ποινή -6 βαθμών και όχι απευθείας υποβιβασμός, όπως θα συμβεί αν μια ομάδα δεν παραταχθεί σε δύο αγώνες της ίδιας διοργάνωσης.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί για έναν αγώνα κυπέλλου, ενώ αν δεν παραταχθεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τότε θα πρόκειται για αγώνα της Basket League.

eurohoops.net
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.