Ads Top

«Καίει» την ΑΕΚ η έκθεση της Αστυνομίας!


Επιβαρυντική για την ΑΕΚ η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, με την Ενωση να κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση βαθμών.
Με βαριά «καμπάνα» κινδυνεύει να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό καθώς η έκθεση της Αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τους κιτρινόμαυρους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων επίθεση 500 οπαδών της Ενωσης με κουκούλες, εναντίον αστυνομικών, κατά των οποίων εκτόξευσαν φωτοβολίδες, σιδερολοστούς και πέτρες.

Στα θετικά για την ΑΕΚ ότι δεν γίνεται λόγος για τραυματισμός αστυνομικού, κάτι το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη θέση των κίτρινων.

Επιπλέον είχαμε και το σοβαρό επεισόδιο στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, όταν μερίδα οπαδών προσπάθησε να επιτεθεί στο μπουθ που φιλοξενούσε τους επισήμους του ΠΑΟΚ.

Πλέον μένει να δούμε πως θα «ερμηνεύσει» ο Αθλητικός Δικαστής τα όσα αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας και το φύλλο αγώνα.

Αν τα επεισόδια δεν συνδέονται ούτε με φθορά ιδιοκτησίας, αλλά ούτε και με βιαιοπραγία κατά προσώπων, τότε όπως αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ως 100.000 ευρώ. Αυτό είναι το θετικό σενάριο για την ΑΕΚ

Αντιθέτως αν ο δικαστής κρίνει ότι τα συμβάντα συνιστούν «βιαιοπραγία κατά προσώπων» -δηλαδή οι ρίψεις των δύο φωτοβολίδων, των πετρών και των μπουκαλιών τα οποία σημειώνει η έκθεση- τότε σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών .

Αναλυτικά η έκθεση της Αστυνομίας:
  1. Την 19:30 ώρα της 3/2/2019 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας ποδοσφαίρου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2018-19 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.
  2. Την 21:30 ώρα περίπου, μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, κινήθηκαν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών των Α-511 και Α-513 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν εξωτερικά της θύρας 28 του σταδίου, με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.
  3. Από την εν λόγω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε ένα ζευγάρι περικνημίδων και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της 511 Δι.Α.Τ.
  4. Ταυτόχρονα με την ανωτέρω επίθεση, έτερη ομάδα εκατό (100) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, αποχωρώντας και ευρισκόμενοι συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Α-545 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν στο σημείο, με ρίψεις πετρών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.
      5.Από την Ανωτέρω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε μία             αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της Α-545 Δι.ΑΤ.
  1. Επιπροσθέτως, την 21:30 ώρα περίπου, μετά την λήξη του αγώνα, είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους. Άμεσα επενέβη η διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. που βρισκόταν στο σημείο και απώθησε τα ανωτέρω άτομα.
  2. Προανάκριση διενεργείται από την Υπηρεσία μας και άγνωστοι δράστες αναζητούνται.

*to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.