Ads Top

Πώς λειτούργησε ο Ολυμπιακός παίζοντας για πρώτη φορά με Γκερέρο, Χασάν μαζί!


Ο αγώνας με τον Πανιώνιο είχε για τον Ολυμπιακό την ιδιαιτερότητα ότι ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα να ξεκινήσει ένα παιχνίδι παίζοντας με δύο σέντερ φορ, τον Γκερέρο και τον Χασάν. 
Οπότε έχει ένα νόημα να δούμε πώς λειτούργησε η ενδεκάδα έχοντας δύο κεντρικούς κυνηγούς.

· Γενικά μπορεί κάποιος να κάνει μία θετική αποτίμηση, υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ, εκ των οποίων μάλιστα τα δύο τα σημείωσαν ο Γκερέρο με τον Χασάν, που για πρώτη φορά σκοράρουν και ο μεν και ο δε στο ίδιο παιχνίδι. Και το καταγράφω αυτό γιατί ναι μεν το ματς με τον Πανιώνιο ήταν το πρώτο στο οποίο ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά υπήρχαν αρκετά ακόμη παιχνίδια στα οποία είχαν τελειώσει μαζί παιχνίδια, μπαίνοντας άλλοτε ο ένας και άλλοτε ο άλλος αλλαγή.

· Τόσο ο Γκερέρο, όσο και ο Χασάν βρέθηκαν από τρεις φορές σε θέση βολής, ενώ ο Ισπανός και μία καλή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η πιο καθαρή ευκαιρία ήταν του Χασάν και την έκανε γκολ ανοίγοντας το σκορ. Στις άλλες δύο στιγμές του ο Κόκα, την πρώτη κόπηκε με σωτήριο τάκλιν πάνω στο σουτ και τη δεύτερη τον μπόκαρε με ωραίο τρόπο ο αντίπαλος στόπερ. Ο Γκερέρο πέτυχε ένα ωραιότατο γκολ με κεφαλιά-ψαράκι, είχε μία ακόμη κεφαλιά αλλά χωρίς αξιώσεις, ενώ βρέθηκε πραγματικά κοντά στο γκολ, στη φάση που ο γκολκίπερ Κότνικ έδιωξε το σουτ του Ισπανού από καλή θέση.

· Και οι δύο, κυρίως ο Γκερέρο, αλλά και ο Χασάν, βγήκαν πολλές φορές μακριά από την περιοχή, για να πάρουν την μπάλα και να συμμετάσχουν στις επιθέσεις που εκδήλωνε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, ο Γκερέρο είχε δύο πολύ έξυπνες πάσες, στη μία στο Χασάν και την άλλη με τακουνάκι στον Ποντένσε, που εύκολα θα μπορούσαν να φέρουν φάσεις και για άλλα γκολ. Και είχε κι άλλες τρεις φάσεις, στις οποίες γύρισε την μπάλα κινούμενος πολύ όμορφα από θέση δεξιού εξτρέμ προς την αντίπαλη περιοχή, χωρίς να το εκμεταλλευθούν οι συμπαίκτες του (στην τελευταία περίπτωση ο Νάτχο).

· Όπως και ο Χασάν κινήθηκε σε μία στιγμή πολύ ωραία από θέση έξω αριστερά, βγάζοντας σέντρα που έφερε καθαρή ευκαιρία για τον Λάζαρο. Σε μία δεύτερη στιγμή, ο Αιγύπτιος πήρε προσωπική ενέργεια κι αφήνοντας στον Λάζαρο, είχε αυτός κι άλλη ευκαιρία για γκολ. Και σε μία τρίτη στιγμή, πέρασε ωραία την μπάλα στον Ποντένσε, που δεν την εκμεταλλεύθηκε.

· Βλέπουμε δηλαδή ότι οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού βρέθηκαν για να τελειώσουν οι ίδιοι εφτά φάσεις για γκολ, ενώ ήταν μέσα σε άλλες οκτώ φάσεις που δημιούργησαν σε συμπαίκτες τους. Στο σύνολο, 15!

· Βεβαίως παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος, με τον Πανιώνιο φέτος εκτός έδρας να μην είναι δυνατός (εξ ου προφανώς και το 0-3 από τον ΠΑΟΚ, το 0-4 από την ΑΕΚ και το 0-4 κι από τον Ολυμπιακό) και να έχει κι απουσίες και στο Καραϊσκάκη (Ντουρμισάϊ, Μπανανά, Κούρντι, Σαραμαντάς κι αποχώρηση Κόρμπου από το 54’). Αλλά εμείς πρέπει να κρίνουμε τι είδαμε από τον Ολυμπιακό. Κι αυτό που είδαμε ήταν ότι αυτό το 4-4-2 από την αρχή με τους δύο φορ λειτούργησε και μπορεί να έβαλε ιδέες στον Μαρτίνς. Με τον Γκερέρο πραγματικά πολύ καλό, αλλά και τον Χασάν να δείχνει σε καλή κατάσταση.

· Απλά δεν κρύβω ότι μου είναι λίγο εκνευριστικό να τελειώνει το 90λεπτο και ο Χασάν να έχει φάουλ 0-0, δηλαδή να μην κέρδισε ούτε ένα και να μην έκανε ούτε ένα. Και δεν είναι το πρώτο ματς που έχει συμβεί αυτό, το αντίθετο. Πρέπει να γίνει πιο πολεμιστής, να μπαίνει στις εναέριες διεκδικήσεις πιο δυναμικά (με τον Πανιώνιο είναι ζήτημα αν πήρε μία κεφαλιά).

· Ο δε Γκερέρο, που είναι φιλότιμος και τον είδαμε στο 90’ μετά από μία κακή σέντρα του να τρέχει σαν σκύλος και να κάνει άμυνα πάνω στον Τζιλούλη σε ένα σουτ του κυνηγού του Πανιώνιου, πρέπει να καταλάβει ότι έχει σημασία να βγάζει σταθερότητα. Γιατί συνήθως είναι καλός, αλλά αυτές τις φορές που δεν είναι καλός, όπως τις προάλλες στα Γιάννινα, είναι πολύ κακός…

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.