Ads Top

Καμαρά ή Νάτχο στην Τούμπα; Και γιατί…


Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να δώσει μία απάντηση και κυρίως να εξηγήσει το ερωτηματικό (;) για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. 

• Θεωρητικά, η μοναδική αμφιβολία του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα έχει να κάνει με τη θέση του παρτενέρ του Γκιγέρμε στον άξονα. Από τις προπονήσεις προκύπτει ότι φαβορί είναι ο Καμαρά, αλλά σίγουρα έχει τις πιθανότητες του κι ο Νάτχο.

• Υπό «νορμάλ» συνθήκες, θα ήμασταν σίγουροι ότι θα έπαιζε ο Νάτχο! Όχι μόνο γιατί είναι πολύ πιο έμπειρος παίκτης και έχει φοβερή ποιότητα, αλλά και γιατί αυτό τον καιρό είναι ξεκάθαρα πιο φορμαρισμένος. Η απόδοση του και στα τρία τελευταία παιχνίδια στα οποία έπαιξε, με Ξάνθη, Λάρισα και Πανιώνιο, όλα στο Καραϊσκάκη, ήταν εξαιρετική. Κατά βάση, τα δύο αυτός τα ξεκλείδωσε με εξαιρετικές κάθετες πάσες του, με τις οποίες ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

• Γενικότερα, όμως, ο Νάτχο, αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Βγάζει μεγάλο πάθος στο παιχνίδι του, βοηθάει ανασταλτικά, τον βλέπεις να κάνει τάκλιν, φάουλ, να κλέβει μπάλες, να μπαίνει στη φωτιά. Θα έλεγε κανείς ότι δικαιούται θέση στην ενδεκάδα! Πόσο δε μάλλον από την στιγμή που ο Καμαρά δεν είναι στα καλύτερα του.

• Για την ακρίβεια, ο Μαντί είναι στη λιγότερο καλή φόρμα του από την αρχή της σεζόν. Σίγουρα, έχουν παίξει ρόλο δύο μυϊκοί τραυματισμοί του, ένας αρχές Δεκέμβρη και ιδίως ο άλλος αρχές Γενάρη. Αλλά η ουσία είναι ότι μετά το 3-1 επί της Μίλαν, και σε ένα σύνολο 10 αγώνων του Ολυμπιακού, ο νεαρός Αφρικάνος διεθνής έχει παίξει μόλις στους τέσσερις.

• Από την άλλη, όμως, να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα για τον Πέδρο Μαρτίνς.


• Πρώτον, ότι τον Νάτχο σπάνια τον ξεκινάει βασικό μακριά από το Καραϊσκάκη! Το έκανε μόνο στο Μιλάνο, όπου είχε κάνει 11 αλλαγές στην ενδεκάδα και στο Περιστέρι, όπου τον άλλαξε στο ημίχρονο, για να βάλει τον Φορτούνη. Και αν θέλετε κι αλλιώς, σπάνια τον ξεκινάει στα πιο μεγάλα παιχνίδια. Το έκανε μόνο με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και δεν τον είχε αφήσει μέχρι το τέλος.

• Δεύτερον, ότι τον Καμαρά τον έχει βάλει σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του Ολυμπιακού: στα εννιά από τα δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα τρία ντέρμπι πρωταθλήματος, όπως και στο Περιστέρι, στην Τρίπολη, στην Ξάνθη. Και σε γενικές γραμμές τον έχει δικαιώσει τον προπονητή.

• Από εκεί και πέρα, ξέρουμε ότι ο Νάτχο μπορεί να κάνει ένα πιο ώριμο παιχνίδι στην Τούμπα και είναι καλύτερος του Νάτχο στις πάσες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, αλλά και ότι ο Καμαρά μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο στον αέρα και να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι.

• Επιθετικά, ο Καμαρά έχει σημειώσει κρίσιμα γκολ (το 1-0 στο 2-1 με τον Αστέρα και το 1-0 στο 2-1 με τον Ατρόμητο), έχει μία ασίστ κι από δύο δικά του σουτ έχουν προέλθει κρίσιμα γκολ στην Ευρώπη. Ο Νάτχο έχει βάλει το νικητήριο γκολ στο 93’ με τον Αστέρα, έχει δύο ασίστ κι έχει βοηθήσει τουλάχιστον σε άλλα δύο γκολ, όπως σε εκείνο του Χασάν στο Χαριλάου.

• Αν επιβεβαιωθούν οι δοκιμές στις προπονήσεις και ξεκινήσει ο Καμαρά με τον ΠΑΟΚ, ίσως αυτό να έχει να κάνει και με την σκέψη του προπονητή, να έχει να βάλει αλλαγή στο β΄ ημίχρονο αν του στραβώσει το παιχνίδι ένα παίκτη όπως ο Νάτχο, που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, οι επιλογές του θα είναι ο Χασάν, ο Μασούρας (η, ο Ζιλ Ντίας) και από πιο πίσω ο Ισραηλινός…

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.