Ads Top

«Μείνετε ψηλά, πιέστε» και…1-0 στο 3’!


Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr το «πλάνο» του χθεσινού Ολυμπιακού και το τεράστιο έλλειμμα νοοτροπίας νικητή των παικτών του. 

• Το ρολόϊ έδειχνε το 2ο λεπτό και κάτι δεύτερα. Ο ΠΑΟΚ μόλις ξεκινάει επίθεση του από την άμυνα κι ο ρεπόρτερ της Νόβα στον πάγκο του Ολυμπιακού παίρνει το λόγο και μεταφέρει τηλεοπτικά την εντολή του Μαρτίνς στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Τους ζητάει να μείνουν ψηλά και να πιέσουν». 

• Βλέπεις την τηλεοπτική κάμερα-έξι παίκτες του Ολυμπιακού είναι στο μισό γήπεδο του ΠΑΟΚ!!! Όχι μόνο οι Ποντένσε, Γκερέρο, Λάζαρος, όχι μόνο κι ο Φορτούνης, αλλά και ο Νάτχο με τον Κούτρη! Επαναλαμβάνω, δεύτερο λεπτό…Τι κάνει ο ΠΑΟΚ; Το πιο απλό πράγμα. Για να αποφύγει την πίεση ο Βαρέλα γεμίζει στον Ακπόμ, στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ακπόμ παίρνει την κεφαλιά, αφού ο ούτως η, άλλος κοντύτερος του Γκιγέρμε πήγε και δεν πήγε πάνω του-και δεν ξέρω μήπως εκεί, στον αντίπαλο φορ, έπρεπε να πάει ο Βούκοβιτς και να ήταν ο Γκιγέρμε ελεύθερος να μαρκάρει τον Μπίσεσβαρ, αλλά μάλλον ψάχνουμε ψύλλους στ΄ άχυρα. 

• Από την κεφαλιά του Ακπόμ, ο Μπίσεσβαρ παίρνει την μπάλα, ολομόναχος, αφού τότε ο Νάτχο άρχισε να γυρνάει πίσω. Πάσα του Μπίσεσβαρ στον Βιεϊρίνια, που αυτός κι αν ήταν ολομόναχος από αριστερά, καθώς ο Ποντένσε όχι δεν γύρισε να μαρκάρει τον παίκτη του, αλλά καθόταν και τον έβλεπε από απόσταση 30 μέτρων!!! 

• Το κακό ολοκληρώθηκε, αφού ο Νάτχο που έσπευσε μαζί με τον Τοροσίδη να μπλοκάρουν το σουτ του Βιεϊρίνια, αντί να πάει αποφασιστικά στη φάση και να κάνει τάκλιν πάνω στο σουτ, όπως τουλάχιστον έκανε ο Τόρο, απλά έβαλε το πόδι του. Η μπάλα βρήκε πάνω, σηκώθηκε και κρέμασε τον (μοναδικό διακριθέντα χθες του Ολυμπιακού) Σα, που πάντως κατά την άποψη μου έχει κι αυτός ευθύνη στο γκολ, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι στα σουτ από μακριά έχει θέματα (και στο γκολ του Κάτσε στο Καραϊσκάκη είχε βρει την μπάλα, αλλά δεν το είχε σώσει και τότε, ενώ εκτός περιοχής είχε φάει γκολ κι από τον Κανάλες κι από τον Σινάνι). 

• Ο Νάτχο στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ήταν «σκύλος» ανήμερος. Για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, ο Ισραηλινός ήταν πολεμιστής, με τάκλιν, με μαρκαρίσματα, με επεμβάσεις. Και χθες που έπρεπε να κάνει το ίδιο πράγμα ήταν «άκακο σκυλάκι». Προφανώς και θα είναι λάθος να επικεντρώσουμε στον Νάτχο την κριτική. Διότι, εξίσου προφανώς κάποιος, ο προπονητής δηλαδή, είπε στον Νάτχο, αλλά και σε όλη την ομάδα, να παίζει τόσο μπροστά, παρότι ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι ο γρήγορος χαφ που θα έχει επιστροφές. Αλλά ειλικρινά για ένα ολόκληρο ημίχρονο, όσο δηλαδή έπαιξε, δεν θυμάμαι έστω μία φάση να έκοψε. Μία… 

• Η έμπνευση του Μαρτίνς να παίξει από την αρχή τόσο ψηλά αποδείχθηκε επιεικώς ατυχής. Τέτοιο αεροδιάδρομο στον άξονα του Ολυμπιακού, δύσκολα μπορώ να θυμηθώ σε άλλο αγώνα. Ας σκεφθούμε απλά, ότι οι δύο κόφτες του ΠΑΟΚ, ο Μαουρίτσιο κι ο Σάκχοφ, είχαν ο μεν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1’ (!), ο δε δοκάρι στο 28’! Και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν αμαρκάριστοι, αφού ο Γκιγέρμε και ιδίως ο Νάτχο «ήταν αλλού»-στη δε φάση του δοκαριού, ο Βούκοβιτς πήγε πάνω στην μπάλα χειρότερα, εννοώ πιο χαλαρά, κι από τον Νάτχο στο γκολ του Βιεϊρίνια. 

• Καλά ο έτερος χαφ, ο πιο επιθετικός, ο Μπίσεσβαρ, ήταν μονίμως μόνος του έτσι όπως έπαιζε ο Ολυμπιακός! Από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του 1-0, αλλά και εκείνη του 2-0, την οποία τέλειωσε κιόλας ο ίδιος, καθώς στην κεφαλιά του Ακπόμ, και ο Βούκοβιτς και ο Γκιγέρμε «κοιμήθηκαν» κι έβλεπαν, αντί να πάνε πάνω στον Μπίσεσβαρ. 

• Ο Ολυμπιακός έχασε λόγω του δικού του σχεδίου, του προπονητή του δηλαδή, και πρωτίστως λόγω της διαφοράς αγωνιστικότητας των παικτών του με εκείνους του ΠΑΟΚ. Μόλις στα 11 δευτερόλεπτα ο Ζαμπά είχε ρίξει φαρδύ πλατύ τον Κούτρη στο έδαφος με ένα «γεμάτο» φάουλ. Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει το στίγμα του: «Απόψε θα περάσετε πάνω από το πτώμα μας». Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν κάνει φάουλ κι ο Βιεϊρίνια στον Ποντένσε, ο Ελ Καντουρί στον Φορτούνη, ο Σάκχο δύο φάουλ στον Φορτούνη (!), ακόμη κι ο Μαουρίτσιο στον Σα!!! Έξι φάουλ στο δεκάλεπτο! Κι οι παίκτες του Ολυμπιακού; Ένα φαουλάκι στο κέντρο… 

• Τι να λέμε τώρα; Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν μέσα για να φάνε σίδερα κι οι παίκτες του Ολυμπιακού για να «παίξουν την μπαλίτσα τους». Έτσι, πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Στα δέκα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός κέρδισε πέντε κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη. Ε, ούτε σε ένα δεν πήραν μία κεφαλιά (!), να απειλήσουν την εστία του ΠΑΟΚ. 

• Να ψάξουμε από ατομική απόδοση; Με τον Σισέ δύο φορές στο β΄ ημίχρονο να βγάζει τετ α τετ με τον Σα τον Ακπόμ; Με τον Κούτρη να είναι συνέχεια «πισωπεταλιά» με τον Ζαμπά και να τον αφήνει ελεύθερο να βγάζει σέντρες, παρά τις συνεχείς συστάσεις του Σα; Με τον Φορτούνη να χάνει την μπάλα τη μία φορά μετά την άλλη; Τον Ποντένσε εκεί που έπρεπε, στο 13’, να κάνει τη διαφορά, να του παίρνει την ταυτότητα ο Κρέσπο; Τον Λάζαρο, που σε ένα ακόμη ντέρμπι, δεν...; Η, τον Γκερέρο, που ούτε καν γύριζε σωστά την μπάλα πίσω κι από αυτόν ο ΠΑΟΚ έκανε μία φάση και το τρίτο γκολ; 

• Ναι, υπήρξε και ατυχία στη φάση του 1-0, αλλά όταν παίζεις έτσι όπως έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός, είναι μη αποδεκτό να την επικαλείσαι. Όταν έχεις, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και λάθος πλάνο και έλλειμμα νοοτροπίας νικητή (και τελειώνεις το ματς με φάουλ εσύ 13 κι ο αντίπαλος 25 !), όλα τα άλλα μικρή σημασία έχουν. 

• Το μόνο που έχεις να κάνεις σαν ομάδα, είναι να σκύψεις ταπεινά το κεφάλι και να πας στο επόμενο παιχνίδι όπως πρέπει και όχι σαν «τρεις λαλούν και δυό χορεύουν».

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.