Ads Top

Ντε Χέα: Ο... Μέσι των γκολκίπερ (pics & vids)


Ο Ντε Χέα, πριν από λίγους μήνες, ήταν ο τερματοφύλακας στου οποίου την εστία, ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε. Αυτά, στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Και ίσως και λίγο αργότερα, στο μεγαλύτερο κομμάτι της θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Με τον Σόλσκιερ άλλαξαν πολλά και ο Ισπανός πορτιέρε είναι από εκείνους που πλέον παρουσιάζουν άλλο πρόσωπο, όπως αυτό του αγώνα με την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ»...

Οι συμπαίκτες του ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον να καταφέρει να βγάλει τη... ρετσινιά από πάνω του και να χαρίσει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στους «κόκκινους διαβόλους». Τόσο για να πάρει την... προσωπική του εκδίκηση για όσα έχει ακούσει το περασμένο διάστημα, όσο και για να συνεισφέρει κι εκείνος όσο καλύτερα μπορεί σε αυτό το εκπληκτικό 6x6 σε όλες τις διοργανώσεις και 5x5 πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα που έχει καταγράψει η Γιουνάιτεντ με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο.

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Ντε Χέα είναι ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο μιλάει σύσσωμος ο διεθνής Τύπος, αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 1-0 του συλλόγου του Μάντσεστερ επί της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» για την 22η αγωνιστική της Premier League. Κι όχι επειδή έπιασε ένα πέναλτι ή έκανε μια καίρια επέμβαση στο φινάλε, αλλά γιατί είχε συνολικά 11 αποκρούσεις στο ματς, σημειώνοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση σε ματς πρώτης κατηγορίας, δίχως να δεχθεί γκολ! Η αμέσως προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβρη του 2017, όταν σε αναμέτρηση με την Άρσεναλ είχε κάνει 14 επεμβάσεις σε ένα εκπληκτικό ματς στο «Έμιρεϊτς», ωστόσο, τότε, είχε δεχθεί ένα γκολ από τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι είχαν υποστεί μεγάλη ήττα με το τελικό 3-1.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, δήλωσε μετά τη λήξη της Κυριακάτικης αναμέτρησης στο Λονδίνο πως «αυτή είναι η πραγματική Γιουνάιτεντ», αφήνοντας να εννοηθούν πολλά για τις εμφανίσεις της ομάδας και την ψυχολογία των παικτών επί ηγεσίας Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ, αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του, τόσο αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι όπου όλοι έτρεξαν πάνω του, όσο και στα social media, εκεί που άπαντες είχαν έναν καλό λόγο να πουν και να εξυψώσουν το ηθικό του έμπειρου γκολκίπερ.


Εκείνος, πέρα από τον πανηγυρισμό του που αποτέλεσε κι ένα μικρό ξέσπασμα, μπροστά από την εξέδρα των φιλοξενούμενων, στο φινάλε του αγώνα με την Τότεναμ, έδειχνε σίγουρα γεμάτος ικανοποίηση από τον εαυτό του, αλλά παράλληλα, παρέμενε σοβαρός και ψύχραιμος ακόμα κι αν έβλεπε όλους τους υπόλοιπους... τρελαμένους με όσα είχε πετύχει στο «Γουέμπλεϊ». Περισσότερο απ' όλους, ο Μάτα έπιανε το κεφάλι του δίχως να μπορεί να πιστέψει όσα είχε δει και ο Ερέρα πόσταρε στα social media φωτογραφία του Ντε Χέα γράφοντας «δεν έχω λόγια»!


«Νομίζω ότι ανταγωνίζεται στα ίσια τον Έντουιν Φαν ντε Σααρ και τον Πέτερ Σμάιχελ για τον κορυφαίο όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ» ανέφερε μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ενώ, ακόμα πιο σημαντικά και βαρύγδουπα αυτή τη στιγμή είναι τα λόγια του Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι: «τον βλέπεις πλέον και αισθάνεσαι σιγουριά ότι θα τα καταφέρει. Δεν σε αγχώνει όταν ο αντίπαλος φτιάχνει μια καλή ευκαιρία για γκολ...».

Τα εύσημα πήρε και από τον συνάδελφό του, γκολκίπερ της Γουότφορντ, Μπεν Φόστερ, ο οποίος διάβασε μάλλον κάποια κακεντρεχή σχόλια για την εμφάνιση του Ισπανού τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλησε να καταστήσει σαφές πως: «Πολλοί είπαν ότι οι περισσότερες μπάλες πήγαν κατευθείαν πάνω στον Νταβίντ, όμως, το παιδί αυτό είχε εκπληκτικό ένστικτο για να βρεθεί ακριβώς εκεί που έπρεπε και να κάνει τις αποκρούσεις. Δεν μπορείς να το διδαχθείς αυτό. Είναι εκπληκτικός».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το αποτέλεσμα κόντρα στα «σπιρούνια» και παράλληλα με την ήττα (1-0) της Άρσεναλ από τη Γουέστ Χαμ, κατάφερε ν' ανατρέψει παντελώς το -8 από την Άρσεναλ, όπως ίσχυε αυτό τη 19η του περασμένου Δεκέμβρη και οι δύο ομάδες να είναι πλέον στην ίδια θέση, κυνηγώντας την τετράδα της βαθμολογίας και τα εισιτήρια του Champions League!

«Μέτριος μωρέ...». Σε αυτή τη γεμάτη ειρωνεία, φράση, στην ανάρτηση του Χουάν Μάτα στα social media συνοψίζεται, τόσο η απόδοση του Νταβίντ Ντε Χέα, όσο και για τη Γιουνάιτεντ που χρειάστηκε να καταθέσει αποδείξεις για τις προθέσεις της στην... περίοδο Σόλσκιερ, έχοντας πάρει μονάχα 2 βαθμούς φέτος με τον Μουρίνιο σε ματς με τους Big-6 και παίρνοντας 3 πόντους από ένα ματς με ομάδα των πρώτων θέσεων με τον Νορβηγό στον πάγκο...


gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.