Ads Top

«Αυτός είναι ο ιδανικός αντι-Πρίγιοβιτς - Αν έρθει παίρνουμε το πρωτάθλημα»


«Δεν ξέρω γιατί αμφιταλαντεύονται στον ΠΑΟΚ». 
Το ποδόσφαιρο έχει κάποιες συγκεκριμένες αρχές. Όταν χάνεις κάτι, πρέπει να το βρεις. Όταν το χάνεις Γενάρη, πρέπει να το βρεις άμεσα και να είναι διαθέσιμο το δυνατόν συντομότερο.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Πρίγιοβιτς και αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όπως έγραψα και όταν έσκασε το θέμα, στον ΠΑΟΚ κρίνονται όλοι από τον τρόπο που θα διαχειριστούν την απώλεια.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, ο ΠΑΟΚ έχει την επιλογή Μπεργκ και την επιλογή Μπονατίνι. Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα μπορεί να έχει άλλες μία – δύο για περίπτωση στραβής.

Εννοείται πως η περίπτωση Μπεργκ δεν καλύπτει απλά την απώλεια Πρίγιοβιτς, αλλά σε κάνει καλύτερο. Και από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν χρειάζεται να μπερδευτεί ο ΠΑΟΚ. Ρίξε το βάρος εκεί και πήγαινε παρακάτω.

Ας αναλύσουμε πρώτα γιατί σε κάνει ο Μπεργκ καλύτερο σε σχέση με τον Πρίγιοβιτς.

1.   Υπάρχει η ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα.

2.   Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προσαρμογής, κάτι που με προπονητή τον Λουτσέσκου που αργεί να βάλει νέους παίκτες είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο.

3.   Ο Σουηδός είναι καλύτερος στο συνδυαστικό παιχνίδι, άρα η παρουσία του ενισχύει τους παίκτες πίσω ζώνης που μέχρι σήμερα έχουν από κακά έως θλιβερά νούμερα.

4.   Λειτουργεί σε μεγαλύτερη ταχύτητα.

5.   Υπάρχει εκτός περιοχής.

6.   Ξέρει να πιέζει αντιπάλους και διαιτητές στη ροή του αγώνα προς όφελος της ομάδας του.

7.   Είναι πιο έντονη προσωπικότητα, βγάζει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι και έχει την αύρα του νικητή.

8.   Μπορεί να ενεργοποιήσει και τον Καρέλη στη φυσική του θέση ως σέκοντ στράικερ με τον οποίο έκανε εξαιρετικό δίδυμο στον Παναθηναϊκό.

Για τον ΠΑΟΚ αυτή είναι η λύση και αυτή φωνάζει. Το ότι θα πληρώσει κάτι παραπάνω επειδή βρέθηκε στην ανάγκη, είναι δεδομένο. Όπως θα πληρώσει περισσότερο τον Βαρέλα που τον άφησε τελευταία στιγμή χωρίς συμβόλαιο, έτσι θα πληρώσει και αυτόν που σήμερα είναι η ενδεδειγμένη λύση. Το ξέρει και ο ίδιος.

Το νούμερο ένα ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, είναι αυτός που θα έρθει να κάνει ουσιαστικό εξάμηνο και να πάρει το πρωτάθλημα. Εννοείται πως η αθλητική του υποδομή παρά την ηλικία του εγγυάται ουσία και για του χρόνου. Παραπέρα δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όταν ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δύο φορ προοπτικής, τον Ακπόμ που είναι ήδη στο ρόστερ και τον Κουλούρη που επιστρέφει το καλοκαίρι μετά από μία παραμυθένια σεζόν, η ομάδα δεν καίγεται και για το τι θα συμβεί τη σεζόν 2020-21.

Στη περίπτωση Μπεργκ, όπως και σε όλες που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, πάντα πρέπει να έχεις στο νου σου την κατάσταση του παίκτη. Νομίζω από την εικόνα που έχουμε από τις παρουσίες του στην εθνική, αλλά και στο πρόσφατο τουρνουά, δεν θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων παίκτες που αφέθηκαν. Όπως έφυγε από την Ελλάδα, έτσι θα έρθει.

Η περίπτωση Μπονατίνι ίσως να είχε το ενδιαφέρον της αν δεν υπήρχαν Ακπόμ – Κουλούρης. Και αυτός κοντά σε αυτούς ηλικιακά, με καλές τοποθετήσεις εντός περιοχής, αλλά εκτός με θέματα και στην ανάλυση που του έκανε η ομάδα του Repress.gr, μηδέν αποτελεσματικότητα με το κεφάλι. Σημαντικό για ελληνικό πρωτάθλημα.

Εννοείται πως κακός παίκτης δεν είναι, όμως η αύρα του ερωτηματικού για το πότε θα προσαρμοστεί συν το γεγονός πως το πιθανότερο σενάριο απόκτησής του είναι με τη μορφή δανεισμό με οψιόν, μεγαλώνει το ρίσκο.

Ο ΠΑΟΚ υπογράφει το πρωτάθλημα αν αποκτήσει τον Μπεργκ και εννοείται αν αντικαταστήσει τον Βέρνμπλουμ με έναν πιο δυναμικό μέσο, με πολλά και γρήγορα τρεξίματα. Στέλνει το μήνυμα πως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Στο σενάριο μη απόκτησης του Μπεργκ, χίλιες φορές να μείνει με τον Ακπόμ και τον Καρέλη και να επενδύσει σε τοπ κεντρικό χαφ.

Δεν ξέρω γιατί αμφιταλαντεύονται στον ΠΑΟΚ, προφανώς τα νούμερα είναι μεγάλα, όμως είναι τα τελευταία που πρέπει να δοθούν χωρίς σκέψη. Αν θέλουμε να συμμαζέψουμε το πράγμα, που όντως υπάρχει αυτή η ανάγκη μέσα από πιο στοχευμένες επιλογές, καλό είναι αυτό να συμβεί από το καλοκαίρι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ΠΑΟΚ οφείλει να αποκτήσει τον Σουηδό. Μετά από δύο μεταγραφικές περιόδους σχετικής αστοχίας, ο ΠΑΟΚ πρέπει να αφήσει στην άκρη τις επιλογές ρίσκου, να αναζητήσει την ουσία και να ηρεμήσει την άνοιξη για να έχει ένα πιο αποτελεσματικό καλοκαίρι.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

Από το Blogger.