Ads Top


Συγκλονίζει το «My Brother» για τα άτομα με αναπηρία

Μάθημα ζωής και συμπεριφοράς από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη στο βίντεο για τα άτομα με αναπηρία, που έχει τίτλο «My Brother» και κεντρικό μήνυμα «σεβάσου τη ζωή». 
Ένας νεαρός, που φοράει κουκούλα και κρατάει στο χέρι έναν λοστό, προκαλεί αναστάτωση σε κεντρικό δρόμο των Χανίων και καταστρέφει ότι βρει στο διάβα του. Λίγα λεπτά αργότερα, κάποιοι πολίτες τον «τσακώνουν» και… απαντούν επίσης με βία.

Πολλές φορές, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται…

Η ιστορία πηγαίνει λίγα λεπτά πίσω, εξηγώντας γιατί ο συγκεκριμένος έφηβος είχε αυτή την συμπεριφορά.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον Χανιώτη σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδουλάκη, ο οποίος προβάλει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Ένα βίντεο, που αποτελεί μάθημα ζωής και συμπεριφοράς.


My Brother from Indigoview on Vimeo.


Στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται:

Παραμονή Χριστουγέννων. Σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο ένας νεαρός με ένα σιδερένιο λοστό προκαλεί το απόλυτο χάος.

Πριν μερικά χρόνια η Αλεξάνδρα Μανουσάκη μετακόμισε στα Χανιά από τη Νέα Υόρκη με σκοπό να αναλάβει το οινοποιείο των γονιών της. Όταν η αγαπημένη της αδερφή Taty ήρθε στα Χανιά για να παραστεί στο γάμο της Αλεξάνδρας, οι δύο αδερφές βγήκαν για μια βόλτα. Η Αλεξάνδρα ήθελε να δείξει στην αδερφή της τις ομορφιές της πόλης των Χανίων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν δυνατό. Γιατί; Η Taty κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι και το να διασχίσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια των Χανίων ήταν σχεδόν αδύνατον.

Η Αλεξάνδρα αμέσως ανέλαβε δράση δημιουργώντας το #RespectLife (www.respectlife.gr), μια διαδικτυακή καμπάνια με σκοπό να διαδώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με κινητικά προβλήματα στην προσπάθεια τους να κινηθούν στην πόλη των Χανίων. Οχήματα πάνω σε ράμπες αναπήρων, εστιατόρια και καφετέριες που κλείνουν τα πεζοδρόμια με τραπέζια, καρέκλες, ταμπέλες… Είναι μεν αποτέλεσμα κακού πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά, πάνω απ’ όλα, είναι ένδειξη τεράστιας ασέβειας προς τους συνανθρώπους μας.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής (Pancretan Association of America (PAA)) και η Indigo ViewProductions ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και την ανάδειξη αυτού του προβλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την παραγωγή της ταινίας στραφήκαμε στην κοινότητα μέσω Crowd sourcing και η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. "Ο Αδελφός μου" γυρίστηκε τελικά με τη συμμετοχή πάνω από 80 εθελοντών και τη στήριξη τοπικών καταστημάτων των Χανίων. Παίχτηκε σε φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και προβλήθηκε από την Cosmote που είναι επίσης υποστηρικτής του project.
Είναι μια ταινία που μας ζητάει να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες, να σκεφτόμαστε πέρα από τη δική μας ευκολία και να μοιραζόμαστε την κοινότητα μας και τους δρόμους μας με ίσους όρους για όλους. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας συνήθειες και δημιουργώντας καλύτερα πρότυπα. Αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μας αφορά όλους.

Έπαιξαν οι:
Αδερφός – Γιώργος Χριστουλάκης
Αδερφή – Νίκη Γιακουμάκη
Μητέρα – Ελένη Παπαδάκη
Πατέρας – Θεόφιλος Χριστουλάκης

Κινηματογραφική ομάδα:
Σκηνοθεσία – Θοδωρής Παπαδουλάκης
Σενάριο – Παναγιώτης Παπουτσάκης
Παραγωγός – Δημήτρης Ξενάκης, Ιωάννα Δάβη, Αλεξάνδρα Μανουσάκη
Διευθυντής Φωτογραφίας – Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Μοντάζ – Θοδωρής Παπαδουλάκης, Μανόλης Κολοκοτρώνης
Διευθυντής Παραγωγής – Θοδωρής Θωμαδάκης
1η Βοηθός Σκηνοθέτη – Ναυσικά Ταραζή
2η Βοηθός Σκηνοθέτη – Ανδρονίκη Ελληνικάκη
Casting – Αρχόντισσα Κοκοτσάκη
Οπερατέρ – Γιώργος Πανταζής
Focus puller – Γιώργος Μπομπολάκης
Gaffer – Αργύρης Κουλιζάκης
Steady Cam Operator – Γιώργος Γραμματικός
Λήψη Ήχου - Pasquale Valle, Δημήτρης Περόντσης
Βοηθοί Παραγωγής – Μάνος Στεφανάκης, Σπύρος Καρακώστας, Νικόλας Ρούβαλης
Σκηνογράφος - Douglas Foote
Props – Νίκος Πυροβολάκης
Ενδυματολόγος – Γιούλα Αβραμοπούλου
Βοηθός Ενδυματολόγου – Δήμητρα Φουντουλάκη
Color correction / Visual Effects – Μανόλης Κολοκοτρώνης
Sound design - Pasqualle Valle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.