Ads Top

Μετά το Champions League και το Europa League, έρχεται και τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021!


Ο ποδοσφαιρικός χάρτης αλλάζει εκ νέου καθώς την τριετία 2021-2024 θα διεξαχθεί και τρίτη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, βάσει απόφασης που πήρε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA.
Αλλαγές στον "βασιλιά των σπορ" ενόψει καθώς η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη δημιουργία μίας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα ισχύσει για την τριετία 2021-2014, κατόπιν σημερινής συνεδρίασής της στο Δουβλίνο.

Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία της νέας διοργάνωσης.

● Η νέα διοργάνωση θα έχει την ονομασία UEFA Europa League 2 και θα αποτελείται από 32 ομάδες στη φάση των ομίλων.

● Αρχικά θα υπάρχουν 8 όμιλοι με τέσσερις ομάδες ο καθένας ενώ θα ακολουθήσουν νοκ-άουτ ματς στη φάση των "16", στα προημιτελικά, στα ημιτελικά, μέχρι να έρθει η ώρα του μεγάλου τελικού.

●  Ένας επιπλέον νοκ-άουτ γύρος θα παίζεται πριν από την φάση των «16» ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

● Η νέα διοργάνωση θα έχει συνολικά 141 παιχνίδια που θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 15 εβδομάδων, ακριβώς όπως γίνεται και με το Europa League.

● Ο νικητής της νέας διοργάνωσης θα συμμετέχει άμεσα στο Europa League της επόμενης περιόδου.

● Οι αναμετρήσεις της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως το Europa League (την ώρα που το Champions League παραμένει Τρίτη και Τετάρτη), ωστόσο θα προστεθεί μία τρίτη ώρα έναρξης (17:30 ώρα Ελλάδας) για ορισμένα παιχνίδια.

● Όλοι οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τρίετία 2021-24 θα πραγματοποιηθούν την ίδια εβδομάδα. Την Τετάρτη αυτός της νέας διοργάνωσης, την Πέμπτη αυτός του Europa League και το Σάββατο αυτός του Champions League.

● Αυτή η τρίτη διοργάνωση θα εγγυάται πως ομάδες από τουλάχιστον 34 χώρες θα εκπροσωπούνται στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σήμερα το εγγυημένο νούμερο χωρών είναι 26).

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.