Ads Top

Πάει για το δύο στα δύο ο Ολυμπιακός απόψε με την Μλάντοστ


Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα της Παρασκευής.
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο Champions League υδατοσφαίρισης θα επιδιώξει απόψε (20:00) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα της Παρασκευής (30/11) από τη Φερεντσβάρος και την απώλεια του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και να προσθέσουν στη συγκομιδή τους τρεις βαθμούς που είναι άκρως απαραίτητοι, μετά το κακό ξεκίνημα στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης (μία ισοπαλία, μία ήττα). Ιδιαίτερο είναι το αυριανό ματς για τον Γιόσιπ Πάβιτς, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα της οποίας την εστία υπερασπιζόταν ως το 2015, όταν και μετακόμισε στον Πειραιά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι μία από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, δεύτερη σε κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών με επτά τρόπαια, τελευταίο εκ των οποίων όμως το 1996. Τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει αρκετά και βρίσκεται «στη σκιά» της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, αλλά φέτος επιχειρεί δυναμική επιστροφή και προπορεύεται στην Αδριατική Λίγκα με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες, μία εκ των οποίων στο ντέρμπι με τη Γιουγκ (9-7 μέσα στο Ντουμπρόβνικ τον Οκτώβριο). Η Μλάντοστ επανήλθε στο Champions League μέσω wild card της LEN και μέχρι τώρα παραμένει αήττητη (δύο νίκες και μία ισοπαλία με το Ανόβερο), χωρίς όμως να έχει αντιμετωπίσει τις πιο ισχυρές ομάδες του Β΄ ομίλου. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι διεθνείς Κροάτες Αντόνιο Πέτκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς, Λόβρε Μίλος, Ιβάν Μάρτσελιτς, ο Σέρβος Μίλος Τσουκ, ο νεαρός Ρώσος Κονσταντίν Χαρκόφ και ο πολύ δυναμικός Ρουμάνος φουνταριστός Κοσμίν Ράντου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός και Μλάντοστ είχαν συναντηθεί στον -διπλό- τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1998, με την κροατική ομάδα να κατακτά το τρόπαιο, χάρη στη συντριπτική νίκη της με 13-4 στο Ζάγκρεμπ (στη ρεβάνς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 10-6). Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν την περίοδο 2010-11, στη φάση των ομίλων της -τότε- Euroleague, με τη Μλάντοστ να επικρατεί και στα δύο παιχνίδια (9-8 στον Πειραιά και 15-10 στο Ζάγκρεμπ), στην πορεία για την πρόκρισή της στο final-4 εκείνης της σεζόν. Μετείχε και στο επόμενο final-4 (2012), παίρνοντας την τρίτη θέση, και έκτοτε αναζητά μία διάκριση ανάλογη της ιστορίας της και των 13 ευρωπαϊκών τίτλων που κατέχει (επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, ένα LEN Trophy και τρία Σούπερ Καπ).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Έγκερ (Ουγγαρία)-Μπρέσια (Ιταλία) 5/12

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 5/12

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 5/12

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 5/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

Μπαρτσελονέτα 9

Προ Ρέκο 9

Φερεντσβάρος 6

Μπρέσια 6

Έγκερ 6

Ντιναμό Μόσχας 0

Στεάουα Βουκουρ. 0

Ερυθρός Αστέρας 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)-Ανόβερο (Γερμανία) 4/12

Σπαντάου (Γερμανία)-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 5/12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία) 5/12

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Βερόνα (Ιταλία) 5/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 9

Βερόνα 9

Μλάντοστ Ζάγκρεμπ 7

Ολυμπιακός 4

Τσόλνοκι 3

Ανόβερο 2

Γιάντραν Σπλιτ 0

Σπαντάου 0

Από τον Α΄ όμιλο προκρίνονται στο final-8 οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Από το Β΄ όμιλο, το εισιτήριο θα πάρουν τρεις ομάδες και το Ανόβερο, που φιλοξενεί την τελική φάση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.