Ads Top

Κατέρρευσε στο δεύτερο και χάλασε ό,τι είχε «χτίσει»


Κατάφερε ο Ολυμπιακός να χαλάσει ό,τι είχε ο ίδιος «χτίσει» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζαλγκίρις, εκτός έδρας, για την 11η αγωνιστική της Euroleague. 
Οι «ερυθρόλευκοι» ενώ έκαναν ένα καλό πρώτο μέρος στο ματς, στο δεύτερο κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 83-75 στο Κάουνας.

Στο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού του «βγήκαν» τα τρίποντα, ενώ παράλληλα έπαιξε και καλή άμυνα και είχε σωστές επιλογές στις επιθέσεις του. Γεγονός το οποίο του έδωσε το δικαίωμα να τελειώσει τα δύο πρώτα δεκάλεπτα χωρίς να έχει κάνει κάποιο λάθος, αφού η στατιστική έγραφε «0»! Το στοιχείο αυτό όμως ήταν που έκανε και τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας κάνει 15 λάθη μέσα σε 20 λεπτά και αυτό ήταν που έδωσε το δικαίωμα στη Ζαλγκίρις όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά, αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ μέχρι που έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο πήρε τα σουτ στο τρίποντο, αφού του τα έδωσε και η Ζαλγκίρις, και την «τιμώρησε» έχοντας μεγάλη ευστοχία. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το δεκάλεπτο με 7/9 τρίποντα, με τον Πρίντεζη να έχει 4/4!

Ο φόργουορντ των Πειραιωτών σημείωσε τους 14 από τους 29 πόντους της ομάδας και κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει μία διαφορά δέκα πόντων με τη λήξη του δεκαλέπτου με σκορ 29-19!

Από την άλλη η άμυνα των «ερυθρόλευκων» από τους 19 πόντους που δέχτηκε οι περισσότεροι ήταν μέσα από τη ρακέτα, αφού οι γηπεδούχοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στο «ζωγραφιστό» και έβρισκαν έτσι τον δρόμο προς το καλάθι, αλλά τα τρίποντα του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά και πήγε εκεί το σκορ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ «ΧΤΥΠΑ» ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Το δεύτερο δεκάλεπτο μπορεί να το έχασε ο Ολυμπιακός στο επιμέρους σκορ με 21-19, αλλά συνέχισε να «χτυπά» την αντίπαλό του από το τρίποντο τελειώνοντας το ημίχρονο με 10/16! Μάλιστα με ένα τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου από τον Στρέλνιεκς, πήγε το σκορ στο 48-40 υπέρ του Θρύλου κρατώντας έτσι η ομάδα του Πειραιά την υπέρ της διαφορά.

Οι ΛεΝτέι και Στρέλνιεκς ήταν αυτοί οι οποίοι βοήθησαν αρκετά σε αυτό το δεκάλεπτο στην επίθεση, όμως από την άλλη η Ζαλγκίρις άρχισε να εκμεταλλεύεται την περιφέρειά της και ο Γκριγκόνις ήταν αυτός ο οποίος έκανε τη διαφορά για την ομάδα του, φτάνοντας τους 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Το βασικό όμως στοιχείο που μέτρησε αρκετά σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε τα πρώτα είκοσι λεπτά χωρίς λάθη! Δείχνοντας αυτό το στατιστικό την αυτοσυγκέντρωση της ομάδας του Πειραιά και το καθαρό μυαλό που είχε στις επιθέσεις της.

ΕΜΦΑΝΙΣΕ, ΞΑΝΑ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Μετά το πρώτο καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού η ομάδα εμφάνισε, για μία ακόμη φορά, το τρίτο της κακό δεκάλεπτο! Οι «ερυθρόλευκοι» στα περισσότερα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα έχουν κάνει κακό τρίτο δεκάλεπτο και αυτό είναι κάτι που κοστίζει αρκετά.

Κόστισε, φυσικά, και στο Κάουνας! Η Ζαλγκίρις πήρε την ψυχολογία, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες στο παρκέ και άρχισε να βάζει και τα σουτ. Γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα να καλύψει τη διαφορά των 8 πόντων του Ολυμπιακού και να περάσει μπροστά με έναν, με σκορ 60-59!

Χαρακτηριστικό για τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το δεκάλεπτο, το γεγονός ότι σκόραραν τους πρώτους τους πόντους μετά από 5 λεπτά! Και αυτούς με βολές του ΛεΝτέι, όταν ισοφάρισαν σε 50-50.

ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει και να διεκδικήσει τη νίκη στο παρκέ, αφού έκανε πάνω από τρία λεπτά να σημειώσει καλάθι δίνοντας στους γηπεδούχους το δικαίωμα να κάνουν ένα σερί 8-0 και να φτάσουν το σκορ στο 68-59.

Τη διαφορά δεν την έριξαν ποτέ οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας λάθος επιλογές στις επιθέσεις τους και τελειώνοντας το παιχνίδι με 15 λάθη από εκεί που είχαν μηδέν στο πρώτο ημίχρονο!

Με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να φτάσει τη διαφορά ακόμη και στους 11 πόντους, ενώ στο τέλος έφτασε στη νίκη με 8 και σκορ 83-75.


redking.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.